Profiltext

Nu har jag lagt in lite text om mig, min man och vår fertilitetsresa:
 
Jag och min man började försöka bli gravida i början av 2011, jag var då 36 år och min man 46. I slutet av 2011 kontaktade vi infertilitetstmottagningen som vi fick komma till i början av 2012.

Jag blev spontangravid i början av 2012 men fick tidigt missfall. Efter genomför infertilitetsutredning blev vi konstaterade oförklarligt barnlösa. Jag har dock hypotyreos och behandlas med Levaxin, men dessa värden har legat stabilt och i snart ett år.

I oktober 2012 var vi vårt första möte på reproduktionsmedicin på Sahlgrenska i Göteborg. Jag fick då erbjudande att gå med i en forskningsstudie med syfte att se om viktnedgång kan öka chanserna till lyckade IVF. Jag lottades in i viktminskningsgruppen och går nu på pulver i 90 dagar för att gå ned i vikt (läs mer om studien i blogginläggen)
.
I slutet av januari 2013 får jag börja äta igen och i samband med det ska jag även starta hormonbehandlingen. Så i feb/mars planeras vår första IVF :)
Viktkamp
2012-12-30 @ 18:51:17
URL: http://viktkamp.webblogg.se

vi blev oxå erbjudna den studien på rmc i malmö men jag har inte bestämt mig än.. vet inte om jag klarar pulverdiet, det är så långt ifrån vad jag står för. Gott nytt år! Kram

Svar: Jag förstår precis vad du menar! Det här går också helt emot "mitt huvud", men jag griper alla halmstrån jag kan! Min trygghet ligger dock i att jag har de bästa experterna i detta områd runt mig, att jag kommer ha kontakt med en dietist i ett år - det känns bra!Du gör rätt i att fundera igenom ditt beslut, det är viktigt att du är stark i ditt beslut, oavsett vilket det blir :)
Önskar dig all lycka!!
Fertilitetsresa

JZ79
2012-12-30 @ 19:50:18

Till Viktkamp:
jag fick erbjudande om studien och sa ja. Dock livrädd för hur det här med pulver skulle funka. Jag har aldrig gillat sådana där pulverdieter och förstår mig inte på dom som dricker sånt istället för att lära sig äta rätt osv. Hur som helst så är jag redo att göra precis allt för att komma lite före i kön på Sahlgrenska och då var det bara att hoppa på studien. Är bara på dag 6 ännu, det är tufft emellanåt med när jag tänker på slutmålet så kämpar jag glatt vidare. Å vem vet..du kan ju hamna i gruppen som får köra igång med ivf direkt :) kram och lycka till!

L
2012-12-30 @ 20:13:01
URL: http://thatsliife.wordpress.com/

Inte sååå långt kvar till IVF då, :)

Svar: Närare för varje dag som går :)
Fertilitetsresa

K
2012-12-30 @ 21:28:17
URL: http://motettliv.blogg.se

Hej :-)
Nu hittade jag in här. Hoppas så att 2013 blir vårt år.
Kram
K

Svar: Vad kul, välkommen! :)
Fertilitetsresa

Viktkamp
2012-12-30 @ 22:48:18
URL: http://viktkamp.webblogg.se

Mitt problem är att om jag får dietistkontakten så hamnar jag på överviktsenheten och där har jag redan varit en runda. Jag och den sköterskan som jobbar där är inte överens alls, hon var inte kunnig och uppdaterad kring kost och träning. Har inte bestämt mig än men lutar åt att jag hoppar över studien, tror att den skulle innebära mer ångest än hopp för mig. Spännande att följa er resa, tack för att du/ni delar med er. Kram

Svar: Oj, ja då förstår jag dig mer än väl! Om kemin (etc) inte funkar kan man må väldigt dåigt med sådana kontakter och det ska du naturligtvis inte utsätta dig själv för! Men om du pratar med ansvarig ssk:a/bm/dr på ivf:en och säger som det är kanske de kan se till att du får en annan ssk:ekontakt på överviktsenheten? Om du VILL förstår.Bra att du tänker på dig själv i alla fall :)
Fertilitetsresa

Viktkamp
2013-01-01 @ 19:25:56
URL: http://viktkamp.webblogg.se

Här i Malmö finns bara en ssk på överviktsenheten, kämpar på med vikten och se hur jag känner när jag nått studievikten =) Tack för att jag får ventilera med dig/er.

Svar: Såklar att du får, bara roligt, hör av idg igen!Lycka till ;)
Fertilitetsresa




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

fertilitetsresa.blogg.se

Jag och min man var ofrivilligt barnlösa i flera år, jag har mycket lågt AMH-värde ( 0,2 ) . Vi lämnade hormonbehandlingar, missfall och misslyckade ivf:er . Genom äggdonationsbehandling i Finland fick vi sommaren 2014 våra älskade tvillingar!! Nu hoppas vi att en av snöflingorna i frysen ska ge oss ett syskon ♥ ♥ ♥

RSS 2.0