Två veckor kvar!

= 14 pulverdagar kvar om 15 dagar är det jag som äter mat man måste tugga! Jösses jag har inte tuggat något på 79 dagar?! Hur glaet är inte det??
 
Tråkigt nog har viktnedgången varit segt det sista, men jag har hittills i alla fall gåt ned lite mer än 80 % av vad jag önskade... Men jag har svårt att tro att jag går ned de sista 20 %-en de sista två veckorna. Fast jag vet inte hur de räknar i studien, kanske min följeslagare JZ79 vet? Räknar de viktedgången till det datum man får börja äta eller fram tom att man äter samtliga måltider? I så fall skulle det ju innebära att jag har två veckor till på mig att nå bmi 25.
 
JZ70 ingår också i studien och i viktminskningsgruppen, men jag ligger ca 2 månader före henne. Hon berättade att de sagt att hittills i studien är det ingen som har lyckats gå ned till bmi 25 och tävlingsmänniskan i mig skulle gärna vilja vara den första personen som lyckades med det! Men man får inte glömma att det finns väldigt lite jag kan göra för att lyckas med det, det enda jag kan göra är att följa dieten till punkt och pricka (4 shakes per dag, varken mer eller mindre) och sedan bara invänta hur kroppen svarar på det...
J
2013-01-07 @ 19:12:24

Du gör det grymt bra, bara två veckor kvar!!!

Svar: Ja och jag vill ha mat NUUU!! jag är så himla hungrig :( Den ökade hungern beror antagligen på att jag har börjat komma igång så smått med träningen....
Fertilitetsresa

Sofia
2013-01-07 @ 20:23:46

Hej! Följer och imponeras av din resa hittils men har aldrig kommenterat förut. Undrar om du fått lite mer energi nu när det gått en tid? Vad är det för rekommendarioner kring motion? (Förstår om du förmodligen inte har energi till så mkt...)

Svar: Vad kul att du kommenterar nu :)Ja jag har fått mer energi de senaste veckorna och har faktiskt kommit igång liiite med träningen, men det är absolut ingen hårdtfäning men en stund på crosstrainern och sedan styrka. Känns bra. Nackdelen är dock att jag har blivit ofantligt mer hungrig nu när jag tränar också... :s
Rekommendationen är att träna, men bara om man orkar det ÄR en svältdiet och tränar man inte bryts muskler och benmassa ned, men samtidigt kanske det inte finns ork för det och risk för svimningskänslor. Större delen av tiden har jag inte alls fixat att träna också, all energi har använts för att bara ta sig igenom dagarna. På sjukhuset har det sagt är det är väldigt individuellt. Men förr eller senare måste man ju börja träna i alla fall :)
Fertilitetsresa

Linda
2013-01-07 @ 22:05:01
URL: http://meumvita.blogspot.se

Hej!
Tror jag glömde skriva svar på din fråga till mig förut angående bloggträffen jag var på. Vi bestämde via mail vart och när vi skulle ses. Vi bestämde oss för ett fik inne i Stockholm en söndag tror jag det var. Vi fikade i ett par timmar och tiden bara flög förbi. Man har mycket att ösa ur sig och vi pratade nog oavbrutet från vi sågs till vi gick. Tyvärr var det ju precis före jul och vi hade inte tid att sitta så länge då många skulle fortsätta julklappshandlingen. Ett café är okej, men just det vi var på var kanske i stimmigaste laget. Tror också det är bra om man inte är för många för då är det nog lätt att man inte kan prata med alla. Vi hade jättetrevligt i alla fall och konversationen flöt som sagt utan några problem.
Kram!

Svar: Tack för att du tog dig tid att svara och skriva detta :)Hoppas vi får det bra, men det blir det säkert OCH nervöst!
Kramar tillbaka!
Fertilitetsresa

JZ79
2013-01-07 @ 22:14:04

Du är sååå duktig och imponerad av dig =) Bara 14 dagar kvar, jag har 75 :/

Jag antar de räknar bmi efter 15 veckor när du börjat äta alla mål. När du får mer energi kan du träna på ett annat sätt och få igång förbränningen ännu mer :) Jag blir gärna 2:a personen att nå bmi 25 om du blir den 1:a :)

Imorgon ska jag till Marianne, mycket spännande med tanke på att jag inte vägt mig på över en vecka :P
Kram

Svar: Tack :DHur gick det hos Marianne?? Är du nöjd? Vad sa hon pm magen? Mera?? Berätta!!

Och du, vill du inte komma på bloggträffen? Vore kul att träffa dig tänker jag :)
Kram
Fertilitetsresa

Anne
2013-01-08 @ 14:15:09

Hej igen!
Grymt bra jobbat över alla helgerna! För mig så summerades allt upp efter alla 15 veckorna, dvs när jag hade ersatt alla målen med "vanlig" mat. Jag fick ner från BMI 37 till 28. Inte riktigt hela vägen alltså men en bra bit i alla fall. Du ska inte stirra dig helt blind på BMI. Det är ett mått som fungerar bra på populationsnivå inte på individnivå. Min dietist i Malmö ansåg att BMI 28 för mig var normalvikt :).
Jag fortsatte att gå ner även när jag började äta men inte i samma takt som under dieten. Efter 1-2 veckor stabiliserades detta men vikten är nog något jag alltid måste jobba med för att inte falla tillbaka i gamla vanor.
Kämpa hårt nu sista 2 veckorna och njut när du väl är färdig för det är ett sjukt bra jobb du har gjort!
Kram

Svar: Tack snälla du - både för peppen och infon, det uppskattas!! Ja usch vd uffa de här sista veckorna är :( Men men förhoppningsvis gäller: Den som väntar på något gott... ;)Kram på dig!
Fertilitetsresa

emma-isabella
2013-01-08 @ 15:17:25
URL: http://emmaisabellavictoria.se

Galetbra jobbat!!

Svar: Tack snälla du :)
Fertilitetsresa

JZ79
2013-01-10 @ 21:15:23

Hej! Tänkt svara dig i flera dagar känns det som. men här har det varit kaos :/
Det gick bra hos Marianne! Hon var nöjd och jag hade givetvis hoppats på mer(saknades 0,1kg till mitt eget mål), gick ner mer första veckan än andra. Hon sa att det var superbra, så jag får väl lita på henne :P MAgen ja..testar nu Laktulos istället för Laxoberaldroppar och hittills verkar det funka. Kör med frön samtidigt, kan ju knappast skada :) Fick med mig en resväska full med "mat". Nästa koll 28/1. Har ett eget mål, -5kg till nästa vägning. I morse vägde jag mig och har redan gått ner 1,1 kg sen i tisdags. Hon sa jag måste väga mig oftare för att lära känna kroppen och se att vikten hoppar upp å ner pga vätska osv. Så nu blir det kanske varannan dag ;)
Vore kul med bloggträff, men hoppar nog då jag egentligen bara följer din blogg å och PiOmiOs. Har en trådträff på G med tjejer från familjeliv så fort min diet är klar. Tror nog vi kommer träffas i framtiden ändå på nått vis =)
Som jag sa har det varit kaos här de sista dagarna. För att göra historien kort: konstaterat högt blodtryck och måste börja medicinera :( Det förklarar dock huvudvärk och illamående under låååång tid. Opererade en fot i somras och igår träffade jag ortopeden då det inte känns ok i foten och den börjar bli sned igen..å det var som jag trodde, åt helvete med foten och det som aldrig hänt tidigare vid en sån här op har nu hänt. Det har bara gett med sig och jag ska nu skickas vidare till specialist på Mölndals sjukhus. På remissen står det att jag måste komma snabbt för bedömning och eventuell ny op eftersom ivf-bhandling ska påbörjas i slutet på mars. Blir så trött å deppig. Lite för mycket nu.....
Usch...känns som jag "kapar" din blogg, inte meningen..Livrädd bara att vi måste skjuta på ivfén..Pratat med MArianne om det funkar med op samtidigt som Modifast och det gör det inte..Måste avbryta och börja äta några dagar innan op och efter 3-4 dagar kan jag gå på Modifast igen. Verkade vara ok att pausa iaf om jag nu måste opereras.
Många kramar till dig!! Du är min förebild och du är fantastisk som lyckas så bra med dieten <3

Svar: Men hallå 0,1kg hade du ju kunnat bli av med bara genom att kissa - perspektiv gumman (men jag förstår dig)! Var stolt!!Jag väger mig varje dag och det sa Marianne var bra just för att se att vikten ändrar sig dag för dag och/eller kan stå still i flera veckor!
Du får följa med på en annan bloggträff en annan gång, eller så tar kanske du och jag bara en "träff" någong gång i framtiden?
Tror nog vi kommer träffas i framtiden ändå på nått vis =)
Hur har det gått med ditt höga blodtryck och foten? Det lät rikigt otäckt! :(

Och du, du är mer än välkommen att "kapa min blogg" när du vill!!
Annars, hur går det med dieten?
Kramar!
Fertilitetsresa

JZ79
2013-01-14 @ 20:15:20

Jag kissade givetvis precis före vägning :P, men denna gång hjälpte det inte. Det är ju lite psykologiskt det där...Jag ville så gärna väga under 85...å så visade vågen på 85,1 :/ Fast egentligen är jag nöjd ändå :)

Klart vi ska ses i framtiden! Vi kanske bor väldigt nära varandra också utan att veta om det.

Blodtrycket är fortfarande högt och har inte hört nått från läkare/sköterskan än. Ska ringa imorgon om jag inte fått nån kallelse på posten. Foten är numera gipsad ;( Usch så besviken jag blev när jag fick veta att de måste gipsa den igen för att den inte ska försämras fram till besöket på Mölndals sjukhus. Jag får belasta fullt på foten med gipset på, så jag har mindre smärta nu när foten är i rätt läge hela tiden. Jag får försöka glädjas åt det...dessutom gjorde de en öppning så att jag kan ta av gipset vid dusch och när jag sover. Knepigt att få i och ur benet..men det går iaf =)

Nä nu är det snart dags för en bananshake å lite tv! Kram

Svar: Usch jag tycker synd om dig som har andra motgångar under dieten, livet är hårt nog då! Hur funkar det annars med hunger och allt? Vilka smaker äter du? Du snart kommer 85 vara ett mine blott!! :)
Kram
Fertilitetsresa

JZ79
2013-01-17 @ 21:49:22

11 dagar till invägning hos Marianne och vågen visar nu 83 kg (utan gips, väger mig på morgonen innan kränger på det :P)
Vissa dagar fungerar det helt ok med hungern, andra dagar är det skitjobbigt!! :( Favoritsmaker: chokladpudding!!! men det kan jag ju inte äta hela tiden, så jag kör även med potatis-purjosoppa, bananshake, hallon, jordgubb, kaffe och choklad. Har en låda vaniljpudding också som funkar någorlunda om den serveras iskall (gärna stått i frys ca 20 min) med massor av kanel. Försöker inbilla mig att det då smakar risgrynsgröt eller nått...
Vecka 4 nu och snart har jag klarat av 1/3, känns sååå bra!
Trots gips har jag idag promenerat först 2,5 km och sen 3,5 km, minst 1.5 timmes promenad. Känns skönt även om fot och kropp ömmar lite nu.
Hur går det för dig med träning nu? kommit igång?
Kram duktiga du!

Svar: Du är duktig och visst är det roligt när det ger resultat?! Vissa dagar ÄR skitjobba! Mitt bästa tips för att det inte ska bli för hemskt är att hålla koll på tiderna och inte låte det ta mer än fyra timmar mellan shakarna... Håller med om att chokladpuddingen är bäst, jag har inte ens tröttnat på den än! På vardagarna blir det två kaffe en potatis- och purjolökssoppa och chokladpuddingen på kvällen. På helgerna blir det två chokladpudding :) Jag tycker tyvärr inte om någon av de andra smakerna.E tredjedela av tiden är ju jättebra, du ska se att det går frtare än du tror!

För mig funkar inte träningen så jättebra, men jag har en skada i nacken också som sätter lite käppar i hjulet. Men jag har kommit igång lite med styrketränigen och har hittat ett bra nytt gym (tröttnade på det föra)
Kram till dig som också är duktig!!
Fertilitetsresa




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

fertilitetsresa.blogg.se

Jag och min man var ofrivilligt barnlösa i flera år, jag har mycket lågt AMH-värde ( 0,2 ) . Vi lämnade hormonbehandlingar, missfall och misslyckade ivf:er . Genom äggdonationsbehandling i Finland fick vi sommaren 2014 våra älskade tvillingar!! Nu hoppas vi att en av snöflingorna i frysen ska ge oss ett syskon ♥ ♥ ♥

RSS 2.0