Förhandsersättning för Äggdonation?

Pratade med Försäkringskassan igår, som egentligen inte har någon koll på ersättningar för ÄD.. De sa själva att "det är så sällan vi får sådana här förfrågningar". Men ja, jag fick ju länkar till två blanketter: förhandsersättning och ersättning i efterhand.
 
Vad jag har kollat runt själv på nätet så har jag förstått att det enklaste är att söka i efterhand. Då kan vi söka för själva behandlingen, men vi får själva bekosta resor, boende och andra omkostnader. Men det är klart, kan vi få okej innan och slipper ligga ute med typ 100.000 kr så vore det ju bra...
 
Så nu undrar jag om det är någon av er läsare som har erfarenhet av att söka ersättning för ÄD hos FK?
Dustpuppy
2013-07-27 @ 23:35:59

Det faller alltid på att den utländska kliniken måste acceptera en betalningsförbindelse från FK, en så kallad S2. Det krävs för ersättning i förhand.

Jag känner inte till någon klinik i Finland som accepterar en S2, varken AVA, Fertinova eller en tredje jag glömt namnet på.

Betala med kort, skicka in ansökan direkt när ni är hemma och ersättningen kan hinna komma före korträkningen. Tog 3 veckor senast att få pengar, Mastercard-räkningen kom efter 4 veckor.

/Dustpuppy

Svar: Tack för din kommentar Dustpuppy - mycket värdefullt! Vet du hur jag kan få tag på en "S2"? Jag kommer antagligen göra som du föreslår :)
Fertilitetsresa

Dustpuppy
2013-07-28 @ 23:36:34

Man pratar med FK. En S2 innebär att FK lovar betala. Men problemet är inte FK, utan klinikerna som väljer att inte ta emot betalning på det sättet. Säger kliniken nej, så har man ingen nytta av en S2. Hittills har ingen som sökt ersättning (och berättat om det på tex Familjeliv) använt en klinik som accepterar en S2.

/Dustpuppy

Svar: Okej, tack för att du berättar! Satsar nog på ersättning i efterhand då :)
Fertilitetsresa




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

fertilitetsresa.blogg.se

Jag och min man var ofrivilligt barnlösa i flera år, jag har mycket lågt AMH-värde ( 0,2 ) . Vi lämnade hormonbehandlingar, missfall och misslyckade ivf:er . Genom äggdonationsbehandling i Finland fick vi sommaren 2014 våra älskade tvillingar!! Nu hoppas vi att en av snöflingorna i frysen ska ge oss ett syskon ♥ ♥ ♥

RSS 2.0