Ännu mer längtan och väntan väntar?

Lite tankar från när jag sist pratade med barnmorskan i telefonen- Jag ställde de där "gnagande" frågorna som finns i huvudet precis heeel tiden. En sådan är om det här försöket nu i mars måste avbrytas eller om det inte lyckas när kan vi börja då?
 
JAG (i min enfald) underade om vi kunde börja direkt nästa cykel eller om man måste pausa en cykel och börja först nästa? DÅ fick jag det nedslående svaret att om det här inte lyckas kommer ni på en ny väntelista och den tar några månader, de kan inte säga exakt.
 
Såhär har det varit sedan dag 1 - väntelista efter väntelista! Innan vi överhuvudtaget sökte hjälp hörde man i media med mera att det tar sådan tid och är så långa väntetider. Vi funderade knappt på privat alternativ utan sa att vi har ju rätt till tre försök i landstinget, vi provar det först. Eller ja om vi kommer in ganska så fort då kör vi det! Jag ringde till vårt lokala sjukhus efter sommaren och så fick vi tid i januari (som sedan dock blev i februari). Tjohoo sa vi! Inga två års väntetid här inte! Vi kom in på mindre än ett halvår!!
 
Trodde vi... Grejen är att ingen talar om att när du väl är inne så väntar det mååånga väntelistor till! Det hade vi verkligen inte uppfattat :(
 
Efter första besöket på lokala sjukhuset i februari, tog jag blodprov i februari och mars, sedan var det väntelista till maj för spermatest, sedan fick vi vänta till i augusti för att få göra kontraströntgen av äggldarna. Efter det fick vi diagnosen oförklarligt barnlösa.
 
Sedan fick vi remiss till Sahlgrenska, det skulle egentligen ta längre tid innan vi fick komma dit men då jag blev erbjuden - och tackade ja - till att vara med i en forskningsstudie fick vi komma till fortare. Så i oktober hade vi vårt första besök på Reproduktionsmedicin. Jag har genomgått dieten på lite mer än tre månader och NU i mars gör vi vårt första IVF!
 
Och fastän jag hoppas och tror så mycket jag bara kan på detta försök så smärtar det redan nu att veta att om (hemsk om) det inte funkar så blir vi satta på ny väntelista. Det är det här som fullständigt tar knäcken på en - denna horribla väntan som maler sönder en innifrån :(
 
Vi trodde att komer vi bara "in" så är väntan över då går det så snabbt som det går med hänsyn till cykler hormoner m m. jag trodde aldrig att det fanns väntetider inne i systemet. Med facit i hand hade vi absolut vänt oss privat från början! Detta sett utifrån vår älder, det känns som om tiden rinner ifrån oss :(
 
Men jag ska ha förtröstan, jag ska inte gå in i de negativa känslorna, jag SKA tro och hoppas på vårt första försök - låt oss tillhöra de 40% som blir gravida vid första IVF:et (och inte de 40% som inte blir gravida alls genom IVF)....
B som i Barnlös
2013-02-09 @ 10:20:50
URL: http://bsomibarnlos.blogspot.se/

Hoppas ni kommer lyckas så du inte hamnar på en ny väntelista. Det är jobbigt att vara i karusellen men det är ännu jobbigare att bara vänta. Håller tummarna för att det kommer gå bra för er. Kram!

Svar: Håller med dig. Och tack för att du håller tummar för oss!!Kram
Fertilitetsresa

JZ79
2013-02-09 @ 10:28:30

Ja alla dessa väntelistor! :/ Trodde inte heller att det skulle vara så mkt väntan när vi väl varit på första besöket å startat utredning. tack o lov för studien, som kortade ner väntetiden.Väntan är det värsta, jag känner mig så maktlös...

Håller mina tummar att ni såklart lyckas på första försöket! Det SKA gå! :) Det är ni värda, å som du kämpat med dieten så är det iaf större chans till plus nu när du är många kilon lättare.

Kramis

Svar: Alltså, läs de andra kommentarerna i detta inlägget, är det bara vi i VG som har det såhär? Borde kansk kolla upp vilka regler som gäller? Omn det inte funkar så ska jag kolla upp det där med att köra privat emellan i väntan på nästa landstingsbekostade försök.Men det är SEN. NU ska jag hoppas och tro att det komemr gå bra :)
Kramar till dig
Fertilitetsresa

L
2013-02-09 @ 11:37:34
URL: http://thatsliife.wordpress.com/

Hela vården består av väntan :/

K
2013-02-09 @ 14:17:09
URL: http://motettliv.blogg.se

Usch för väntan, känns mest som att det är det som man betalar för, just att slippa vänta. Hoppas så att det ska gå bra och gott för er så att ni slipper vänta mer.
Kram

Svar: Ja vi hoppas på det :)Kramis
Fertilitetsresa

Linda
2013-02-09 @ 23:13:16
URL: http://meumvita.blogspot.se

Det låter ju inte klokt. Vi har inte behövt vänta något mer än första väntetiden. Nu köra försök efter försök. Och tur är det eftersom vi är på vår fjärde återföring nu.

Men hoppas såklart ni lyckas på ert första så ni slipper. Kan ni inte köra en privat omgång emellan? Om det nu skulle bli så.

/L.

Svar: Ja det var en besvikelse att få denna infon :(Vilket landsting tillhör ni?
Jo jag ska kolla upp det där med hur man kan köra privat om detta inte funkar, men jag vill vänta och se nu när vi är så nära :)
Fertilitetsresa

Fiffig
2013-02-10 @ 08:37:05
URL: http://fiffig.bloggo.nu

Ja detta eviga väntande! Precis därför vi sökte privat först. Om vi inte lyckas i april hinner vi antagligen inget mer innan sommaren, eller så använder vi ytterligare ett av våra privatförsök. Men det känns så splittrat, att vara på två ställen samtidigt. Suck!
Kram på dig!

Svar: När vi träffas vill jag fråga dig om det här med att köra privat mellan de lanstingsbekostade försöken. Jag har inte fattat riktigt hur det går till. Förstår att det är jobbigt, men det känns ändå som att det är snäppet bättre än att gå och vänta och inget kunna göra?Stora kramen till dig!
Fertilitetsresa

Maria
2013-02-10 @ 08:51:30
URL: http://kampfisken.bloggplatsen.se/

Blir lite ledsen då jag läser din blogg idag, det gick jättesnabbt att göra våran utredning.
Mensstart och blodprov sedan var det spolning av ägglederae och koll av livmoder med kontrast och ultraljud på fredagen, och på måndagen var det kontrastspolning och röntgen av äggledare.
Medans jag väntade in mensen lämnade min man spermaprovet.

Mellan första försöket och FET var det en cykel vila, efter misslyckade FET ringde jag till kliniken på mensdag 2 och medelade negativt besked, sedan blev det fart under skorna nytt försök startade direkt med att jag sprutor och börja spruta på kvällen osv.Och det blev ett pluss.

Så himmla tråkigt att det skall vara olika i olika landsting (tom mellan olika kliniker)

Svar: Ja oj vilken skillnad! Vilket landsting tillhör du?
Fertilitetsresa

MammaLiv
2013-02-10 @ 09:09:48
URL: http://mammaliv.se

När vi skulle skaffa vår son så orkade vi inte med alla väntelistor. Fördelen med att gå privat är att man slipper alla väntelistor. Visst kostar det men pengar är pengar - ingenting man kan ta med sig efter detta. Nu jobbar vi på ett syskon och det får man betala själv....

Svar: Ja, hade jag vetat vad jag vet nu hade vi vänt oss till det privata på en gång! Men nu är vi så nära så nu kör vi. Men om det inte lyckas ska jag kolla upp om/hur man kan köra privat i väntan på nästa landstingsbekostade försök..Lycak till med syskon :)
Fertilitetsresa

SJ
2013-02-10 @ 10:37:34
URL: http://www.solblogg13.devote.se

Såg att du hittat min blogg- kul :)
Och nu hittade jag din!

Men menar du seriöst att ni efter varje försök får börja om på väntelistan? Eller har jag missuppfattat dej? Det låter ju väldigt tålamodsprövande.. Så har inte vi fått göra. När vi väl väntat på att få starta första behandlingen så har det sedan rullat på.. All lycka till på er resa!
www.solblogg13.devote.se

Svar: Hej :)Vi gör vårt första IVF nu i mars, så jag har ingen erfarenhet kring detta än. Men när jag pratade med dem om vad som händer om det inte lyckas berättade de att man sätts på en ny väntelista för de som ska göra IVF-försök nr 2, 3, 4, osv... I vårt fall trodde hon att det skulle kunna att bli efter sommaren någon gång :(
Tack för lyckönskningarna, jag önskar er detsamma!
Fertilitetsresa

Mary
2013-02-10 @ 11:28:06
URL: http://saintmaryslog.wordpress.com

Jag blir också lite ledsen när jag läser om er väntan. När vi gjorde fertilitetsutredning på Sophiahemmet var det lite väntan efter att vi tagit alla prover och gjort alla undersökningar innan vi fick komma på återbesök. Men efter det var det bara menscykeln som avgjorde. Efter två inseminationsförsök skickades remiss till landstinget och fem månader senare var vi på vårt första besök på Reproduktionscentrum i Uppsala. Där var det också bara menscykeln som skulle väntas in. Men vad som händer nu om detta inte funkar på första försöket, det vet jag inte. Borde kolla upp. Ni är tappra som står ut med all väntan.

Svar: Ja suck, men NU är vi nära och jag måste hoppas och tro på att det kommer gå vägen! Jag hoppas för er också! Kram
Fertilitetsresa

Linda
2013-02-10 @ 11:48:06
URL: http://meumvita.blogspot.se

Vi tillhör Stockholms Läns Landsting men gör våra IVF:er i Falun via vårdgarantin. När vi ringde vårdkansliet för att utnyttja vårdgarantin fick vi välja på Falun, CVL i Uppsala och Linköping och något mer. Vi valde Falun och det känns som om vi valde helt rätt. Har aldrig behövt vänta i en enda kö sen vi kom dit och de är verkligen flexibla och gör allt för att vi ska lyckas.




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

fertilitetsresa.blogg.se

Jag och min man var ofrivilligt barnlösa i flera år, jag har mycket lågt AMH-värde ( 0,2 ) . Vi lämnade hormonbehandlingar, missfall och misslyckade ivf:er . Genom äggdonationsbehandling i Finland fick vi sommaren 2014 våra älskade tvillingar!! Nu hoppas vi att en av snöflingorna i frysen ska ge oss ett syskon ♥ ♥ ♥

RSS 2.0