Det här var jag inte beredd på!

Nu har jag gått på Provera i tre dagar och igår kom första biverkningen - med besked! Jag vart sur och grinig och hade en allmän olustkänsla i hela kroppen :( Jag hade varit på gymmet (så jag bör ha varit fylld av endorfiner) och på väg till bilen på parkeringsplatsen kom det rätt som det var över mig: jag kände mig på dåligt humör! Jag reflekterade själv över att det var konstigt, jag hade ju ingen orsak att vara det? Ingen händelse som jag reagerat över?
 
Sedan är det så att sur det är jag nästan aldrig. Arg, irriterad, förbannad, ledsen javisst - men inte sur?!
 
Det tog ett tag innan jag kopplade ihop det med Proveran. Men alltså när jag har läst om det här med humörsvängningar under hormonbehandling vid IVF har jag tolkat det helt annorlunda! I mitt huvud trodde jag att jag typ skulle överreageagera och bli arg på min man för småsaker - att jag skulle skrika och gorma emelllanåt (och sedan be om ursäkt), men jag trodde inte att jag skulle vara sur utan anledning?
 
Ska jag var såhär till mitten av mars nu? Alltså Proveran är ju en kur på 10 dagar så den slipper jag snart, men nu på tisdag börjar jag med nässpray och ett par veckor efter det blir de ju injektioner. Det här känns helt mysko och orättvist för mig och min stackars man! Det hade ju varit lättare om jag blir extra arg för saker som faktiskt ha hänt än att jag bara allmänt går omkring och surar! Och det märkliga i det hela är att jag upplever inte att jag kan göra något för att påverka det? Jag kan inte bara "rycka upp mig", jag är sur - och så kommer jag att förbli! Verkar det som :(
 
Hur har ni andra det? Känner ni igen er? Vad kan man göra?
/undrar surpuppan
alexandra
2013-02-10 @ 11:15:37
URL: http://mlbloggen.blogg.se

vad otäckt, tänk att an reagerar så på hormoner.... men som sagt, tror han klara 10 dagar och lite till faktiskt...hehe ;)

Svar: Tror jag med ;)
Fertilitetsresa

Linda
2013-02-10 @ 11:36:19
URL: http://meumvita.blogspot.se

Jag har inte reagerat på Provera men av nässprayen - hua. Ju längre jag sprayade ju argare, surare och mer förbannad blev jag. Vi var på semester på Mallorca min andra sprayvecka och jag minns att jag nästan hade lust att springa upp ur poolen och SKRIKA SKÄLLSORD åt alla ungj****vlar som hoppade, stänkte och skrek i poolen. Usch va hemsk jag kände mig. Men som tur är var det så illa att jag kände själv hur elak jag var så jag höll mig (i alla fall i poolen). Min man och jag lyckades skratta åt eländet. Sedan fick jag mer och mer vallningar och sömnproblem.

Men i alla fall så känner vissa ingenting av nässprayen så jag hade nog maximal otur som fick det mesta. Av sprutorna var det tvärtom. Jag mådde kanon och blev glad och pigg igen. Snacka om att livet var en berg-och-dalbana ;-)

Ha humorn med i det hela och se målet framför er. Att kunna skratta i det jobbiga gör det lättare. Lycka till. Kram!

Svar: Hahaha förlåt men jag skrattar riktigt gott åt din berättelse! =DNu de senaste dagarna har det faktiskt känts bättre. Hoppas det fortsätter så även med sprutorna. Tack till dig!
Kram
Fertilitetsresa

B som i Barnlös
2013-02-10 @ 11:59:30
URL: http://bsomibarnlos.blogspot.se/

Åh vad jag känner igen mig! Det är underligt att hormonerna kan påverka så starkt. Jag behövde aldrig äta full kur av Proveran, mensen kom mitt i kuren och jag mådde bra.

Men nässprayen.. Klimakteriesymtom, irriterad, sur och arg medan svetten och jag var vit i ansiktet av illamående. Sprutorna har inte heller varit något problem för mig. Du är inte ensam om humörsvägningarna ;) Kram på dig!

Svar: Tack och kram tillbaka :)
Fertilitetsresa

Tackan
2013-02-10 @ 12:51:26
URL: http://www.farhuset.blogg.se/far

Blev jättepåverkad av nässpray , grät var arg och jävligt irriterad liksom så jag ville slå till någon. Sen vände det med sprutorna.
Hormoner är "farligt" starka krafter !
Lycka till

Svar: Ja det är de! Tack :)
Fertilitetsresa

Lena
2013-02-10 @ 13:16:49

Har aldrig ätit Provera så jag har inga erfarenheter. Klarade mig hyfsat från biverkningar med sprutorna; lite illamående, huvudvärk och utslag i ansiktet. Tycker det är onödigt med alla biverkningar som vi "barnlösa" ska behöva utstå, vi har ju tillräckligt med känslor i kroppen ändå :). Kram

Svar: Eller hur?!Kram tillbaka :)
Fertilitetsresa

Onskan
2013-02-10 @ 22:10:00
URL: http://onskanomattbligravid.blogg.se

Jag känner exakt igen mig i det du skriver och jag har ätit provera flera gånger men denna gången va värst.. Kan helt plötsligt utan anledning blir på super dåligt humör och störa mig på allt! Mattan ligger fel, det är dammigt även fast jag städa förut, sambon andas för högt ja du förstår!! ;) stackars män!!

Svar: Haha jag skrattar högt åt "mannen andas för högt"! Och JA jag känner igen mig!! Haha
Fertilitetsresa

Mary
2013-02-11 @ 10:59:59
URL: http://saintmaryslog.wordpress.com

Gråtmild blev jag. Ojojoj. Grät minst en gång varje dag. Men har också haft ett par omotiverade utbrott, senast i lördags. Men man får tänka på spänningen som finns inom en, vilken situation man faktiskt befinner sig i. Inte konstigt att man ballar ur och att toleransnivån för irritation är låg.




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

fertilitetsresa.blogg.se

Jag och min man var ofrivilligt barnlösa i flera år, jag har mycket lågt AMH-värde ( 0,2 ) . Vi lämnade hormonbehandlingar, missfall och misslyckade ivf:er . Genom äggdonationsbehandling i Finland fick vi sommaren 2014 våra älskade tvillingar!! Nu hoppas vi att en av snöflingorna i frysen ska ge oss ett syskon ♥ ♥ ♥

RSS 2.0