Ändrade planer!

När klockan blivit efter kl. 14 i eftermiddags kunde jag inte vänta på kliniken längre utan ringde upp dem själv. De berättade då att donatorns ägguttag sker på måndag. De sa att de inte kunde säga hur många ägg förrän efter uttaget (jag ville ju såklart veta antal äggblåsor, men de vill väl inte berätta något förrän de vet säkert?), så jag få väl ge mig till tåls. De berättade att jag är inplanerad till ägginsättning på torsdag eftermiddag.
 
Sedan frågade de om min man kommer med? Nej sa jag, det har vi inte planerat. De har tidigare sagt till mig att de ska använda de frysta spermierna (från vårt besök i somras) och att det ska vara lika bra som att använda färska. Då började de först prata om att han behövde skriva på några papper, men sen kom det fram att det kunde han visst göra i efterhand... Jag sa som det var: om det behövs eller om de tror att det ger bättre resultat så kommer han självklart, om det inte spelar någon roll så stannar han hemma (jag tycker det är onödigt att han strular med jobbet om det inte behövs, bättre att spara det i så fall tills det verkligen behövs!). Hon sa att hon skulle prata med läkaren.
 
Efter en stund kom hon tillbaka i luren och sa då att det är bättre om han kan komma på måndag, men om det inte funkar kan de använda de frysta spermaprovet. Jag sa att jag var tvungen att ringa och kolla med honom först innan jag lovade och bad att få ringa tillbaka. Men då visade det sig att deras telefoner var stängda för dagen men att hon kunde ringa tillbaka om en kvart. Fick tag på mannen och han tyckte såklart precis som mig att han ska åka. Det här är det viktigaste och mest prioriterade vi kan göra just nu! Så det var det jag sa när jag ringde upp, hon blev nöjd och sa att de vill ju det bästa för oss! Det känns ju bra :)
 
Så på måndag får maken åka flyg till Helsingfors för att vara där till lunch, dra en Tarzan (eller vilket slang man nu ska använda! ;), och sedan ta flyget tillbaka igen senare på eftermiddagen. Effektivt! Jag kan inte ta ledigt från jobbet, vilket är lugnt för maken lär inte behöva hålla mig i handen (som ju dessutom kommer att vara upptagen)! ;) Jag kommer istället att åka dit dagen efter tror jag, om jag nu inte ska boka om min biljett till ett dygn senare...?
 
Vet inte hur vi löser resorna på bästa sätt det ska vi kolla ikväll :)
 
Men jag kan säga såhär: Jag blev GLAD av detta samtal och det här är första gången på tre månader som jag kände att jag nu fick ENERGI, kände hoppfullhet och värme! Jag VILL tro, jag jobbar på det i alla fall :)
Karin
2013-11-08 @ 17:35:03
URL: http://hurslutardet.wordpress.com

Och jag blev glad av att läsa detta! Vad spännande, jag håller alla tummar jag har. Mindre än en vecka kvar, så himla roligt! Trevlig helg!

Svar: Tack snälla du <3
Fertilitetsresa

J
2013-11-08 @ 17:55:37
URL: http://ivfdags.wordpress.com

Det är klart att du ska tro och hoppas! Det är ju inget dåligt i det. Tvärt om. Klart att vi alla ska tro och hoppas, varför går vi annars igenom detta? Om vi inte tror på attvi i slutet av resan har en liten bebis så är det ju bara ett tortyrredskap det här med ivf, för visst är det jävligt att gå igenom. Jag tycker det är roligt att du åter är förväntansfull och glad och ivrig och allt sånt. =) Det är ju nu som det ska gå vägen!!!! =)

Svar: Jag var jätteflad vid första ivf:et. Det känns naivt nu. Vid andra trodde jag att jag var mer hårdhudad men slogs ner brutalt. Vid äggdonation känns det ännu svårare, för jag är knappt med själv ens en gång än. Och förutom min egen kropp ska jag nu också oror mig för hur medicinerna påverkar en ANNAN kvinna? För att inte prata om att jag är orolig för att något ska strula med tåg, flyg och färja... Ja det är mycket att bära :s
Fertilitetsresa

En annan Sara
2013-11-08 @ 18:14:05

Åh, lycka till! Håller alla tummarna.

Svar: Tack snälla du :)
Fertilitetsresa

Jakteneftertotallycka
2013-11-08 @ 18:28:11
URL: http://jakteneftertotallycka.blogspot.se/

Åh va glad jag blir!!!! Va bra det går! Tänk, på torsdag är du ruvare :) vilken lycka!!! :)
Stor kram

Svar: Oj det vågar jag inte ens tänka än! Men bra att du gör det åt mig :) Kram!!
Fertilitetsresa

tanniz
2013-11-08 @ 19:57:24
URL: http://tanniz.bloggo.nu

Åh så spännande.. skönt att det går att lösa med mannen så han kan åka över. Vilken resa för er med bokningar och alla resor. Hoppas hoppas på att torsdag är dagen då du får ett litet hjärtegryn :)
stor lyckokram

Svar: Usch oj och JA! Blandade känslor som är "överallt"!! =D Kraam
Fertilitetsresa

C
2013-11-08 @ 20:01:46
URL: http://spyor.blogg.se

Alltså det är så surrealistiskt egentligen. Tänk att ni liksom "gör barn" på det här sättet. Man önskar verkligen att alla kunde ta del av er resa och få lite insikt i hur en kamp kan se ut. Vad härligt att höra att du känner hopp och energi. Hoppas ni får en bra helg. Kramar!

Svar: Haha ja eller hur?! Vem kunde tro att det var såhär vi skulle göra barn? Det går inte riktigt att få in att det just nu går en kvinna i Finland och är nervös över hur många ägg som ska plockas på måndag? Att efter att de plcokats ut och när hon får smärtlindring och vetekudde på magen har min man åkt till FInland, gett sitt spermiebidrag. Och här hemma går jag, på jobbet, som "vanligt"? Jag säger som jag så många gånger sagt tidigare: Hur hamnade vi här? Sorligt, spännande och härligt på en och samma gång! Och det jag framför allt känner: ÖDMJUKHET!!
Fertilitetsresa

Maja
2013-11-08 @ 20:50:37

Åh vad glad jag blir höra att det snart är dax. Håller mina tummar för många ägg och att et går bra på torsdag!! Kram:-)

Svar: TACK!! Vad händer för dig nu?? Kramar
Fertilitetsresa

JZ79
2013-11-08 @ 21:36:56

Åh vad glad jag blir!! Våga tro och hoppas!! Denna gång SKA det bli ET och ett plus och ett barn...Håller mina tummar! KRAM

Svar: Oj tror du? Vet inte vad jag vågar hoppas på? Just nu hoppas jag bara att det blir så många bra ägg som möjligt!! :) Kramar!!
Fertilitetsresa

Elin
2013-11-08 @ 23:51:43
URL: http://somniafilios.wordpress.com

Nu börjar de bli riktigt spännande! Håller mina tummar för er och blir jätte glad för er skull att ni kommit så här långt. Hoppas på ett par små fina embryon!
Kram

Svar: Tack! Känns läskigt att tänka så långt fram... Vet inte vilken av stegen jag är på, vad jag vågar hoppas på? Kram
Fertilitetsresa

Fru B
2013-11-09 @ 00:09:19
URL: http://lyckanvarfinnsdu.wordpress.com

Åh jösses! Äntligen ska det gå vägen för er!
Våga hoppas!
En massa kramar till er:)

Svar: Tack snälla du!! Kramar
Fertilitetsresa

Langtarefterbarn
2013-11-09 @ 08:22:59
URL: http://langtarefterbarn.wordpress.com

Nu börjar det verkligen hända saker! Så spännande. Jag hoppas att det går bra och att du är ruvare i nästa vecka. Kraam

Svar: Oj jag har inte ens tänkt så långt som till ruvning? :)
Fertilitetsresa

M
2013-11-09 @ 09:46:20
URL: http://varvagtilldig.blogg.se

Tänk att det äntligen är dags:) Håller alla tummar och tår att allt går bra.
Så glad för din skull:) Kram

Svar: Tack snälla söta du <3
Fertilitetsresa




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

fertilitetsresa.blogg.se

Jag och min man var ofrivilligt barnlösa i flera år, jag har mycket lågt AMH-värde ( 0,2 ) . Vi lämnade hormonbehandlingar, missfall och misslyckade ivf:er . Genom äggdonationsbehandling i Finland fick vi sommaren 2014 våra älskade tvillingar!! Nu hoppas vi att en av snöflingorna i frysen ska ge oss ett syskon ♥ ♥ ♥

RSS 2.0