Inskrivningssamtal vecka 13

Ja igår var jag och maken på Inskrivningssamtal. Alltså jag har ju för stor förhoppning, för så särskilt spännande är det ju inte? Hon visade mig planen för hur man följer upp graviditeten enligt ett särskilt "PM", men kommenterade hela tiden att det här stämmer ju dock inte så väl på mig. Nehäe... Jag har en annan plan, så varför hon visade standard-pm:et fattar jag inte riktigt...
 
Planen för mig och vår tvillinggraviditet är:
- Tyreoideaprover var sjätte vecka
- Besök/Ul på Antenatal en gång i månaden (kan ev. bli oftare)
- Besök på Barnmorskemottagningen varannan vecka (från och med v.20)
 
Proven jag tog sist för 7 veckor sedan var bra i alla fall. Lite komiskt var det när vi pratade om att mitt illamående fortfarande håller i sig (ska träffa läkaren ang. det senare idag förresten). Barnmorskaen pratade om att det är viktigt att jag fortsätter med järntabletterna, varpå hon frågade: Men då mår inte mer illa av dem då? Hur ska jag veta det? Illamåendet startade måndag v. 6 och järntabletter har jag tagit sedan fredag v. 6 - hur ska jag veta vad som är vad?? Ja ja... Gårdagens blodtryck låg bra på 125/75 (skriver det mest som minnesanteckning till mig själv).
 
Vi bokade upp några besökstider lite längre fram + att jag har fått tid hos sjukgymnasten för förebyggande träning inför den extra påfrestningen med tvillinggraviditeten (främst för ryggen).
 
Känns roligt att få planera framåt i alla fall. Även om jag ärligt kan säga att jag fortfarande inte fattar att jag faktiskt är gravid och ska få TVÅ barn till sommaren??? :)
C
2014-01-29 @ 10:38:04
URL: http://spyor.blogg.se

Du kanske redan hört detta tipset och använder dig av det men gällande järntabletterna så var det bäst för mig att ta dom vid läggdags. Hade dom vid sängen och tog en precis innan jag skulle sova. Tog mina på morgonen först men kräktes alltid så då fick jag detta tipset som fungerade. Kram

Svar: Nej jag har inte fått det tipset tidigare faktiskt. Men jag tar min Levaxin (sköldkörtelhormon) varje morgon och då får man inte ta järntabletter eller äta något som är rikt på järn inom två timmar, så därför har rutinen blivit att jag tagit järntabletten i samband med sänggåendet. Så det hjälper inte mitt illamående tyvärr :( Men tack ändå för tipset! Kram
Fertilitetsresa

karin
2014-01-29 @ 13:47:30
URL: http://villbli3.bloggplatsen.se

Hej,
Kul med inskrivningssamtal men jag vet att jag också blev lite besviken.. "Var det allt?" kände jag. Jag ville liksom ha bevis på graviditeten och få göra såna saker som man förknippar med graviditet - mäta magen och sånt men det kommer ju längre fram.

Jag mår illa av mina järntabletter och slår ett slag för att ta dem precis innan du ska sova (om du inte redan gör det).

Och det där med overkligt.. Konstigt nog förblir det overkligt hur övertygande det än är, iaf för mig. Nu står magen rakt ut och tjejen knuffar runt så mycket att magen står åt olika håll. Ändå är det svårt att förstå.. Är det en riktig människa i min mage? Som ska komma ut och leva med oss? Sjukt märkligt! Jag förstår nu varför man får 9 månader på sig... ;)

Kram


Svar: Tack för tipset, men jag har alltid tagit den vid sängående så det hjälper inte... Ja det förblir väl overkligt tills man ha dem i sin famn antar jag? :) Kram & lycka till!
Fertilitetsresa

M
2014-01-29 @ 14:19:19
URL: http://varvagtilldig.blogg.se

Jag har mindre än 2 veckor kvar till bf och jag kan fortfarande inte förstår att det är sant. Tror inte jag kommer fatta förrän man får se bebisen:)

Säger som de andra, ta järntabletten precis innan du lägger dig om du inte redan gör det. Har inte känt av dom nån gång och då har jag tagit dom varje kväll sen vecka 20.
Kram

Svar: Två veckor... tänk va? :) Bra tips, men det hjälper inte mig eftersom jag alltid har tagit den vid sängåendet... Kram & lycka till!
Fertilitetsresa




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

fertilitetsresa.blogg.se

Jag och min man var ofrivilligt barnlösa i flera år, jag har mycket lågt AMH-värde ( 0,2 ) . Vi lämnade hormonbehandlingar, missfall och misslyckade ivf:er . Genom äggdonationsbehandling i Finland fick vi sommaren 2014 våra älskade tvillingar!! Nu hoppas vi att en av snöflingorna i frysen ska ge oss ett syskon ♥ ♥ ♥

RSS 2.0