Den ljuvligaste av alla dofter

Idag på jobbet kom en som nyss har gått på mammaledighet med sin lilla dotter, bara två veckor gammal. Så underbart söt, så vacker. Och jag var sååå avundsjuk.
 
Jag höll avstånd. Vågade inte gå fram, ville inte överväldigas av önskan att plocka upp henne, hålla i hennes lilla kropp och ta in hennes underbara bebisdofter. Vad säger man, ett hugg i livmodern? Jag vet inte var, men hugger gör det i alla fall. Hugg av sorg, av längtan och av vemod.
 
Jag vill så mycket, men kan inte ens tillåta mig att gå in i de känslorna, för det känns bara som att plåga mig själv. Hur gick det med det där att vara positiv under detta ivf:et? Känns väldigt avlägset idag i alla fall :(
Fiffig
2013-05-03 @ 04:08:31
URL: http://fiffig.bloggo.nu

Åh! Minns knappt hur de doftar, de där alldeles nya. Jag har verkligen undvikit bebisar totalt de senaste 1,5 åren kanske. Ganska ofta får jag påminna mig själv om att en sån där liten är det som är målet. I allt det där kliniska med sprutor och vul glömmer jag lätt bort varför vi håller på med det här!

Kram

Svar: Eller hur måste man påminna sig? Önskan är så het att jag snart inte ens kan se målet? Kraam
Fertilitetsresa

sindyrella1983
2013-05-03 @ 07:48:13

Ja den doften är fantastisk! Jag älskar verkligen den. Förstår dig att det inte e så lätt att vara positiv hela tiden...
Men, idag börjar jag men min puregon spruta :-) starten på ivf 2 är bara timmar bort nu. Denna gången e det vår tur har jag bestämt.
Många kramar till dig!

Svar: Jag hoppas för er!! Kramar :)
Fertilitetsresa

JZ79
2013-05-03 @ 08:06:07

Åh vad jag förstår din längtan och känner igen känslan av att det hugger i livmodern när man träffar sådan små bebisar. Vill ju oxå ha en egen!!
Däremot så klarar jag nu av barn och bebisar å träffar dom gärna. Får liksom en dos bebis då och då och det gör att jag orkar kämpa lite till. Idag ska jag handla presenter till min gudson som fyller 1 år imorgon, behöver jag säga att jag skämmer bort honom alldeles för mkt? ;)

För övrigt så mår jag dåligt av hormoner.. Migrän idag igen :( Tröttsamt... Tror det är sprayen som gör det, men har ju minskat den så borde väl bli bättre? Haft
Migrän lördag, söndag, igår och idag. Jobbigt :/ Bara sprutat i 2 dagar, så den lär ju inte orsaka huvudvärken..

Hoppas att vi snart får varsin egen bebis att gosa med och få känna bebisdoften varje dag..

Stor kram till dig <3

Svar: Ja det är ju det vi kämpar för och det gäller att komma ihåg och hålla fast vid det - se målet och nääästan känna doften <3
Fertilitetsresa

Mary
2013-05-03 @ 08:22:09
URL: http://saintmaryslog.wordpress.com

Jag föreställer mig också ofta den där doften. Doftar på mina vänners bebisar så ofta jag kommer åt, men jag förstår din sorg och varför du drar dig för att närma bebisar.

Svar: Önskar jag kunde njuta av det, men jag blir bara känslosam och ledsen :(
Fertilitetsresa

C
2013-05-03 @ 14:26:22
URL: http://spyor.blogg.se

Doften som påminner en om vad man saknar.. Inte konstigt att det hugger till :/ Styrkekram!

Svar: Kram tillbaka!!
Fertilitetsresa

plockigt
2013-05-04 @ 20:12:22
URL: http://plockigt.wordpress.com

Jag känner PRECIS samma sak när det händer mig! Jag försöker verkligen hålla mig undan så långt jag bara kan...

Det är svårt att veta hur man ska vara i dom situationerna utan att riskera att verka ointresserad och avståndstagande... Jag funderade själv över det där senaste gången det var en på jobbet som kom och "visade upp" sin bebis, och jag noterade att många gick fram, kanske de flesta, men att det även fanns några fler än jag som inte gjorde det. Och jag tänker att de kan ha haft helt andra skäl till det då en del inte var i barnafödande ålder längre..

Som signaturen C sa här på slutet, att doften påminner om vad man saknar, håller med!

Kram

Svar: Ja vi är by far många fler än vi tror som "kämpar", numera verkar jag kunna "nosa rätt" på de flesta. Men få av oss ger oss tillkänna eller orkar prata om det.. Kramar till dig!
Fertilitetsresa

Linda
2013-05-08 @ 05:14:52
URL: http://meumvita.blogspot.se

Jag förstår också den där längtan som gör så otroligt ont. Men ändå kan jag inte låta bli. Kommer någon nära med en bebis så MÅSTE jag få snusa lite. Visst är det känslosamt, till med och fysiskt. Min kropp får alltid hormonpåslag och jag blir tokvarm. Och ibland får jag förbjudna tankar som: "Den här borde va min, jag tar hen hem och behåller hen". Såklart man inte skulle, för man är ju inte lika knäpp som det låter. Men men, Gud va jag blajar nu. Ha en fin dag!
Kram!

Svar: Förstår precis vad du menar med dina "förbjudna tankar" :) Låter som du får påfyllnad av energi när du drar in dofterna från "Livets källa", gott önskar jag också kunde få det!! Kram
Fertilitetsresa




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

fertilitetsresa.blogg.se

Jag och min man var ofrivilligt barnlösa i flera år, jag har mycket lågt AMH-värde ( 0,2 ) . Vi lämnade hormonbehandlingar, missfall och misslyckade ivf:er . Genom äggdonationsbehandling i Finland fick vi sommaren 2014 våra älskade tvillingar!! Nu hoppas vi att en av snöflingorna i frysen ska ge oss ett syskon ♥ ♥ ♥

RSS 2.0