Nya datum!

Nu har jag fått mailsvar från sköterskan, ang det jag skrivit tidigare att jag kommer börja med hormonstart 22 januari 2013. Det visade sig att det inte riktigt var så...
 
Den 11 februari ska jag träffa dem på reproduktion och då ska vi, utifrån min senaste mens, lägga upp planen för hormonbehandlingen, som pågår i 4 veckor. Så jag ska nog ställa om siktet för ivf till mars och inte till januari :(
 
Annan tråkig info: trots att jag skött dieten till punkt och pricka gick jag bara ned 0,4 kg förra veckan, inte kul när man kämpar... Hade varit mycket lättare att bita ihop om kilona rasade!! Ja, ja 70 dagar kvar - den som väntar på något gott... ;)
 
 
Hanna
2012-11-12 @ 14:58:43
URL: http://lifegoeson79.blogspot.se/

Tråkigt att du måste vänta ytterligare men hoppas att det gör så att det går vägen på första försöket!
Jag har ju själv försökt olika metoder för att gå ner i vikt och vet att man alltid har någon vecka emellan som man nästan står still och sen kan det sätta fart igen! Så fortsätt kämpa så bra som du gör så ska du se att det satt fart igen nästa vecka!
Kramar till dig!

Svar: Tack för peppen :)Kram
Fertilitetsresa

alexandra
2012-11-12 @ 18:26:21
URL: http://mlbloggen.blogg.se

förstår att det är segt, men försök kör hela racet nu.... kram... snart har du nog en lite :)

Svar: Vad gullig du är :)
Fertilitetsresa

alexandra
2012-11-12 @ 18:26:25
URL: http://mlbloggen.blogg.se

förstår att det är segt, men försök kör hela racet nu.... kram... snart har du nog en lite :)

alexandra
2012-11-12 @ 19:25:54
URL: http://mlbloggen.blogg.se

menade en "liten" så klart..hehe

Svar: :)
Fertilitetsresa

C
2012-11-13 @ 08:05:58
URL: http://vivillblienfamilj.blogg.se

0,4kg är ju ett bra mått. Det sägs ju att ett halvt kilo i veckan är hälsosamt. :) Dessutom hänger ju huden med i minskningen då också! Kämpa på :)

Svar: Sant så sant :)
Fertilitetsresa

Anonym
2012-11-13 @ 08:28:46
URL: http://snartbebis.wordpress.com

Å, håll ut! Jag gick också ner i vikt innan vi började försöka... Se det som en förberedelse, och dessutom minskar ju påfrestningen på kroppen när du väl är gravid. Det går ju olika snabbt olika veckor. Du är så duktig som tar tag i detta, och dessutom med proffshjälp. Så klart att det kommer att gå bra. Och snart är det mars, tiden går ju så fort! Kram

Svar: Tack :)
Fertilitetsresa

Lilla S
2012-11-13 @ 10:10:14

Vad tråkigt för dig med start i mars och inte i januari! Positivt i alla fall att du vet mer när det ska bli så att du kan planera med jobb, resor och annat.

Jag är inne på vecka 9 nu, ska på läkarbesök på tisdag i nästa vecka. Samma läkare som har följt oss genom barnlöshetsutredningen som nu kommer till barnmorskemottagningen... Blir en lite annorlunda situation :-)

Jag kan tyvärr inte besvara frågan hur jag mår utan att ge ett neggo svar. FÖRLÅT för det innan jag går vidare! Mår sedan ca 2 veckor tillbaka inget vidare. Trött dygnet runt trots att jag sover minst 9 timmar per natt. Lite illamående dygnet runt, försöker hålla i schack genom att äta Postafen varje dag. Från att ha varit en riktig matnjutare har jag nu blivit riktig kinkig och mår illa av många maträtter. Lever mest på sallad, smoothies och liknande.

Håller tummarna på att jag snart blir piggare och mindre illamående! Det är ju under en övergående period det är så här. Det känns mycket lättare när jag försöker tänka så.

Kram

Svar: Nej nej be inte om ursäkt, jag förstår! Men du, de flesta säger att man mår bättre när man går in i andra trimestern - så då om inte förr hoppas jag att du får må bättre :)Kramar till dig
Fertilitetsresa

L
2012-11-13 @ 12:24:40
URL: http://thatsliife.wordpress.com/

Den eviga väntan. Man kan undra när allt ska hända bara poff.. Och jag tycker 0,4kg är bra det är bättre än 0 och bättre än ett +. Jag tränar massor och ibland står jag helst still i vikten felra veckor.

Svar: Du har rätt och förhoppningsvis är det en svacka/platå!
Fertilitetsresa

Malina
2012-11-18 @ 12:58:32

Hej!
Ursäkta mig att jag kommer här och klampar in, jag hittade din blogg först idag. :-)
Men jag måste bara säga, vad är det för märklig svältdiet du är satt på?? Pulver med lågt kaloriintag, så att du går hungrig och orkeslös och kroppen håller hårt i sina kilon för att den blir inställd på svält? Förstår att du måste genomföra projektet, men när det är slut skulle jag (om jag får) vilja rekommendera dig att äta dig mätt. Så att du behåller din energi och kroppen ökar sin förbränning igen. Det enda du då behöver undvika är socker och andra snabba kolhydrater. Fyll på med mycket grönsaker och en del fett istället.
Jag är själv överviktig men har fått bort en hel del kilon på så vis.
Jag hoppas att du inte tar illa vid dig av mitt inlägg, det är skrivet i all välmening! Lycka till med viktnedgången och bebistillverkningen! :-)

Svar: Hej och välkommen!Ingen fara jag tar det bara som välmening :)

Det är en svätdiet, 4 modifast-shakes per dag = VLCD (Very Low Calorie Diet på 800 kcal/dag), jag är noga övervakad och går på uppföljningsmöten på Sahlgrenska kontinuerligt. Efter dieten som håller på 90 dagar kommer jag få stöd av dietist i två år, jag kommer få börja äta en måltid mat per dag, ökar med en måltid varje vecka. Dessa måltider är enligt Livsmedelsverkets rekommendationer.

Forskningsstudien drivs och följs av expertisen inom viktminskning och IVF på Malmös, Huddinges och Sahlgrenska sjukhuset. Förhoppningen (deras frågeställning) är att viktnedgång till normalvikt enligt BMI ska ge fler lyckade IVF:er.

Dieten är tufft men som jag sagt och känner: ger det mig ett barn är det värt hur mycket som helst!! :)
Fertilitetsresa

Malina
2012-11-19 @ 17:40:02

Jag hoppas att det går vägen för dig, även om jag är ytterst tveksam till pulverdieter (har själv provat, för några år sedan).

Vill tipsa dig om denna youtube-video:
http://youtu.be/I0WOqaTTzaI

Svar: Tack för tipset! Jag är också tveksam till pulverdieter överlag.. MEN du får betänka att denna viktnedgång ska kolla om det påverkar statistiken för lyckade IVF-försök. Det är det man ska ta reda på. Och olm det finns något jag kan göra för att bli gravid försöker jag gladeligen!!Men tack för att du hoppas för mig i alla fall :)
Fertilitetsresa

Jessica
2012-11-20 @ 15:23:21
URL: http://eckas.devote.se

Åh, tråkigt för er att väntan blir längre! Men komigen, kämpa på! Du är jätteduktig!!

Kramkram!!

Svar: Tack snälla du :)
Fertilitetsresa




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

fertilitetsresa.blogg.se

Jag och min man var ofrivilligt barnlösa i flera år, jag har mycket lågt AMH-värde ( 0,2 ) . Vi lämnade hormonbehandlingar, missfall och misslyckade ivf:er . Genom äggdonationsbehandling i Finland fick vi sommaren 2014 våra älskade tvillingar!! Nu hoppas vi att en av snöflingorna i frysen ska ge oss ett syskon ♥ ♥ ♥

RSS 2.0