Bra för magen!

När man går på den dieten som jag gör nu är det vanligt med problem med magen: både förstoppning och diarré kan göra att man inte kan fortsätta med dieten då båda problemen kan bli livshotande.
 
Ett tips för att hålla igång magen - undvika trögmage/förstoppning  (på resor, vid gravidietet, diet, eller whatever) är att använda sig av psyllium även kallat "loppfrön". Det är inte laxerande men underlättar passagen i tarmarna. Man tar ca 1 matsked och lägger i ett glas vatten (eller på yoghurten/filen) och dricker. I magen bildas det sen ett geleöverdrag runt fröt som gör att det glider lätt genom tarmarna.
 
Jag låter det ligga i ca en kvart i ett gals vatten innan jag dricker det, då har gelé:t redan kommit igång och det slinker ner lätt (men om du tycker det blir slimigt kan du som sagt dricka det direkt)!. Jag köper mina loppfrån på ICA:
 
JZ79
2012-12-04 @ 22:20:16

Va bra att det är ok att äta sådana frön under dieten! Vi får veta nästa vecka vilken grupp vi hamnar i och jag har tänkt lite på hur magen blir om det är så att jag ska leva på pulver...

Svar: Spännande!! :)
Fertilitetsresa




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

fertilitetsresa.blogg.se

Jag och min man var ofrivilligt barnlösa i flera år, jag har mycket lågt AMH-värde ( 0,2 ) . Vi lämnade hormonbehandlingar, missfall och misslyckade ivf:er . Genom äggdonationsbehandling i Finland fick vi sommaren 2014 våra älskade tvillingar!! Nu hoppas vi att en av snöflingorna i frysen ska ge oss ett syskon ♥ ♥ ♥

RSS 2.0