Vilken graviditetsvecka är jag i?

Jag fattar inte riktigt det här med hur kan räknar vilken graviditetsvecka man är i? Kan någon förklara så man begriper? Enligt vad jag förstått tidigare så är jag i vecka 8 men enligt mina gravidappar är jag i vecka 9?
 
 
Kliniken i Finland sa att jag skulle göra vul 16/12 (dvs. Förra måndagen) då skulle jag vara i vecka 7 om det stämmer så skulle jag ju vara i vecka 8 nu... Eller?
 
Kollade på en annan uträkning och då säger de också att jag är i vecka 9 nu.
 
 
(Kliniken sa att befruktningen ägde rum 11/11, = äggplockningsdag) Räknar man annorlunda i Finland eller vad är det som gäller??
tanniz
2013-12-26 @ 11:33:47
URL: http://tanniz.bloggo.nu

Jag har fått höra att barnmorskor endast räknar hela veckor och vi och appar räknar påbörjade veckor. Så enligt deras sätt så är du i v 8 men vi tycker att du är i v 9 :) antar att de gör likadant i Finland. Som sagt jag har bara hört detta och inte märkt det själv, kanske har jag fått det om bakfoten.. men gravid är du det är en sak som är säker :)
kram

Svar: Hahaha ja precis GRAVID är jag - och lycklig för det!!! :)
Fertilitetsresa

C
2013-12-26 @ 11:51:16
URL: http://spyor.blogg.se

Jag säger att jag är i den vecka som apparna säger. De säger alltså vilken vecka man har påbörjat 8+1 innebär alltså att du är inne i vecka 9 men sjukvården räknar bara fulla veckor och säger alltså vecka 8. Det är kanske lite krångligt till en början :) här räknar de äggplockningsdag som befruktning och ändrar inget heller vid RUL utifrån detta. Kram

Svar: Samma som finska kliniken alltså :)
Fertilitetsresa

karin
2013-12-26 @ 13:04:31
URL: http://villbli3.bloggplatsen.se

Bm och sjukvården räknar endast hela veckor och säger därför v 8 när du är i v 8+2 (och appar visar v 9 för påbörjad vecka). Jag och jag tror att de flesta pratar om veckor såsom apparna visar. I kontakt med sjukvården trasslar jag inte in mig i veckor alls utan säger 8+2 så man säkert pratar samma språk och inte missleder någon med tokig info. Nu säger jag att jag är i v 23 men till sjukvården skulle jag säga v 22+1. Lite snurrigt i början men det faller sig naturligt efter ett tag :)
Kram

Svar: Okej... Fast visst hade det varit enklare om alla räknade lika? ;) Kram!
Fertilitetsresa

Anne
2013-12-29 @ 15:04:37

På Familjeliv har de en bra förklaring: http://www.familjeliv.se/Vantar_barn/Kalender/graviditetsutrakning.php

Svar: Tack för länken, nu fattar jag :)
Fertilitetsresa




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

fertilitetsresa.blogg.se

Jag och min man var ofrivilligt barnlösa i flera år, jag har mycket lågt AMH-värde ( 0,2 ) . Vi lämnade hormonbehandlingar, missfall och misslyckade ivf:er . Genom äggdonationsbehandling i Finland fick vi sommaren 2014 våra älskade tvillingar!! Nu hoppas vi att en av snöflingorna i frysen ska ge oss ett syskon ♥ ♥ ♥

RSS 2.0