Tillbaka från semestern...

Tillbaka på kontoret efter en välbehövlig semester. Och vad möts jag av? Först ett mail från en kollega som glatt meddelar att storken oplanerat har landat på deras tak med förväntad leverans efter nyår! Kul... Grattissvaren börjar svämma in men avbryts med att ytterligare en kollega meddelar att storken tydligen har mycket att göra såhär års för hon ska också ha barn i början av året! Åh så kul... (sarkasm, javisst) Och hon tillägger att tillståndet kanske "smittar" och undrar om fler kanske väntar smått? Och oj vad kul alla kollegorna tycker det är för de flesta svarar (även de som är över 60 år!) med att nej det är nog lugnt för deras del...

Kvar sitter jag framför skärmen med ögonen fyllda av tårar och undrar hur f*n semestern kunde få ett sådant abrupt slut? :(

Säg den glädje som varar?
Hönsamaja
2013-11-05 @ 10:10:08
URL: http://honsamaja.blogspot.se

Fina söta du....
Jag känner ju igen mig, så väl, tyvärr....
Och det finns ju inte mycket man kan säga för att trösta, tyvärr. Du får försöka vända på det i stället, tänk att: snart, då jäklar är det din tur att skryta om det!! För ni är ju på gång, det kommer ju hända snart, eller hur?!!!
Många varma kramar
från en medsyster

Svar: Jaa du vet. Samtidigt önskar jag ju inte att andra skulle veta, för jag önskar ju mina medsystrar glädje inte sorg. Det är lyckligt ovetande. Tur att du och jag har varandra :) Kramar!
Fertilitetsresa

Elin
2013-11-05 @ 10:13:33
URL: http://somniafilios.wordpress.com

Det är verkligen inte kul när alla runt om en är helt ovetande om den situationen man själv är i.

Håll ut till Finland, det kommer bli er lycka! Det är verkligen eran tur nu. Håller tummarna hårt!!

Svar: Tack för tummarna - vi behöver dem :) Kramar
Fertilitetsresa

Sindyrella1983
2013-11-05 @ 14:48:02

Usch kära du! Det är så jobbigt att påminnas hela tiden om det som inte än har gått vår väg. Men jag hoppas att vår tid kommer!!! =)

Haha ja jag tänker vara i bröllopsbubblan i några månader nu, jag mår bra av det!

Hmm ja det där samtalet kunde jag nog varit utan, inga överraskningar alls. Hon gick igenom våra behandlingar en och en och visade hur våra embryo hade delat sig. Några var för snabba, några stannade av och de övriga var toppenfina men ledde ändå inte till graviditet... Min fråga var varför det inte klarade sig några till frysen. Men det kunde dom ju inte svara på mer än att det är naturens gång att alla embryo inte blir bebisar.
Hon sa även att när man tittar tillbaka så kanske vi skulle satt in två på sista försöket, men det var ju hon som inte ville det, som rådde oss till att inte göra det. Usch det gjorde mig arg!!!
Sen sa jag att jag som patient inte alls tyckte deras bokningssystem (det nya) var bra. Och då hävdade hon att det är bättre för man max får bli nekad en månad. Då förklarade jag att vi blev nekade två.... Så det gav inte så mycket. Hon rekommenderade oss att fortsätta om vi ville, enligt henne var det inte en fråga OM vi ska lyckas utan NÄR! Och det var väl det som var bra att få höra....
Kramar ♥

Svar: Tror det blir bättre när ni kommer till det privata! Det TROR jag JAG på!! :) Ha det så gott i bröllopsbubblan <3 <3 <3 Kramar!!
Fertilitetsresa

C
2013-11-05 @ 18:10:13
URL: http://spyor.blogg.se

Men att behöva få såna besked kastade i ansiktet..
Tänk om alla kunde vara medvetna om hur mycket de kan såra någon med sina glädjebesked. Visst förstår man att de inte menar något illa men jag förstår din smärta.
Hoppas att Finland leder till ett glädjebesked från er! Kram

Svar: Ja de är ju antagligen lyckligt ovetande om vad barnlängtan och ofrivillig barnlöshet innebär... Kramar tillbaka till dig!!
Fertilitetsresa

JZ79
2013-11-05 @ 18:45:41

Kram <3

Svar: <3
Fertilitetsresa

E
2013-11-06 @ 07:01:35

Jag tänker ofta på dej. Håller mina tummar! Tänk hur ont i hjärtat såna glädjebesked kan ge. Tänk hur härligt när du kommer med ett glädjebesked!

Svar: Ja det är min dröm <3 Tack för att du finns! Kraam
Fertilitetsresa

Jakteneftertotallycka
2013-11-06 @ 09:15:38
URL: http://jakteneftertotallycka.blogspot.se/

Tusen kramar!! Man kommer tyvärr alltid behöva utstå graviditetsbesked.. Det suger!

Som tur är så är du snart igång igen. Nu är det ju nära :) och vi är många som hejar på!!!
Kramar i massor


Svar: Tack för din pepp jag uppskattar den!! =D Kramar
Fertilitetsresa

Hanna
2013-11-06 @ 09:38:53
URL: http://lifegoeson79.blogspot.se/

Fy så orättvist! Förstår precis hur du känner! Kramar till dig!

Hanna
2013-11-06 @ 09:38:55
URL: http://lifegoeson79.blogspot.se/

Fy så orättvist! Förstår precis hur du känner! Kramar till dig!

Svar: Och kramar tillbaka till DIG!!
Fertilitetsresa

Langtarefterbarn
2013-11-06 @ 09:54:26
URL: http://langtarefterbarn.wordpress.com

Förstår dina tankar och känslor och det är OK att känna så.
Men snart är ni igång med ert försök och det kommer förhoppningsvis gå bra! Mina tummar har ni!
Kraam

Svar: Och vi tar tacksamt emot dem <3
Fertilitetsresa

Dustpuppy
2013-11-06 @ 13:58:46

Det är jättesvårt att låta bli att bli ledsen och bitter när andra får det där man själv vill ha. Jag tänkte så här:

Det är trevligt att nosa små bebisar i nacken. Om jag aldrig får en bebis själv och dessutom undviker alla andras bebisar, så får jag inte nosa på någon bebis alls, någonsin. Alltså: får jag en bebis i famnen, så nosar jag! Nosnosnos!

I och med den ofrivilliga barnlösheten blir man utan så mycket mera än barn. Att våga nosa på andras barn, att glädjas med någon annans barnbesked, gemenskapen och allt det där som hör till försvinner om man inte gör det medvetet. Jag grät nog efter varje bebisnosning, men jag hade inte velat vara utan nosandet. Bitterljuvt, inte bara bittert.

/Dustpuppy

Svar: Du är så klok Dustpuppy!! Jag önskar verkligen att jag kunde resonera så som dig! Men jag är inte där nu/än.. Men det är gott att läsa det du skriver, det påverkar och det gör gott :) Tack! Kramar
Fertilitetsresa

Plockigt
2013-11-07 @ 19:47:11
URL: http://plockigt.wordpress.com

Usch ... Helt fel... Om de bara visste hur det kändes för dig att läsa det. Önskar att de visste bättre och kunde ha tänkt ett varv till innan de klumpiga kommentarerna kom fram...
Kram

Svar: Ja människor tänker inte. punkt. :(
Fertilitetsresa




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

fertilitetsresa.blogg.se

Jag och min man var ofrivilligt barnlösa i flera år, jag har mycket lågt AMH-värde ( 0,2 ) . Vi lämnade hormonbehandlingar, missfall och misslyckade ivf:er . Genom äggdonationsbehandling i Finland fick vi sommaren 2014 våra älskade tvillingar!! Nu hoppas vi att en av snöflingorna i frysen ska ge oss ett syskon ♥ ♥ ♥

RSS 2.0