Djungel...

Så var denna helgen snart slut. Jag ska börja jobba igen imorgon, om än halvtid. Hade först tänkt att jobba halva dagar, men det är svårt att få ihop agendan med redan inplanerade möten så det får nog bli lite olika vecka för vecka. Denna veckan jobbar jag heldagar måndag tisdag och sedan halvdag på onsdag. Tror jag. Såhär långt har i alla fall min chef varit väldigt förstående och det är skönt. Jag har berättat det mesta men inte allt, man behöver ju inte gå in på detaljer eller orsak om man säger så. Sedan vet jag ju inte vad detta kommer att innebära för oss och hur det kommer påverka mitt arbete? Kommer jag att vara borta mycket? När i så fall? Vart ska jag? Och en mängd andra frågor...
 
Det snurrar verkligen i huvudet! Som person försöker jag snabbt strukturera upp min tillvaro coh är väldigt lösingsfokuserad. Men det funkar ju inte i detta fall, för det är så fruktansvärt lite som jag kan göra?! Jag får mest stå vid sidan om, invänta svar och bara acceptera det andra bestämmer eller säger till mig :(
 
Jag vill påverka! Men kan inte.
 
Så jag försöker istället göra som psykologen sa. Inte ta några beslut, inte leta för mycket, låta själen läka och hela jag att landa. Lättare sagt än gjort... Jag kollar fortfarande upp, jag sufrar, kollar trådar, letar organisationer. Men lugnare, Och jag driver inte varje fråga så långt som jag kan.
Exempel: Soc. ska återkomma till oss på onsdag, till dess bad de oss kolla vad länderna säger om ålder etc som gäller för oss. Så jag har kollat olika organisationer och länder och hittar olika krav. Alla länder har krav, men de skiljer sig åt, en del krav är väldigt specifika som t.ex:
* Kristen tro
* Intyg av minst en av makarna infertilitetsdiagnos
* Minimiålder: 25 år
* Maxålder: 42 år
* Minst 3 års äktenskap
* m m...
 
Men jag har hittat några (få) länder som kanske skulle kunna fungera för oss? Jag httade till och med ett land där det stord: "Maxålder: ingen" Men jag tar inte ut något i förskott, jag ska vänta och se vad soc säger... Det är en djungel och det är ingen mening att gå in i den förrän dess jag vet att jag har tillträde till andra sidan, så nu går jag i utkanten och tittar in i djungel, det är mest mörkt men med några ljusstrimmor?
Elin
2013-03-24 @ 16:30:12
URL: http://endrom.blogg.se

Håller tummarna :)

Svar: Tack Elin!! :)
Fertilitetsresa

Anonym
2013-03-24 @ 16:48:45

Jag är inte säker men jag tror försäkringskassan kräver att man jobbar halva dagar när man är 50% sjukskriven. Jag fick problem med det för ett par år sedan men det kan ha ändrats....bara så du vet.
Lycka till med allt!!!

Svar: Tack för att du berättade!! Jag hade ingen koll! Men nu har jag stämt av med chefen så nu blir det nog bra :) Taack!! :
Fertilitetsresa

Josefine
2013-03-24 @ 18:55:52
URL: http://santoshastraningsblogg.blogspot.se

När det gäller adoption finns det väl vissa länder som accepterar äldre föräldrar om man kan tänka sig att adoptera ett lite äldre barn. När vi höll på att kolla upp det där med adoptioner för fyra år sedan var det i alla fall så. Kan ha ändrats, men har bestämt för mig att ländernas begränsning oftast var att det max fick vara x antal års åldersskillnad mellan föräldrar och barn, och att det var de svenska myndigheterna (kommunerna) som hade något sorts tak vid 42 år för medgivande om adoption.

Tycker du ska ringa till någon adoptionsorganisation och fråga. De brukar vara väldigt tillmötesgående och vänliga. Kan varmt rekommendera Barnens Vänner, men de kanske inte har något land som passar er? Adoptionscentrum är annars störst.

Kramis!

Svar: Tack för tipsen! Ja det finns några FÅ länder som är okej med min mans ålder, men ja han fyller ju 48 år idag och adoptionen tar några år och de flesta har att det inte får vara mer än 43 års skillnad till barnet. Jag vill inte doptera en tonåring... ;) Men ja jag har ju bara gått igenom vad jag kunnat snabbt, bra idé att ringa organisationerna och fråga. Hoppas på bra svar :) kram
Fertilitetsresa

Tackan
2013-03-24 @ 19:23:12
URL: http://www.farhuset.blogg.se/far

Ang 50% så kan man ex arbeta 2 hela dagar och en halv men det måste godkännas av fk. Skäl kan tex vara att man har långa resor till jobb. Men om man fixar 2 dagar i rad helt så kan de anse att man borde klara heltid . Om det blir strul be läkaren motivera i intyget, ex skriva tiden kan fördelas olika beroende på måendet.

I övrigt. Lycka till med er resa mot ett barn, spännande :-)

Svar: Tack för att du berättade! Jag har aldrig varit sjuksriven tidigare så jag hade ingen aning! Nu har jag bestämt med chefen i alla fall och han ger mig mycket fria tyglar till att själv bestämma vad som funkar bäst för mig och jobbet :) Tack, kram!
Fertilitetsresa

Janet
2013-03-24 @ 20:50:05
URL: http://iteradafamilia.blogspot.se/

Förstår hur ni tänker, men har ni funderat mer på äggdonation framför adoption? Lycka till med vad ni än väljer, du ska ju bli mamma! Kram

Svar: Ja vi funderar, men vi har sagt att vi inte ska ta några beslut på ett tag. Själen måste läka som psykologen sa till mig, vi måste landa. Men vi tänker ju myckeet och på så vis bearbetar vi.. Vi har i alla fall satt upp oss på äggdonationskön, så nu har vi ju ca 2 år på oss innan vi måste ta beslut... Men ja i huvudet måste vi ju välja vilket vi vill kocentrera oss på. Men... ja du hör ju vi är inte klara för något beslut än :) Kram
Fertilitetsresa

Lena
2013-03-24 @ 22:14:57
URL: http://jagelena.blogg.se

Jag vill bara säga att jag tänker på dig! Det är ok att känna och vara ledsen. Tyvärr vet jag inte så mycket om adoption, men du fick ju ett par tips ovan. Kram

Svar: Tack för att du tänker på mig och finns :) Kram!
Fertilitetsresa

Jakteneftertotallycka
2013-03-25 @ 12:02:42
URL: http://jakteneftertotallycka.blogspot.se/

Ja det är minst sagt en djungel och man blir inte klok på all information eftersom man måste söka på så många olika platser. Du gör klokt i att be om hjälp med dina frågor.
Skönt att du har en psykolog också som kan hjälpa dig att bearbeta alla tuffa besked ni fått den senaste tiden och att du tagit beslutet om halvtid ett tag framöver. Hur känner du nu ang ÄD? Ska ni fundera och bearbeta eller har ni ställt er i kö redan? Vet hur mycket tuffa frågor som dyker upp i huvudet, och man blir totalt matt av det.. Det krävs som vi alla säger tid att låta det sjunka in, men helst av allt vill man bara kunna trycka på en knapp och göra alla känslor bra igen.
Jag skickar oändligt med stöd, kraft och kramar till dig!

Svar: Svårt att svara på... Jag känner att jag inte kan ta några beslut än, måste landa. Men visst jag har börjat bearbeta det, men det är inte ett beslut man tar snabbt, men ja... :) Vi har ställt oss i kö, eller ja läkaren ska skriva remiss i alla fall men vi har ju inte fått det bekräftat än. Ni står i kön va? Sedan hur länge? Du har så rätt och är så klok i det du säger. Känns skönt att höra någon säga det jag tänker :) Tack! Kram
Fertilitetsresa

Mary
2013-03-25 @ 14:52:07
URL: http://saintmaryslog.wordpress.com

Djungel ja, förstår att det blir jobbigt att inte ta reda på så mycket du bara kan just när du vet att det är så mycket att reda ut, snåriga regler för olika länder och så de svenska reglerna på det.
Regeln att man måste vara infertil förstår jag inte alls. Nog borde väl adoption främjas även för de som redan har barn? Eller råder den sådan brist på adoptivbarn att de vill ha par som annars inte skulle kunna bli föräldrar? Kan jag inte tänka mig. Inte för dig att svara på, bara spekulerar.
Kram, och lycka till med att hålla dig ifrån google, jag har också svåra problem med det, så jag förstår din frustration.

(Utöver detta blir jag irriterad på att det här kommentarsfältet aldrig kommer ihåg mig, trots att jag bockar i det varje gång måste jag hela tiden fylla i det igen).

Svar: Ja jag vet inte varför, men just kring infertilitetsbevis har jag bara sett det som krav en gång så det är nog inte vanligt.. Klart att vi som sitter här itrygghet och massa tillgångar tycker att man ska sse allt i relation till vad alternativet är. Jag tänker ofta så: är det såå hemskt att vi är lite äldre? Varför då? hmm... Ang. kommentarsfältet jag vet inte du är den första som uppger det. Däremot har jag samma problem på vissa få bloggar... Kram på dig! :)
Fertilitetsresa

Rebria
2013-03-26 @ 18:50:18
URL: http://rebria.blogg.se

Jag känner igen mig, jag vill också leta efter fakta, strukturera, planera. Göra nåt som gör någon skillnad!
Det blir en så svår balans, jag tror det kanske inte är bra att gå i spinn för mycket, samtidigt så finns det ju ingen annan som tillvaratar ens intressen i frågan så det gäller ju att vara påläst själv.
Kram från ett kontrollfreak (till?)

Svar: Mmm *nickar instämmande* det svår är att vara true till sig själv med lägga det hela på en längre nivå tror jag... Jag kollar fortfarande men försöker att inte bli manisk ;) Kram!
Fertilitetsresa




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

fertilitetsresa.blogg.se

Jag och min man var ofrivilligt barnlösa i flera år, jag har mycket lågt AMH-värde ( 0,2 ) . Vi lämnade hormonbehandlingar, missfall och misslyckade ivf:er . Genom äggdonationsbehandling i Finland fick vi sommaren 2014 våra älskade tvillingar!! Nu hoppas vi att en av snöflingorna i frysen ska ge oss ett syskon ♥ ♥ ♥

RSS 2.0