Allt är ju relativt...

Först och främst vill jag tacka er allihopa för ert fantastiska stöd, pepp och hejarop
jag uppskattar det såå mycket!! :D
 
Idag gick jag till Apoteket för att hämta ut alla medicinerna. Fast som väntat var de beställningsvaror, inget de hade hemma på lager så jag beställde och kan komma och hämta dem under några dagar. Men injektionerna ska ju stå i kylen, tänk om kylen går sönder här hemma? Verkar säkrare att ha dem på Apoteket och hämta ett par dagar innan jag behöver dem. Det tyckte Apotekskillen också :)
 
Men Provera hade de hemma och det är ju den jag börjar med så den tog jag med hem.
När beställningen var klar sa Apotekskillen:
- Det kommer kosta dig en del det här...
- Men det går väl på högkostnadskortet? frågade jag
- Ja. Jag kan säga såhär, du kommer inte behöva betala mer än 1700 kr
- Aha, börjar jag ny period på högkostnadskortet?
- Ja, det kommer gå på runt 1600 kr
- Okej
- Men de här hormonerna kostar i själva verket 15 000 kr
 
Mmm. Men det är pengar tänkte jag. Känslomässigt kostar det mer, mycket mer.
 
Anne
2013-01-30 @ 09:07:06

Mmmm, det är 2 olika system. Ett högkostnadskydd för sjukvårdskostnader (=läkarbesök) och ett för mediciner. Det blir dyrt med IVF men ännu dyrare privat tyvärr.
Lycka till nu!
Kram

Svar: Tack :)
Fertilitetsresa

Cohen
2013-01-30 @ 22:15:56
URL: http://www.ettlivblirtill.wordpress.com

Sprutorna kan förvaras i rumstemperatur förutsatt att de används inom 3 månader (jag var nojig om de ens skulle "överleva" timman hem på tåget)... Däremot är det smart att stoppa in kylvarorna direkt för man vet aldrig vad som kam hända, jag hann t ex få besked om cellförändringar mellan apoteksshopping och sprutstart, så de fick ligga i kylen i 10 månader :p

Svar: Jaså är det inte nogare en så? Hahah ja jag nojar också!Oj då cellförändringar? Är det bra nu?
Kram
Fertilitetsresa

Sindyrella1983
2013-01-31 @ 13:04:11

Ja du... läste precis dina två senaste inlägg, och det är skrämmande hur lika dina och mina tankar är. Men det är väl för att vi kämpar för samma mål och ska genomgå samma resa...

Jag var och hämtade alla mina mediciner igår, det kostade mig 1800 som jag hade kvar till högkostnadsskyddet, men skulle kostat över 6000 kr. Jag är evigt tacksam att detta skydd finns som hjälper massor!

Jag började med mina vitaminer och folsyra idag, så nu är det en månad kvar ungefär till planerad start. =) Känns länge men jag hoppas på att tiden går snabbt.

Två av mina sprutor (ovitrelle och puregon) ska förvaras i kyl. Puregon till man börjar använda det och Ovitrelle ända tills det är dags...
Längtar till jag får börja ge mig själv sprutor haha...

Kram

Svar: Åh vad spännande för dig, en månad kvar! Visst känns det fantastiskt kul att tänka framåt?! Nu är jag så homla hoppfull, går inte alls in i negativa tankar utan tänker bara framåt - med glädje!! :)Kramar
Fertilitetsresa

L
2013-01-31 @ 17:14:18
URL: http://drommenomenliten.blogg.se

Ja man uppskattar verkligen att det finns högkostnadsskydd. Det hade varit svårt att bära den ekonomiska biten på den känslomässiga. Det räcker med den liksom. Själv är jag ett vrak för tillfället. Kan varken äta eller sova. Men men nån gång vänder det väl. Kul att du kommer igång med detta nu!

Du, jag har inte fått något mail om bloggträffen än. Har ni skickat ut något eller har ni fått fel mail igen? Typiskt mig i så fall.

Svar: Jag har skickat ut till alla, men jag får felmeddelande på din mailadress Har försökt flera gånger. Kan du maila mig på [email protected] istället så kan jag svara på den?Det blir bloggträff och jag vill att DU kommer :)
Kram
Fertilitetsresa

alexandra
2013-02-03 @ 02:48:03
URL: http://mlbloggen.blogg.se

ja, känslomässigt går det inte att jämföra :)

Cohen
2013-02-05 @ 10:32:55
URL: http://www.ettlivblirtill.wordpress.com

Jadå, de är borta nu. Vid "uppstartsmötet" på ivf-kliniken frågade läkaren vad mitt senaste cellprov visat - varpå jag svarar att jag aldrig gjort något. Tid bokades och testet togs. Jag räknade ner dagarna till sprutstart och dagen innan det var dags fick jag besked att jag hade cellförändringar, av den typ som måste tas bort. Sprutstarten fick vänta och tid för op bokades. Inte nog med det var jag tvungen att vänta ytterliggare 6 mån för återkontroll att de inte kommit tillbaka, innan vi fick sätta igång med ivf'en. I oktober "friskförklarades" jag, kliniken kontaktades och i november satte vi igång :)

Svar: Det var gott att höra :)
Fertilitetsresa




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

fertilitetsresa.blogg.se

Jag och min man var ofrivilligt barnlösa i flera år, jag har mycket lågt AMH-värde ( 0,2 ) . Vi lämnade hormonbehandlingar, missfall och misslyckade ivf:er . Genom äggdonationsbehandling i Finland fick vi sommaren 2014 våra älskade tvillingar!! Nu hoppas vi att en av snöflingorna i frysen ska ge oss ett syskon ♥ ♥ ♥

RSS 2.0