Ökar och ökar och ökar...

Det känns som om jag sväller lite för var dag... I början gick jag upp mycket i vikt på kort tid i och med att jag mådde så illa 8det gör jag fortfarande men har lite mer kontroll över det nu). Nu samlar jag vatten och det är klart att det blir en del vikt det också men ändå... När jag hade flera symptom på havandeskapsförgiftning ville barnmorskan kolla min vikt, det ville inte jag, men jag förstod ju att vi behövde ha lite koll. Det visade sig att jag har gått upp 19 kg såhär långt. Snacka om att det var nedslående att se de siffrorna :(
 
Så mycket som jag väger nu har jag aldrig vägt i hela mitt liv. Nu är jag rädd att jag kommer väga över 100 kg innan förlossningen. Det känns helt sjukt att det kan bli verklighet!! :(
 
Samtidigt känner jag mig helt hjälplös! Vad kan jag göra liksom? Jag försöker hålla ned lite på maten och främst äta frukt mellan måltiderna. Men samtidigt KRÄVER min kropp att jag äter mellan ordinarie måltid och då blir det främst smörgås. Och om jag inte äter när jag får detta stora sug/känner stark hunger så mår jag såå illa och ibland leder det till att jag kräks.
 
Barnmorskan har inte kommenterat vikten ytterligare utan bara noterat och sagt att jag ska äta det jag kan. och det min kropp vill ha är kolhydrater, jag äter väldigt lite protein och nästan inga grönsaker (men jag äter vitaminer). Men det går inte att tvinga i sig det kroppen inte vill ha. Alltså i detta fall känns det som om kroppen lever helt sitt egna liv och jag står jämte och kan inte påverka, inte nämnvärt i alla fall :(
 
Letat lite info om vad som är normal viktuppgång vid graviditet. Och utifrån vad jag hittat verkar det som om det vid enlingsgraviditet ligger på okej om det går upp till 12-15 kg, vid tvilling okej upp till 25 kg. Men det beror ju såklart på vad personen i fråga vägde innan graviditeten. det som jag är rädd för är att viktuppgången främst ska komma i slutet av graviditeten. Och då kan man ju verkligen fråga sig hur det här kommer att sluta??!!
A
2014-04-15 @ 11:52:29
URL: http://hjartatbloder.bloggplatsen.se

Jag förstår hur du känner, jag har gått upp 12kg. Alla är olika, försök tänka så! Kram

Svar: Ska försöka... Kramar tillbaka!!
Fertilitetsresa

Elin
2014-04-15 @ 14:06:09
URL: http://somniafilios.wordpress.com

Som jag läst och förstått mig på så är 10-15 kg BARA viktuppgång för 1 bebis, då räknas bara saker som foster, fostervatten, moderkaka mm. Allt är relativt och man ska inte fokusera på vikten, utan vad man stoppar i sig och hur man rör sig.

Jag har gått upp mer än vad jag borde under min graviditet hittils och längtar som tusan efter träning för att komma på rätt spår. Har inte alls skött varken mat eller träning de senaste 2-3 månaderna. Men inget jag kan styra nu, bara att vänta in förlossningen :)

Vattenansamlingarna kan man ju knappats hjälpa, de är ju olika från person till person hur mycket man samlar på sig och verkligen inget man kan styra över (det går inte hindra och man ska inte försöka).

Svar: Ja jag får fokusera på postgrav! ;)
Fertilitetsresa

A
2014-04-15 @ 16:40:07
URL: http://ilngtansvrld.blogg.se

Jag förstår att du är orolig. Jag var överviktig innan graviditeten och blev orolig över vikten på slutet men BM sa att det är så olika hur mycket man går upp. Mådde illa precis som du och åt det jag kunde.

Jag tror att om BM inte är orolig så behöver du inte oroa dig heller allt för mycket. Man tappar faktiskt mycket vikt efter förlossningen. Kram!

Svar: Ja jag får väl påminna mig om det :) Kram!
Fertilitetsresa

karin
2014-04-15 @ 18:49:55
URL: http://villbli3.bloggplatsen.se

Det är svårt det där med vikten, det är så individuellt och beror ju också på vad man startade på. Jag vill bara säga att du gör så gott du kan och att man inte har mycket att säga till om under dessa förutsättningar.. Så länge som ens värden är bra så..

Tänkte på det där med protein och grönsaker. Kan du hitta någon smoothie som täcker in en del? Bra att ha som mellanmål. Jag tyckte att det funkade att göra smoothie på fil och sedan slänga ner olika järnrika, proteinrika och vitaminrika ingredienser och få det gott och ätbart.

Kram

Svar: Ja vilken bra idé med smoothie - det ska jag testa!! Tack :) Kram
Fertilitetsresa

C
2014-04-16 @ 08:14:09
URL: http://spyor.blogg.se

Jag tror att du gör rätt i att lyssna på vad kroppen vill ha. Jag tror att den är duktig på att styra en rätt när man är gravid. Jag var också extremt sugen på just kolhydratet. Kanske behöver man den energin som de ger? Försök köra på lite lånsgsamma kolisar kanske. Vikten är inge kul. Det är läskigt när det drar iväg sådär i början men för mig var det bara i början det small till och sedan gick det sakta på slutet. Du har ju två så pyren där inne så det är ju inte konstigt om vikten drar iväg :) Kram

Svar: Jag hoppas att det är så för mig med, att den drog iväg i början men att den nu stillar sig. Tack för din kommentar och fin pepp! :) Kram
Fertilitetsresa

SH
2014-04-16 @ 08:45:22

35 kg gick jag upp :) 103 kg dagen innan förlossning

2 veckor senare -25 kg

Det är allt vatten:) oroa dig inte.;) passa på att äta, amningen får kilona att rasa :)

Svar: Åh jag hoppas verkligen att det blir så, att amningen tar mycket!! Ja jag börjar fasa för att jag kommer gå upp 30-40 kg ojojoj :s
Fertilitetsresa

Karin E
2014-04-16 @ 09:39:26

Jag förstår att du oroar dig men jag tror att kroppen styr det där ganska bra. Om du orkar röra på dig något så underlättar det enormt efteråt. Sedan vad som händer efteråt, der är så olika från person till person och graviditet till graviditet. Jag hör absolut inte till dem som var nere på normalvikt efter ett par veckor. men jag gick ned alla mina graviditetskilon plus flera kilo till efter vår första bebis. Bokstavligen. Sköna promenader. Ingen bantning. Ingen kamp. Bebis nummer två mycket svårare (då skulle ju storasyster hämtas på förskolan mitt i promenaden) men då får man ju bita ihop och sedan ta tag i övervikten efter något år. Så gott man kan. Försök att inte oroa dig, det låter som om du sköter dig så fint.

Svar: Tack för din kommentar, den kändes skön att läsa, peppande och utan skuld (för det är nog det jag känner, skuld och dåligt samvete). Dessvärre fixar jag inte någon direkt fysisk aktivitet för jag får sammandragningar hela tiden. Men du har så rätt i att göra det jag kan nu och sedan ta tag i det efter de fötts. Något annat finns ju inte? Tack! Kram
Fertilitetsresa

Spessartin
2014-04-17 @ 13:45:20
URL: http://spessartin.blogg.se

Lätt för mig att säga - men skit i vikten! Din kropp håller just nu på att göra någonting helt fantastiskt och du har två små liv i magen. Så länge de mår bra, så är allt bra. Vikten kan du ta tag i sen, det kommer att ordna sig.
Låt inte oron för vikten ta upp din tid, utan njut av dina små bebisar och av att vara gravid!

Svar: Det är så skönt för mig att höra dig säga detta, då blir det legitimt på något sätt?! Så TACK! Du skriver hur jag vill göra, så jag ska försöka jobba på det :) Kram!
Fertilitetsresa




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

fertilitetsresa.blogg.se

Jag och min man var ofrivilligt barnlösa i flera år, jag har mycket lågt AMH-värde ( 0,2 ) . Vi lämnade hormonbehandlingar, missfall och misslyckade ivf:er . Genom äggdonationsbehandling i Finland fick vi sommaren 2014 våra älskade tvillingar!! Nu hoppas vi att en av snöflingorna i frysen ska ge oss ett syskon ♥ ♥ ♥

RSS 2.0