Förbjudna tankar

Huvudet vimlar av tankar - högt och lågt mest hela tiden. Hur kan man ha dem virvlande utan att bli galen? Ibland känns det verkligen som ett under att alla vi som kämpar för att bli gravida och föräldrar inte bryter ihop helt?
 
Ibland är det svarta drömmar som att det kommer aldrig bli något, jag blir inte gravid, vi kommer inte få några gemesamma barn osv..
- Jag får dåligt samvete för att jag tänker så negativt, jag blir rädd att inget ägg kan fastna i en negativ kropp med så mycket negativ energi. SÅ då försöker jag trycka undan negativa känslor, men mår samtdigt dåligt av att inte får "älta" dem. Åtminstone i mitt eget huvud...
 
För vår del är det heller inte aktuellt med adoption då min man är för gammal. Så funkar det inte med IVF så verkar det ju inte bli några barn, fastän läkarna inte hittar några fel eller någon orsak till vår barnlöshet :(
 
Ibland är det rosenskimmrande vackra drömmar, att allt ska gå bra. Efter att stickan visat på ägglossning och vi ser till att ha sex så mycket vi vill och orkar under den korta period som det är störst chans så kan jag inte låta bli att räkna 40 veckor fram. Och sedan drar alla tankar igång med en väldig fart - OM det skulle ta nu så innebär det att jag skulle föda vid den tiden, och då skulle jag gå på föräldraledighet då och det skulle ju passa att jag går tillbaka där sen då. Och om barnet föds då så skulle vi kunna ha dopet då och sen... Ja ni hör ju, spinn off!
 
Sedan kommer vi till de giriga tankarna. Jag drömmer om att få en dotter, helst. Ja jag skulle absolut bli överlycklig för en son absolut, men min dröm har hela tiden varit att få åtminstone en dotter. FÅR man önska så girigt? Borde jag inte bara vara nöjd med att få barn överhuvudtaget? Självklart blir jag överlycklig om jag blir gravid - oavsett kön - men en dotter är min barndomsdröm. Förstår ni mig?
 
Sen har jag en dröm om att få tvillingar. Också det helt sjukt, borde inte vara sådanan tankar jag lägger energi på.. OCh sedan så kan jag redan nu stressa inför möjligheten att få ett syskon. Detta innan jag ens har ett barn? Jag tänker en hel del på min ålder, jag är 37 nu och jag har tur får jag barn när jag är 38. Men om jag får det via IVF så har jag föstått det som så att man får bekosta syskonförsöket själv? Om jag nu inte har frysta ägg kvar sedan första IVF:n. Tänk om jag inte har några ägg kvar när det är dags för syskonförsök, varken frysta eller i mig? Och tänk om det aldrig blir aktuellt med syskonförsök för att jag aldrig blir gravid överhuvudtaget?
 
Usch dessa tankar kan jag inte prata med någon om, det känns till och med förbjdet att skriva om det här :(
 
Hoppas ni förstår mig rätt.
Johanna
2012-09-18 @ 08:46:07
URL: http://snartbebis.wordpress.com

Å, jag vet precis. Månad efter månad, vi VET att vi har prickat äl, både dagarna före och efter, ändå inget. Jag är också 37, och adoption kommer inte vara ett alternativ för oss heller tyvärr. Och jag tänker precis som du, dotter, tvillingar och en kalender som börjar snurra före mens varje gång. Och syskon... Men i somras blev jag spontangravid, under nedregleringen till vårt första IVF. Så plötsligt hände det! Och vet du, det gör det ju för de allra, allra flesta. På ett eller annat sätt. Men tro mig, jag VET att det inte finns något att säga, läsa eller lära sig när tankarna börjar mala. Men du är inte ensam, och jag håller tummarna för er! Kram

Svar: Tack jag uppskattar det du säger och det ger mig hopp :)Åh vad härligt med din graviditet!! Kram
Fertilitetsresa

Ingrid
2012-09-18 @ 09:45:16

Jag vill säga dig så mycket men det vill ju inte komma fram, så nu försöker jag istället att dela upp det.

Först vill jag bara säga att mina tankar snurrar precis som dina. Jag är ju själv ruvare nu sedan i torsdags och samma dag som dem satte in embryot så freakade jag ut totalt för att jag inte var så harmonisk och glad som jag velat. Har också hört det där med att man ska må så bra som möjligt för att öka chanserna för att ägget ska fastna.

Svar: Mmm men man kan ju inte styra över allt? Hur yttrade sig det "freaka ut"? Grät? Stressade? Blev du arg hur? Och hur mår du NU?Jag kan inte ens tänka mig in i hur det kan kännas? Tänker att jag skulle vara pirrigt nervös/förväntasfull hela tiden?!
Men som du säger, men tror att man ska agera på ett sätt, men man vet aldrig...
Fertilitetsresa

Ingrid
2012-09-18 @ 09:56:04

Jag har självklart räknat fram 40 veckor i tiden, precis som jag alltid har gjort tidigare när vi har försökt på egen hand. Jag är bara så rädd för att vi inte heller ska lyckas med IVFs hjälp men jag har knappt vågat tänka tanken på att vara barnlös.

Jag tror att vi på något sätt skapar en bild av hur det kan bli och din bild är en lite flicka. Min bild är en liten pojke som ser ut ungefär som min man såg ut när han var liten. Jag tror vi behöver dem där bilderna för att kämpa vidare.

Svar: Jaa det tror jag med! Vi behöver inte energi eller "målbilder" eller vad det nu kan vara för att orka. Så är det.
Fertilitetsresa

Hanna
2012-09-18 @ 10:34:06
URL: http://lifegoeson79.blogspot.se/

Helt normalt att du har de här tankarna! Vore nog mer konstigt om du inte hade det! Vet precis hur det är!
Jag hade också alltid en dröm om att få en dotter! Var så inställd på att det var en pojke vid förra IVF, men det var säkert bara någon form av försvarsmekanism för att jag inte skulle bli besviken om det var det!
Man blir trött på sig själv när man inte kan sluta tänka alldeles för långt fram, jag har också planerat för att gå på sem nästa sommar, sen mammaledigt och börja hösten 2014....... Vet ju inte ens hur det kommer gå, har ju inte ens börjat behandlingen.....
Kram

Svar: *nickar igenkännande*
Fertilitetsresa

Lilla S
2012-09-18 @ 18:22:40

Som jag ser det är dina tankar helt normala. Du ska självklart prata om dem om du vill det. Och du kan ju välja att göra som du gör och bara prata om de här med oss när du är anonym :-) Jag gör min utredning på ett mindre sjukhus i Västra Götaland, och blir det IVF så blir det på Sahlgrenska. Hoppas självklart att vi inte behöver gå så långt som till IVF, jag har ingen statistik men vet de som har gjort spolning och som fått "snabbt resultat". Och vad jag har läst mig till verkar det vara en ganska enkel procedur nuförtiden. Dock måste jag erkänna att jag oroar mig en del (honest, ganska mycket) ändå, eftersom att jag har läst i forum att smärtupplevelsen kan vara så olika för olika personer.

Svar: Då sitter vi i liknande situation! Vi har gjort klart vår utredning på ett sjukhus i Västra Götaland och remiss har skickats till Sahlgrenska, beräknat att vi får komma dit på första besöket nov/dec. Önskar så att jag hade ett datum att förhålla mig till!!
Vad är det du oroar dig över? Är det spolningen/kontraströntgen? I så fall kan jag LOVA att du inte behöver vara orolig. Det gör ont när de sprutar men den smärtan håller i sig 1-3 sek (och den gör inte jätte-jätteont, emr som en ilning) - 3 sekunder som MAX det fixar du - utan problem det LOVAR jag dig!!

Jag gick igenom den undersökningen i mitten på augusti, kan inte heller utan att hoppas att vi ska vara ett av de paren som sedan blir gravida! Beräknad dag för mens är imorgon så....
Fertilitetsresa

Libra
2012-09-19 @ 07:40:33
URL: http://www.minbebis.com/blogg/libra/

Jag förstår dig fullt ut. Har exakt samma tankar som dig. Är 1 år yngre och har ångest. :-/

Vi SKA klara det!!!
Styrkekramar

Svar: Jaaaa det hoppas jag :)
Fertilitetsresa

Solitude
2012-09-20 @ 08:58:10

Jag tror att det är precis såhär som det ska vara, att vi pratar om det. Det finns alltid flera som känner samma sak, så även jag. Men som kvinna/människa förväntas man alltid vara stark och inte prata om sitt innersta. Men jag tänker såhär, om det kan hjälpa ngn annan är det värt det. För att prata om det får vi stöd. Oftast oväntat stöd. Resten av elaka eller tanklösa människor kan vi vara utan.
Vi klarar det, snart är det vår tur :-)
Kram

Svar: Tack :) Kram tillbaka!
Fertilitetsresa




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

fertilitetsresa.blogg.se

Jag och min man var ofrivilligt barnlösa i flera år, jag har mycket lågt AMH-värde ( 0,2 ) . Vi lämnade hormonbehandlingar, missfall och misslyckade ivf:er . Genom äggdonationsbehandling i Finland fick vi sommaren 2014 våra älskade tvillingar!! Nu hoppas vi att en av snöflingorna i frysen ska ge oss ett syskon ♥ ♥ ♥

RSS 2.0