Zonterapi

Häromkvällen gjorde jag zonterapi, med syfte att ge extra skjuts till stimuleringen av äggstockarna. Min "terapeut" (eller vad ska jag kalla henne?) var så himla glad att få hjälpa till/göra sitt. Hon sa att hon jobbade för att ta bort blockeringar runt om äggstockarna och sedan stimulerade hon livmodern. Hon sa att min kropp var balanserad och att den är "redo". Dessutom sa hon att fastän hon förstod att jag har det jobbigt nu så påverkar det inte kroppen negativt, den mår bra och är beredd att göra det den ska, så jag ska inte ha dåligt samvete för att jag tänker negativa tankar emellanåt det ska inte påverka resultatet
 
Alltså helt ärligt, när jag låg där kände jag en ilande känsla, som isande vätska som sköljde över just i det området... Hon säger även att hon känner att vi kommer få barn. När jag gick därifrån kände jag mig fylld med energi!
 
Vad ska man tro om alternativa metoder? Ja det här är ju inget nytt, detta har man gjort i årtusenden. Men visst, jag tror att det finns väldigt många kvacksalvare inom detta område. Men jag tror också att det verkligen finns de som kan detta och då tror jag verkligen på det! Nu känner jag såhär: det skadar inte, det är harmfullt - om det får mig att våga hoppas och tro så är det värt det:)
Sindyrella1983
2013-03-07 @ 13:35:20

Jag kan absolut vara lite skeptisk till alternativa metoder, men som du skriver så skadar det ju inte och om det hjälper en att tro och bli lite mer harmonisk och få mer energi så är det ju bara bra!
Hoppas hoppas att hon har rätt!

Jag längtar till kl 22 ikväll då första sprutan ska tas!
Kram

Svar: Ibland kan man behöva något konket att "ta" i för att våga hoppas och tro - coh sedan gör man något för att åtminstonde försöka påverka resultatet :) Hur har det gått för dig med sprutorna? Biverkningar? Hur känns det och hur mår DU? Kram!
Fertilitetsresa

M
2013-03-07 @ 18:54:10
URL: http://vntarlngtar.blogg.se

Oj vad spännande! Vart gick du för att prova zonterapi? Har försökt googla för att hitta någon som håller på i Närke, men har tyvärr inte hittat någon.. ;(

Svar: Jag googlade också och kom då över ett namn på en kvinna jag mött tidigare i ett annat sammanhang. Googla igen, jag tror det finns nåogn nationell "förening" eller likannde, där kan du säkert hitta uppgifter. Eller ta kontakt med någon annan i närheten, de kan säkert tipsa dig om någon där du bor :) Zonterapi i sig är ju inget nytt även om det inte finns de traditionella vetenskapliga bevisen för behandling. Så jag tror att de kan fungera, bara man hittar rätt terapeut! Lycka till :)
Fertilitetsresa

Elin
2013-03-07 @ 20:13:39
URL: http://endrom.blogg.se

Jag tycker sånt här är intressant :) ska bli spännande och se om de gör nån skillnad för er !

Svar: Ja det får man ju aldrig veta, men det känns skönt att i alla fall försöka göra något som KAN (ev) påverka resultatet!! :) Har du provat någon gång? Kram
Fertilitetsresa

Viktkamp
2013-03-10 @ 22:53:38
URL: http://viktkamp.webblogg.se

så spännande!!! <3

Svar: Ja det är det - på gott och ont :)
Fertilitetsresa

Mary
2013-03-12 @ 08:33:01
URL: http://saintmaryslog.wordpress.com

Spännande verkligen! Det lät inte som första gången du fick på zonterapi, men det kanske det var? Skönt att få lite positiv peppning också!

Jag har bara varit på zonterapi en gång i mitt liv, men då var det akupunktur, som ju är en annan form. Skulle kunna tänka mig att gå på det igen, för det var ganska coolt.

Svar: Nej jag har varit där två gånger tidigare, båda gångerna i försök att öka min fertilitet. Så resultatet har ju inte varit så bra hittills... Men det känns skönt att göra något, att försöka påverka :) Det r en annorlunda behandling på så vis att det är skönt men det gör väldigt ont också! Det är inte skön fotmassage precis ;) Akunpunktur har jag också provat fast inte med syfte att öja fertiliteten, då var det smärtlindring, men ajg tänkte att de ändå kunde påverka positivt?!
Fertilitetsresa

Elin
2013-03-18 @ 19:18:55
URL: http://endrom.blogg.se

Ne jag har aldrig prövat, men blev ärligt sugen när jag såg att du skrev om det :) Men har prövat mycket annat, naprapat och olika naturläkemedel andra rekomenderat (slutat med allt sån, läste nån artikel som skrämde mig, kommer dock inte ihåg exakt vad det var).

Styrkekramar i sorgen, hoppas ni får erat älskade barn på annan väg <3

Svar: Zonterapi, aunpunktur med mera är ju en tusenårig vetenskap, men det gäller att den som utför det kan sin sak, tror det finns många kvacksalvare i denna bransch tyvärr. Men det beror ju på vilken behandling man gör och i vilket skede, just nu känner jag bara att det kan vara bra och ger mig positiv energi :) Tack för styrkekramarna!!
Fertilitetsresa




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

fertilitetsresa.blogg.se

Jag och min man var ofrivilligt barnlösa i flera år, jag har mycket lågt AMH-värde ( 0,2 ) . Vi lämnade hormonbehandlingar, missfall och misslyckade ivf:er . Genom äggdonationsbehandling i Finland fick vi sommaren 2014 våra älskade tvillingar!! Nu hoppas vi att en av snöflingorna i frysen ska ge oss ett syskon ♥ ♥ ♥

RSS 2.0