Spännande

Idag får en av mina bloggläsare "JZ79" reda på vilken grupp de hamnar i, i samma studie som jag ingår i, viktminskningsgruppen eller IVF direkt! JAG tycker detta är spännande!! Vad ska inte DE tycka då? :)
 
Oj vad länge sedan det känns sedan jag och min man var på vårt första besök på reproduktionsmedicin på Sahlgrenska! Helt ärligt känns det som ett halvår sedan men det är knappt två månader sedan... Som jag sa i förra inlägget, det känns segt nu!
 
Nåväl, hoppas att JZ79 skriver tillbaka så snart som hon vet vilken grupp hon kommer med i - spännande!!
J
2012-12-12 @ 12:44:33

Du är grym! Hälsning från Phi phi

Svar: :)
Fertilitetsresa

Lilla S
2012-12-12 @ 18:33:00

Hur lyckades maken med sin en-dags diet? :-)
Hoppas du lyckas hålla humöret uppe nu när du börjar se "ljuset i tunneln" på dieten!

Det är tydligen ganska vanligt med blödningar i första trimestern fick jag veta på läkarundersökningen. Jag ringde in och fick åka och göra ett extra VUL och enligt detta ska allt vara bra.

Nu inne på veckan 11,5, längtar till att vecka 12 är
över så att den allra mest kritiska perioden är bakom.

Svar: Han klarade det faktiskt galant! Fast han avstår de andra 89 dagarna...Åh snart vecka 12! Är det någon som vet nu? Har ni bestämt vilka ni ska berätta för först? Vad roligt det måste bli att få berätta sådana glada myheter :)
Fertilitetsresa

JZ79
2012-12-12 @ 22:23:19

Hej!!
Tänkt kika in här hela dagen och skriva hur det gick, men oj vad trött och omtumlad jag varit efter dagens besök.

Jag/vi hamnade också i viktminskningsgruppen!! Nu jäklar ska vi blir smala innan vi blir på tjocken :P
(jag skriver vi för mannen ska stötta mig och göra sig av med sin egen övervikt nu) Känns otroligt spännande och vi är lite glada att det blev denna grupp..nu får vi ju lite större chans att det ivf lyckas eftersom övervikt kan minska fertiliteten.

Vi fick en tid till överviktsenheten redan imorgon =) Vi slipper stiga upp lika tidigt som idag iaf och ska vara där imorgon eftermiddag. Jag kör igång på fredag eller lördag med dieten :P

Kände mig väldigt trygg med läkaren och barnmorskan. Bm sa jag kunde maila eller ringa och prata med henne vid frågor. Hoppas allt känns lika bra med dietist och ssk från Överviktsenheten.

Nu ska jag försöka sova, känner mig helt slut. Kunde inte sova inatt och det har varit mycket intryck idag.

Kram

Svar: Åh vad kul!! Nu får jag historien igen i retroperspektiv! ;)Kul att mannen kör också! SKa bli intressant att höra hur ni båda upplever det!
Är såå fredagstrött, måste sova nu... Skriver mer imorgon!
Önkskar dig ALL lycka till!! Kramar
Fertilitetsresa

Maria
2012-12-13 @ 06:56:08
URL: http://kampfisken.bloggplatsen.se/

vad glad jag blir att jag hittade tillbaka till din blogg! Skall vi byta länkar?
jag har iallfall läst ikapp lite i din blogg och tänkte svara på lite frågor:


1. Berättar ni för andra vad ni går igenom? Om ja, hur tar de det? Om nej, hur får du utlopp för alla frågor, funderingar, rädslor, frustration med mera?
Svar: ja, vi har berättat för min bror och hans fru, makens systeter samt ett par nära vänner. mekan har även berättat för en nära kollega.
Vi tänker vara 100% öpnna med IVF då juvelen är född, fler än man tror har det faktiskt inte så lätt.



2. Hur länge har du varit inne i "IVF-karusellen" (tid räknat från dess ni sökte hjälp)?
Svar: September 2011 remiss, utredningen började 11 januari 2012, utredningen klar i maj/juni!
30 maj inledande samtal på fertilitetscentrum i sthlm, väljer att starta IVF efter sommaren för att landa efter utredningen.



3. Om Du skulle ge råd till dem som är i början av "karusellen" vad skulle du då ge för råd?
Svar. var inte för hemmlig, det är skönt med stödet, de som vi berättat för har inte kommit med frågor hur går det hela tiden utan har lått oss inleda ivf samtal.

4. Här får du ställa en fråga till mig - om du vill - som du även själv ska svara på!
Svar: hur mår du i kroppen efter din otroliga starka och duktiga diet? Känner du dig lättare och piggare?

Svar: Jag ska ta tag i det där med länkar en dag... Just nu länkar jag bar till IVF-bloggar...Vad kul att du hittat tillbaka - välkommen! :)
Skönt att ni har männsikor i er närher som ni kan prata med om IVF:en. Förstår vad du menar med att inte vara för hemlig, men för mig är det inte värt att få de dåliga kommentarerna. Jag har flera gånger fått "försvara varför jag inte har barn" - bara för att folk är nyfikna (och elaka)!! Så det gör jag inte.

Svar på din fråga: den enda skillnaden jag känner är att kläderna börjar bli stora :)
Fertilitetsresa

JZ79
2012-12-13 @ 22:48:22

Idag har jag träffat sköterskan Marianne, vilken underbar kvinna =) Hon kramade om mig och maken när vi skulle gå därifrån, känns som hon älskar sitt arbete och gör allt för oss patienter. Fick även ett gott intryck av dietisten.
Hade tänkt börja med dieten imorgon, men det fick jag inte pga julstängt :( Jag som laddat så :/ Jaja..dagen D blir istället på julafton :P Känns jättebra faktiskt. Vi fick börja efter om vi ville, men vi vill inte vänta..ju fortare vi får börja desto närmare kommer vi ivf start.
Hur känner du inför jul och nyår?
Kram

Svar: Jadu, kramarna av sköterskn är ett återkommande moment! ;) Jag gillade också dietisten mycket, hoppas intrycket fortsätter för under hela kuren har du ingen kontakt med henne utan först när du får börja äta igen.Blir kul att följa dig! Kram
Oj julafton? Snacka om hård start!! Men du får ta det som en julklapp ;) Bra att du är positivt laddad :) Kom ihåg att de första 4-7 dagarna är värst, det blir iaf lite bättre efter det. Jag finns här som stöd det lovar jag dig! Jag är på dag 52 nu...
Ja det blir en knepig jul, men det är EN jul av många, så ser jag på det. Har en snäll man som bara tänker ät sådant som jag inte tycker om under julen (men som han tycker om!) ;)
Fertilitetsresa

JZ79
2012-12-15 @ 14:02:05

Skönt när männen stöttar oss =) Bra det där att han äter det du inte gillar, så får vi nog göra här när mannen ska äta mat och jag inte får..Vi hade ju tänkt att han också skulle köra 12 veckor, men det får han inte :( Vi kollas ju hela tiden av sköterskan men han får ju inte den kollen och då får man inte gå på dieten mer än 2 veckor, sen måste ett mål bytas ut. (oj lååång mening det blev ;)) Tror han får äta sånt jag inte gillar då :P

Vi ska ha en lill-jul här dagen före och äta alldeles för mycket gott på uppesittarkvällen :P Vi har tur att vi ska fira själva just detta året, annars hade det nog blivit svårt..Däremot ska vi på dag 3 köra 30 mil för att fira min styvfar som fyller 60 år. Vet inte hur det ska gå?? Känns otroligt jobbigt..Tror inte vi kommer vara så pigga. Rädd för mkt huvudvärk och illamående första veckan då jag alltid känner så när jag är hungrig :( Vet inte om jag ska prata med min mamma och försöka få henne att förstå att vi kanske inte kan komma..Vad tror du? Fast det är väl individuellt hur man mår..

Skönt att du gått halva tiden nu, inte långt kvar innan ett nytt äventyr börjar :)
Kram

Svar: Passa på att äta allt vad du vill ha och njut med gott samvete! För sedan kommer du inte tugga på 90 dagar!! :PHar du berättat för svärfar om dieten? Det ÄR extra tufft de första dagarna (även om vi reagerar olika). Jag undviker matos så långt det går, goda dofter av mat kan bli närmast olidligt att utstå. Vänta och se hur du mår de två första dagarna.
Men var inte rädd för att tacka nej, det här är en speciell period och du måste verkligen prioritera dig själv (din man måste också prioritera dig)!!
Kram kram
Fertilitetsresa




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

fertilitetsresa.blogg.se

Jag och min man var ofrivilligt barnlösa i flera år, jag har mycket lågt AMH-värde ( 0,2 ) . Vi lämnade hormonbehandlingar, missfall och misslyckade ivf:er . Genom äggdonationsbehandling i Finland fick vi sommaren 2014 våra älskade tvillingar!! Nu hoppas vi att en av snöflingorna i frysen ska ge oss ett syskon ♥ ♥ ♥

RSS 2.0