Bläe..

Ja usch och fy för detta illamående!! :(
 
Jag får ställa klockan extra tidigt på morgnarna för att allt tar så lång tid. Det första jag gör när jag vaknar är att ta min medicin mot illamående, samtidigt går maken ner i köket och fixar en skorpa som han kommer upp till mig med. Sakta knaprar jag i mig den och ligger kvar i sängen i ca en halvtimme. upp duschar och fixar mig. Äter frukost liggande i soffan och där brukar jag behöva ligga kvar en stund för att det värsta illamåendet ska lägga sig.
 
Jag kräks inte mycket men mår illa konstant. Det enda som "hjälper" någorlunda är att ligga på rygg med benen i 90 grader typ. Det är den bästa ställningen.
 
Idag ringde jag dem på barnmorskemottagningen, mest för att få veta om man kan göra något..? Barnmorskan tyckte att nu är jag ju ledig tre dagar, då kan jag vila, sedan sjukskriva mig i två dagar och så bokade hon in mig för att träffa läkaren på onsdag. Känns väl okej antar jag. Det har gått okej under julledigheten men nu på jobbet är det så mycket jobbigare, framförallt ångesten med att må så illa hela tiden är jobbig och att då försöka vara trevlig och glad och koncentrerad på sina arbetsuppgifter samtidigt.
 
Men nu tar jag helg och tänker viiiila!
Kramar till Er Alla :)
C
2014-01-03 @ 18:45:28
URL: http://spyor.blogg.se

Hoppas läkaren kan hjälpa med något mer. Inte kul om du ska behöva må så illa på jobbet :/ Trevlig helg! Kram

SH
2014-01-04 @ 14:42:14

funkade med morötter för mig :) åt kilovis. Folk trodde jag skulle föda två hästar till slut :)
Jag hade extremt tur med att inte må illa med min tvilling graviditet dock :)

Rebria
2014-01-04 @ 15:43:59
URL: http://rebria.blogg.se

Usch stackare, det är hemskt att må illa! Hellre har jag ont.

Nu har jag lyxen att ha båda och :)
Mådde riktigt illa och kräktes massor fram till v 20, sedan dess har det lugnat sig så nu kräks jag bara lite och mår illa litegrann och har foglossning.

Du har säkert redan fått massa bra tips men jag tyckte det hjälpte en del att vila och sen lite kortare promenader så man fick lite frisk luft och småäta det som man kan tänkas få i sig. I medicinväg rekommenderar jag starkt Zofran (ondansetron) , betydligt bättre än Postafen, Lergigan eller Primperan. Hoppas du snart får må bättre!

Svar: Nja jag vill inte hellre ha ont, svårt att jämföra dem båda.. :) Det jobbiga med illamående är att det också innebär ångest - usch! Stort tack för tipset om Zofran - det tar jag med mig till jag träffar läkaren nu på onsdag. Lycka till med allt du!! Många kramar
Fertilitetsresa

Karin E
2014-01-06 @ 22:35:32

Varje dag med det där illamåendet är som en vecka. En upplevelse som gjort mig mer ödmjuk inför psykisk sjukdom eftersom jag var kände mig närmast deprimerad när det var som värst. Men - när det vänder, och det gör det ju för de flesta - så mår man så himla bra. För mig var resten av graviditeterna ingenting i jämförelse. Tjock mage, visst, men tjockt hår och glatt humör. Hoppas det blir så för dig också. För nu är du ju verkligen på väg!

Svar: Tack snälla du för din fina kommentar och pepp! :) Kramar
Fertilitetsresa




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

fertilitetsresa.blogg.se

Jag och min man var ofrivilligt barnlösa i flera år, jag har mycket lågt AMH-värde ( 0,2 ) . Vi lämnade hormonbehandlingar, missfall och misslyckade ivf:er . Genom äggdonationsbehandling i Finland fick vi sommaren 2014 våra älskade tvillingar!! Nu hoppas vi att en av snöflingorna i frysen ska ge oss ett syskon ♥ ♥ ♥

RSS 2.0