Ersättning från Försäkringskassan?

Efter att jag gjorde kompletteringar till min ansökan om "Vård i annat EU-land", för äggdonationen i Finland har jag nu fått svar. Både positivt och negativt. Ansökan beviljades MEN summan jag får täcker inte äggdonationsbehandlingen på ca 70 000 kr (exl. undersökningar/provtagningar, resa, boende, logi, förlorad inkomst etc.). FK utgår ifrån vad ÄD-behandlingen hade kostat i MITT landsting. Och Västra Götalandsregionen svarade att den kostar ca 42 000 kr (de anger exakt belopp i beslutet men jag har det inte i huvudet nu), så det är vad jag får i ersättning.
 
Önskar jag visste detta innan. Då hade jag blivit glad för pengarna, men nu känns det som om jag har gått miste om hälften eftersom jag trodde jag skulle få för hela behandlingen. :( Pengarna skulle dels använda för att betala tillbaka på lånet och även att spara till syskonförsök.
 
Antar att det beror på de nya regalerna som trädde i kraft i oktober förra året? Jag hamnade precis på andra sidan regelgränsen...
 
OM jag ska överklaga måste det vara inne senast nu på måndag 15 december. Så nu skickar jag ut en fråga till er som läser: Någon som vet om det är värt att överklaga och i så fall vad ska jag hänvisa till? Tacksam för tips och råd!!
Dustpuppy
2014-12-11 @ 14:12:42

Hej!

Snabbsvar: det är alltid värt att överklaga, speciellt i lägen där ingen annan har fått rätt eller fel i högre instans. FK kan mycket väl göra en tolkning av lagen som senare visar sig vara fel enligt domstol.

Vad hänvisar FK till för lagrum för att inte ersätta fullt ut? Alltså, vilken lag och paragraf pekar de på?

/Dustpuppy

Svar: De svarade att de ersätter lika mycket som landstinget gör och jag antar att det innebär att de bara ersätter för MIN kostnad, inte donatorns kostnad (med undersökningar, mediciner och äggplock)? Men jag orkade bara inte. Nu blir ersättningen drygt 41 000 kr, så typ hälften. Men det är ju något iaf...
Fertilitetsresa

Mary
2014-12-11 @ 15:52:26
URL: http://saintmaryslog.wordpress.com

Nu har jag provat att maila dig igen. Hoppas det kom fram den här gången, för jag fick inget felmeddelande iaf :-)

Tycker du kämpar på bra vad gäller det här med försäkringskassan, det är en djungel och jag förstår besvikelsen även om den skulle bero på egna missförstånd.

Kram!

Svar: Nu har jag varit inne på mailen - ääääntligen - och jag har svarat dig!! Kram
Fertilitetsresa




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

fertilitetsresa.blogg.se

Jag och min man var ofrivilligt barnlösa i flera år, jag har mycket lågt AMH-värde ( 0,2 ) . Vi lämnade hormonbehandlingar, missfall och misslyckade ivf:er . Genom äggdonationsbehandling i Finland fick vi sommaren 2014 våra älskade tvillingar!! Nu hoppas vi att en av snöflingorna i frysen ska ge oss ett syskon ♥ ♥ ♥

RSS 2.0