Frågor & svar

Var sätter man sig i kö på äggdonation? (jag är 39 år)
Enligt vad jag vet kan du inte få hjälp via offentliga vården utan du får ta kontakt med privat ivf-klinik. Samma sak vad det gäller äggdonationskö, i den offentliga vården får man inte ha fyllt 38 när läkaren skickar remiss. Så då råder jag dig att söka dig utomlands, kortast kö tror jag det är i St. Petersburg. Googla och kolla trådar på nätet! Du kan maila mig så kan jag berätta mer!

 

Det är jättesvårt att kunna öppna sig för folk men det blir värt det, stödet och någon att prata med är värt det!
Sen undrar jag, ibland när jag läser verkar du "skämmas" över eran situation men det är inte erat fel!
Vad tråkigt att du har uppfattat mig så? Jag känner ingen skam alls, för mig är skam kopplat till skuld - och det har jag ingen. Min äggstocksreserv skapades i min mormors mage, den har jag aldrig kunna påverka. Så nej, skuld eller skam har jag aldrig känt. Sorg, ilska och hopplöshet känner jag däremot ofta.

 

Kommentar utifrån att jag säger att jag inte orkar läsa/kommentera på bloggar där personen nu är gravid:
Det behöver du väl inte be om ursäkt för? Alla vet hur det är och hur det känns :)

Fast på något vis har jag känt att det är "i nöd och lust" lite grann om du förstår vad jag menar. Det känns inte schysst att bara finnas där i nöd? Vi kämpar, vi stöttar - och sedan då, när det blir som vi önskat är det okej att jag inte finns där längre då? Det känns ju helt upp och ner? Jag finns där bara när det går dåligt? När det går bra då blir det jobbigt för MIG? Nej det är fel. Men det är så det känns. Kan verka logiskt för andra, men jag får skuldkänslor. Jag uppskattar stödet jag får i mina svackor och tråkiga besked såå mycket - nog borde jag väl kunna gratta dem det går bra för? Nej, jag orkar inte, så är det. Och jag är verkligen ledsen för det, jag vill be om ursäkt för att jag inte finns med där på hela resan. Men jag uppskattar att ni förstår, ni (du) tycker inte att jag behöver ursäkta mig. Tack för det, för jag hoppas att det innebär att ni förstår att jag är glad - egentligen - även om jag inte visar det med en massa hurra i kommentarer (som ni så VÄL förtjänar)!! <3 Kram

 

Hej, du vet att du kan köpa DHEA på nätet va?
Ja men inte lagligt? Eller?

 

C
2013-05-30 @ 08:56:18

Jo helt lagligt! Är inget läkemedel utan ett tillskott. Gör en sökning på engelska så hittar du massor! http://www.amazon.com/gp/aw/d/B00068JRUK/ref=redir_mdp_mobile Min specialist tror stenhårt på det, men man måste ta i tre månader för full effekt. Do it! Lycka till.

Svar: Nej det tror jag inte? Så som jag har förstått är det är det lagligt att KÖPA i Usa (webben us) men olagligt att ta in det i Sverige? Så har de andra som mailat och tipsat mig om DHEA/Prasteron förklarat det för mig? Lite dubbelt, men kontentan är att det blir olagligt. Frågan är om jag är beredd att bryta mot lagen för att bli förälder?
Fertilitetsresa




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

fertilitetsresa.blogg.se

Jag och min man var ofrivilligt barnlösa i flera år, jag har mycket lågt AMH-värde ( 0,2 ) . Vi lämnade hormonbehandlingar, missfall och misslyckade ivf:er . Genom äggdonationsbehandling i Finland fick vi sommaren 2014 våra älskade tvillingar!! Nu hoppas vi att en av snöflingorna i frysen ska ge oss ett syskon ♥ ♥ ♥

RSS 2.0