Tack snälla ni som mailat mig och berättat att det inte går att kommentera på alla mina inlägg längre! Jag vet inte vad det beror på? En del kan man kommentera, andra inte. Jag har skickat hjälpförfrågan till blogg.se och hoppas på svar... Till dess försöker jag igen. Förhoppningsvis kan ni svara nu!!
 
Ni ställer frågor till mig emellanåt. Men jag är nyfiken på ER också! Så nu tänkte jag ställa några frågor till er som jag hoppas att ni vill svara på! (Självklart svarar ni bara på det ni vill/känner er bekväma med!)
 
1. Berättar ni för andra vad ni går igenom? Om ja, hur tar de det? Om nej, hur får du utlopp för alla frågor, funderingar, rädslor, frustration med mera?
 
2. Hur länge har du varit inne i "IVF-karusellen" (tid räknat från dess ni sökte hjälp)?
 
3. Om Du skulle ge råd till dem som är i början av "karusellen" vad skulle du då ge för råd?
 
4. Här får du ställa en fråga till mig - om du vill - som du även själv ska svara på!
 
 
Nu väntar jag med spänning på era svar OCH er fråga :)
Jag och maken var på bio häromkvällen. jag tyckte det skulle bli skönt att göra något annat och skingra tankarna... Yeah right? Reklamen går på och jag är tillbaka i tankarna som jag spendera (nästan) varje minut med numera...
 
 
Min slutsats: uppenbarligen är jag inte vuxen än?
bio, infertilitet, ofrivillig barnlöshet, reklam,
Var inne på Sveriges Radios hemsida och hittade ett inslag om att det är svårare och dyrare för lesbiska par att få barn:
 
"Barnlösa par behandlas olika av landstingen beroende på sexuell läggning. På Gotland får partnern i ett lesbiskt par vara högst 38 år. Mannen i ett heterosexuellt par får vara nästan pensionsmässig: 56 år."
 
Vill du läsa allt och även lyssna till inlägget hittar du länken här
 
Enligt mig är längtan till barn inget som kan värderas till vare sig ålder, kön eller sexuell läggning!
Sveriges Radio, barnlösa par, fertilitet, gotland, heterosexuellt par, infertilitet, ivf, kön, lesbiska par, längtan till barn, ofrivillig barnlöshet, ofrivilligt barnlösa, sexuell läggning, ålder,
Först och främst vill jag välkomna alla nya bloggläsare! Nu är det 100-150 läsare inne varje dag, kul!!
 
Jag uppskattar er så mycket och i synnerhet alla ni som kommenterar och peppar och stödjer mig, kommer med goda råd och berättar om er historia - det här är helt ovärderligt! Jag har sagt det tidigare och jag säger det igen: stödet här på nätet är fantastiskt!! Det är så befriande att läsa om er som befinner er i liknande situation och följa hur det går för er.
 
Jag bloggar för att jag behöver ha en plats där jag kan skriva allt som händer och allt som jag känner, utan att behöva ta hänsyn till någon annan eller att skräda orden - det här är min fristad! Och här vågar jag även skriva vad jag känner. Jag har ju valt att inte prata med någon om vår infertilitet eller vad vi går igenom (några få utvalda vet lite om vad som händer), men behovet att prata om det är bubblande stort! Därför är jag tacksam att jag kan göra det här och får sådant stöd från er! Min förhoppning är även att det jag skriver om kan stödja andra, nu eller i framtiden, och att bloggen till viss del även kan vara en informationskälla för de som ligger "steget efter oss", såsom jag läser bloggar som ligger "steget före" oss och på så vis kan veta vad vi har att förvänta oss!
 
Även om du inte kommenterar visar du ju ditt stöd genom att du är intresserad av att läsa om det jag skriver om. jag, så tack till er alla både kommenterare och läsAre - nya som gamla :)
bloggar om ivf, bloggar om ofrivillig barnlöshet, bloggkommentarer, bloggläsare, infertilitet, ivf, ivf-bloggar, ofrivillig barnlöshet, underbara bloggläsare,
Igår var jag på Sahlgrenska, vågen visade förträffliga siffror! Sköterskan berättade att jag låg på den övre kurvan av "IVF-flickorna" (de som har gått ned mest) såhär långt i alla fall - och är det någon kurva man vill ligga på så är det ju den :) Det här gör det lättare att ta att jag för en vecka sedan hade stått still på vågen i TVÅ VECKOR (!!) det var ruskigt tufft!! Så det här känns verkligen värt det!
 
Samtidigt vill jag verkligen säga att jag inte har gjort mig mer förtjänt än någon annan (som också följer dieten till punkt och pricka och inte fuskar en endaste pytteliten gång!) att gå ned lite extra mycket, för det enda jag gör är att äta min 4 shakes per dag, varken mer eller mindre. Mer kan jag inte göra, sen återstår det bara at se hur kroppen reagerar på det. Såhär långt är jag fantastiskt glad över att min kropp svarar så bra på dieten som den gör (förutom att den har extra långa platåer...)!
 
 
forskningsstudie, infertilitet, ivf, viktminskning, viktreducering,
Jag visste att kaffe kan minska risken för att bli gravid. Jag är en riktig kaffeälskare och jag har verkligen dragit ned på mitt kaffe. Men nu inför IVF:en trodde jag inte att det spelade lika stor roll? Jag trodde mest det handlade om chansen vid naturlig befruktning? Så jag har ökat på min kaffedos lite även om jag numera håller mig inom rimliga gränser. MEN när jag har varit oerhört hungrig har jag tröstat mig med kaffe - min lilla kaffenapp...
 
Men nu läser jag på bloggen Vi väntar på dig att:
"Kaffe minskar chansen att bli gravid
Fem koppar kaffe per dag halverar möjligheterna att bli gravid med hjälp av provrörsbefruktning (IVF). Det visar en dansk studie där forskare har följt nära 4 000 kvinnor som försökt bli gravida med hjälp av IVF eller mikroinjektion."
 
 
Hejdå kaffe-vännen hoppas vi ses igen. Snyft!
infertilitet, ivf, kaffe,

Känner du att dieten ger effekt?
Ja nu när jag har hållit på med dieten i fem veckor så börjar det verkligen kännas! Och det motiverar J

Hur har det gått med svullnaden i bröstet? Är det fortfarande likadant? Förstår att du är orolig! Styrkekramar till dig
Det är under uppsikt, men det är inte cancer vilket vi var rädda för i början, så det kan vi pusta ut på!

När är det beräknat att du får sätta igång med IVF sen?
Jag går på diet till slutet av januari, första dagen jag får börja äta börjar jag med hormonbehandlingen som jag har förstått tar ca 4 veckor därefter blir det IVF så fort som möjligt!

Lite nyfiken... Men om du skulle bli gravid nu, menar dom att du bara ska äta pulver då me??
Nej blir jag spontangravid (gör ju inte IVF samtidigt som dieten) så avbryts dieten.

Hur länge till ska du köra dieten du håller på med? Kommer du få starta IVF direkt efter det`?
Dieten håller på i 12 veckor, därefter får jag byta ut en måltid till ”riktig mat” och fortsätta med tre shaker istället för fyra, veckan därefter byter jag ut ytterligare en shake mot vanlig mat osv. Efter 4 veckor ska samtliga måltider bestå utav vanlig mat, under denna tiden har jag även hormonbehandlats, så därefter blir det IVF J

Har du berättat för någon på ditt jobb vad du går igenom?
En kollega, annars ingen. Det komiska var att när jag berättade för min kollega så visades det sig att hon har IVF-barn J

Men jag måste bara säga, vad är det för märklig svältdiet du är satt på?? Pulver med lågt kaloriintag, så att du går hungrig och orkeslös och kroppen håller hårt i sina kilon för att den blir inställd på svält? Förstår att du måste genomföra projektet, men när det är slut skulle jag (om jag får) vilja rekommendera dig att äta dig mätt. Så att du behåller din energi och kroppen ökar sin förbränning igen. Det enda du då behöver undvika är socker och andra snabba kolhydrater. Fyll på med mycket grönsaker och en del fett istället.
Jag blev tillfrågad att vara med i en forskningsstudie och vi tackade ja. Syftet med studien är att se om det blir fler lyckade IVF-försök om kvinnan går ned till normalvikt (BMI max 25). Man vet idag att risken för infertilitet, missfall, misslyckade IVF:er, graviditetskomplikationer, komplicerad förlossning etc. är högre om kvinnan är överviktig. Vad man inte vet är om man kan påverkade detta genom att få kvinnan att gå ned i vikt innan IVF-försöket. Så det är det man försöker ta reda på i denna studien.

Det är tre sjukhus som utför studien: Huddinge, Malmö och Sahlgrenska i Göteborg (som jag tillhör). IVF-avdelningar och överviktsenheter – så det är de som vet mest om dessa områden som medverkar J

334 par ska vara med total, hittills deltar 70 par på Sahlgrenska- Alla deltagare får besvara enkäter och göra olika tester under två års tid. Hälften av de deltagande (slumpades av datorn) fick påbörja IVF direkt, den andra hälften (som jag tillhör) fick påbörja dieten i 12 veckor för att därefter göra IVF så fort som möjligt efteråt.

Dieten går ut på att man byter ut samtliga måltider med ersättning ”Modifast”, enligt en LCD-diet (Low Calorie Diet), med 800 kcal per dag == en svältdiet. Efter 12 veckor börjar en upptrappningsfas för att återföra ”vanlig mat” igen (se fråga ovan där jag berättat om det).

Under hela denna tid går jag på regelbundna kontroller och gör olika tester. Jag kommer även få besöka dietist när jag börjar äta mat igen och jag kommer att få råd och stöd av dietisten under två år. Om allt går som vi hoppas och jag blir gravid så kommer dietisten ge mig stöd och kostråd såväl under som efter graviditeten.

Det här blir mitt ”kortfattade” svar J

 

IVF försök, diet, ett svullet bröst, forskningsstudie, frågor och svar, frågor på bloggen, graviditetskomplikationer, hormonbehandling, infertilitet, ivf, lcd-diet, missfall, modifast, statistik IVF, svältdiet, viktminskning, viktnedgång, viktreducering,
(Jag sitter och svarar på era frågor nu, återkommer snart med svaren)
 
Simultankapacitet som jag har i massor så kollar jag samtidigt på Drömmen om ett barn på TV3play
Det är häftigt att titta på det nu igen, förra gången var vi ju inte inne i IVF-karusellen, så det är med andra ögon jag ser den nu... Men ack så starka deras berättelser är!!
 
 
Drömmen om ett barn, tv3play,
Konstigt.. Upptäckte precis att era bloggkommentarer inte har publicerats sedan 20 nov?
Jag får kolla upp detta med blogg.se! 
Hoppas ni har en skön helg, jag jobbar vidare! 
Ååh i två dagar har jag bara varit sugen på tacos och rödvin!
Skulle ge (nästan) hur mycket som helst för hederligt fredagsmys!!
 
 
Men men, vikten står inte still längre utan är på väg nedåt igen
och det gör det mesta mycket lättare :)
 
Intensiv arbetsvecka som attan, jobbar även i helgen.
 
Jag har sett att det är många som har lämnat frågor på bloggen, kul!
Jag kommer besvara dem allihop till helgen :)
bloggkommentarer, fredagsmys, frågor och svar, frågor på bloggen, viktnedgång,
Ger en ros till alla Ni som kikar in!
 
 
Just nu är det tidiga mornar och sena kvällar på jobbet för min del,
finns inte mycket tid eller energi för bloggande...
 
Men det blir snart bättre :)
Vågar ni tänka OM? OM allt går bra? OM du får det barn du så hett längtar efter?
 
Det vågar jag - fortfarande - än... Jag kan "se" (i min fantasi/dröm) en flicka i min närhet, hon har långt ljust hår hon pysslar med något.. Jag har aldrig sett hennes ansikte men på något vis känns hon verklig. Hon är min ledstjärna - min hett efterlängtade dröm - denna bild håller jag så hårt fast vid, jag vågar inte släppa den för det innebär att jag inte tror, att hoppet är förlorat.
 
Jag känner så starkt att jag har ett tomrum i mitt hjärta som bara väntar och längtar efter att få sköja över mitt barn med kärlek - jag har så mycket kärlek i mig som jag vill ge!!
 
Jag vågar inte tänka, "Tänk om det INTE går". Jag har gått in i den mörka gränden men hittintills har jag alltid vänt tillbaka, och håller hårt i min ledstjärna, min lilla tös

I hjärtat finns ett rum
som bara är för dig.
Och var jag än tar plats
så finns du här hos mig.

Jag hör din varma röst
som ljuv härlig musik.
Jag lyssnar om igen
för den är helt unik.

I mörker och i ljus
ditt ansikte jag ser.
I min fantasi finns du
och bilder där du ler.

Men bland allt du är för mig
finns något svårt att bära
- min längtan efter dig
när jag inte har dig nära.
Jobbar mycket övertid nu. På sätt och vis bra för det gör att jag tvingas tänka på andra saker..
 
Imorgon ska jag på fest, vet inte hur jag ska lösa det utan att det blir konstigt för att jag inte äter, men det löser sig på något sätt. Det ska bli kul att träffa gänget iaf :)
 
Kram till alla er som tittar in!
Glömde säga att även om det för tillfället går väldigt långsamt med viktnedgången så går det i alla fall åt rätt håll, dvs. ned! Jag har blivit ombedd att tala om hur det går för mig, så här kommer en uppföljning sedan jag berättade sist:
 
Jag har ju berättat om att jag har ett mål om hur många kilon jag vill gå ned, de beskrivs då som 100 %.
Utav dess har jag hittills gått ned:
 
Vecka 1 = 9,2 %
Vecka 2 = 20,5 %
Vecka 3 = 27,6 %
Vecka 4 = 29,2 %
 
Vilket innebär att jag har 8 veckor på mig att gå ned återstående 70,8 %, det känns dock inte så realistiskt, men men...
diet, ivf, viktminskning, viktnedgång, viktreducering,
Jag jag har som sagt var en svacka, just nu känns det inge kul alls faktiskt :(
 
Tack för ert stöd och för era goda råd! Jag har tagit åt mig dem och bestämt mig för följande:
just nu ÄR dieten prio 1 -  genom den hoppas jag lyckas fantastiskt med IVF:en så där ligger mitt fokus. I övrigt så tänker jag faktiskt tillåta mig att vara deppig! MEN när dieten är slut ska även mitt svårmod vara det (om inte förr)!!
 
Jag inser dock att det säkert är dieten som även bidrar till att jag mår som jag gör just nu... Jag ska ta upp detta med sköterskan vid nästa invägning, men jag tror bara att hon kommer säga att det är en vanlig biverkning? Det hade dock varit mycket lättare om jag hade gått ner mer, står näst intill still på vågen just nu: -0,3 kg på en vecka - det blir avsevärt jobbigare att kämpa då :(
 
63 dagar kvar med mina shakes! Ju mer vikt jag tappat desto närmare står jag förhoppningsvis en son eller dotter :)
 
 
Ingen uppoffring är för stor i kampen till vår dröm om vårt barn :)
 
 
 
 
diet, ivf, ivf-bloggar, viktminskning, viktnedgång, viktreducering,
Tack snälla Libra som har nominerat mig till "I your blog" - vad gulligt av dig!! :)
 
 
Jag blir innerligt varm för en sådan här nominering - överhuvudtaget att ni läsare (och ni som kommenterar!) finns, bryr er, kommenterar - ovärderligt!! Och sedan hopppas jag även att min blogg kan vara ett stöd och/eller informationskälla för någon lägre fram i tiden :)
 
Gå in och läs mer på Libras IVF-karusell där hon nominerat 4 andra bloggar som jag rekommenderar er att besöka!
bloggar om ivf, bloggar om ofrivillig barnlöshet, bloggläsare, bloggnominering, libras IVF-karusell,
Är en riktig tröttis idag.. Maken är på tjänsteresa, så jag kurar upp i soffan och kör TV-kväll.
Blir antingen "Alrig mera fet"
 
 
Eller "Böda Camping"
 
 
Hmmm vi får se...
aldrig mera fet, böda camping,
Jag är inne i en riktig svacka nu. Allt känns bara bittert och jag är ledsen för att jag inte är där jag önskar i livet. Jag längtar efter mitt barn och det känns väldigt långt borta nu..
 
Jag tror att jag har låtit mig själv tänka för många mörka tankar under för lång tid nu. Samtidgt som jag håller masken utåt. Men jag är ledsen och det mesta känns hopplöst faktiskt. Vet inte om detta även har att göra med dieten? Att inte få tillfredsställa sig själv till mättnad eller någon god måltid gör kanske sitt.
 
Lyckligtvis har jag en stor sol i mitt liv - min underbara man som jag älskar så högt
och är så kär i!!
 
Om jag bara visste hur hela den här resan slutar så skulle jag kanske känna annorlunda? Om jag i slutändan kommer få hålla mitt barn i min famn så är allt jag går igenom nu såå värt det!!
 
Men tänk om jag inte gör det?
bloggar om ofrivillig barnlöshet, hopplöshet, ledsen, ofrivillig barnlöshet,
Idag har jag umgåtts länge med en kollega. Det kom sig att jag började öppna upp mig mer och mer och till slut berättade jag i stort sett alltihop med ivf och allt! Och vet ni vad? Då berättade hon att hennes tvillingar är ett resultat av en ivf-behandling! Världen är allt bra liten!!
 
Så det slutade med att vi delgav varandra våra erfarenehter och tankar och det var verkligen befriande att få prata med någon som förstår så mycket om det jag går igenom. Ljuva lättnad :)
ivf, ofrivillig barnlöshet,
Nu har jag fått mailsvar från sköterskan, ang det jag skrivit tidigare att jag kommer börja med hormonstart 22 januari 2013. Det visade sig att det inte riktigt var så...
 
Den 11 februari ska jag träffa dem på reproduktion och då ska vi, utifrån min senaste mens, lägga upp planen för hormonbehandlingen, som pågår i 4 veckor. Så jag ska nog ställa om siktet för ivf till mars och inte till januari :(
 
Annan tråkig info: trots att jag skött dieten till punkt och pricka gick jag bara ned 0,4 kg förra veckan, inte kul när man kämpar... Hade varit mycket lättare att bita ihop om kilona rasade!! Ja, ja 70 dagar kvar - den som väntar på något gott... ;)
 
 
bloggar om ivf, bloggar om ofrivillig barnlöshet, diet, forskningsstudie, hormonstart, ivf, ofrivillig barnlöshet, viktminskning, viktreducering,
Om vi har tur kan jag fira min man nästa år - som far till mitt barn
 
 
(Ännu) En vännina till mig väntar barn. Jag blev verkligen glad för hennes skull, vid hennes senaste graviditet fick hon missfall i 20:e veckan. Trots detta blir jag lite ledsen. Det har inte med henne alls att göra, jag missunnar henne inte sin graviditetslycka en millisekund, men det hjälper inte - sådana glada nyheter gör mig ledsen. Jag vet att NI förstår, men jag önskar att jag inte kände såhär, jag skäms över sådana känslor. Varför, varför kan jag inte bara vara glad för henne och låta bli att blanda in mig själv och min situation?
 
Åh vad det här med barnlöshet börjar tära på mig nu :( Kanske för att ivf:en börjar närma sig? Jag vet inte, men jag känner mig bara ledsen och nedstämd. Tänker framåt, och det känns bra, jag lääängtar att få börja med hormonbehandling och få insyn och förståelse kring alla nya begrepp och symptom som alla skriver om på sina bloggar, det vill säga alla de som är igång med sina ivf:er!
 
Just nu känns det som om jag står på väntplatsen och det är dryyygt!
bloggar om ivf, bloggar om ofrivillig barnlöshet, ivf, ivf-bloggar, ofrivillig barnlöshet, ofrivilligt barnlös,
Hanna som skriver bloggen Livet går vidare (som jag tyvärr inte kan kommentera på?) frågade när vi ska börja med ivf:n. Och vid ett möte på Sahlgrenska, kring dieten, fick jag reda på att jag ska börja äta igen den 21 januari och dagen efter ska jag börja med hormonerna. Oj då, det hade vi inte fått information om tidigare! Nu har jag skickat fråga till en av sköterskorna på reproduktion och frågat vad som gäller, för vi måste väl komma på ett besök innan och få mer information? Eller jag vet inte...?
 
Återkommer när jag vet mer :)
Livet går vidare,
Usch drömde inatt att jag av misstag åt flera små scones! Jag hade glömt bort att jag inte får äta och tre-fyra stycken slank ned på ett kick!! Jag tror det är mitt undermedvetna som försöker påminna mig? Nu är det 73 dagar kvar på dieten!
 
Jag måste ändå säga att jag tycker det går mycket bättre än jag hade kunnat förvänta mig, med undantag för efter kl. 18 - då är jag sanslöst trött och orkeslös (och säker inge rolig att hänga med) :(
 
Det är lite svårt med sociala tillställningar, eftersom jag inte vill berätta om dieten. Alltså, man kan inte bara säga att man går på diet det kommer ju mängder av följdfrågor och jag vill inte berätta om forskningsstudien eller vår ofrivilliga barnlöshet eller den kommande ivf:en. Så... jag säger att jag har lite svårt att äta just nu och vill inte prata om det... Tja människor får väl tro vad de vill? Jag vet inte?
 
Tack för alla era peppningar - jag uppskattar dem ENORMT!!
Var på läkarbesäk igår. Jag tog massa prover för två veckor sedan som jag trodde jag skulle få svar på. Men allt var så rörigt, de hade inte koll på alla prover jag tagit eller vad resultatet var från dem. De bad om ursäkt men allt känns så förvirrande. Jag frågade tex hur gick det med prov A? de svarade: Vi har inte tagit något prov på A? Jag: nehe, det tordde jag det var när ni gjorde så? De: jaså, det visste jag inte, ja men då har vi tagit prov A, vänta ska jag kolla... jamen det såg bra ut!
 
Kändes inte så tillförlitligt... Alltså jag vill inte gå in på allt som sas, och jag är övertygad om att det heller inte intresserar er. De prov som definitivt visade dåliga värden är min ämnesomsättning. T4 var nu helt okej, men T3-värdet är dåligt (detta är olika värden på sköldkörtelhormon som jag behandlas för med Levaxin). De skulle vilja sätta mig på medicin som kan påverka T3, men de vet inte hur detta kan påverka min (in-)fertilitet och/eller barnet vid en ev. graviditet. Alltså, det var snurrigt... Jag och min man kände dock att vi inte vill experimentera med fler hormoner nu, dieten påverkar mina hormoner och jag ska hormonbehandlas inför IVF:en i januari. Känns inte så snällt mot min kropp att vända upp och ner på fler hormoner än vad som är absolut nödvändigt?!!
 
Phu... Så det beslöts att jag ska höra av mig igen efter (förhoppningsvis!!) graviditet och efter amning (oj vad konstigt det känns att skriva det), därefter ska utredningen återupptas...
 
Närmast nu är att de ska kolla up ev. glutenintolerens. Dessutom upptäckte de att jag har hjärtrubbningar som måste utredas vidare, men ja... Jag tänker inte ta ut något i förskott, det kommer nog gå bra. Men usch, inget kul och jag känner mig bara mer förvirrad och håglös nu :(
Såg ni "Pappa på burk" (The Switch) på TV häromdagen? Jag hade förväntat mig mycket mer! Jag gillar skådisarna i filmen så därför blev jag extra besviken. 
 
 
Den får på sin höjd 2 + av 5!
Pappa på burk, The Switch, recension,
Jag hyrde hem "The back up plan" häromdagen. Lite smårolig, men ganska banal...
 
 
Skulle nog ge den 3 + av 5... Alltid skönt att se filmer där man slipper tänka! ;)
The back up plan, recension, reservplanen,
Åkte till Sahlgrenska tidigt imorse. Avstämning nr 2 i forskningsstudien. Allt bra, de (och jag) är nöjda med min viktnedgång. De sa att de tyckte att jag ska känna mig duktig. Det är svårt då jag egentligen ine gör så mycket och kan heller inte påverka resultatet... Men som de sa om jag sköter dieten till punkt och pricka så gör jag ju allt som jag kan! Jag fick med mig "mat" för tre veckor framåt = 11 kartonger. Hade med mig en stor resväska men det räckte ändå inte. Fick bryta upp kartongerna och packa ned påsarna som de var istället. Det går ju bra det också. Det finns många smaker att välja på, men jag står bara ut med tre: kaffe, potatis- & purjolökssoppa och chokladpudding...
 
Jag fick två hemläxor till nästa gång:
- Försöka hålla tiden för eftermiddagsmålet bättre. Ska ta någon gång mellan kl.15-17, men glömmer bort pga jobbet och äter först vid 18-tiden vilket är för sent
- Försöka få till en daglig promenad. Dock hade de förståelse till att jag upplever mig slut på energi. Jag ska försöka få till det på morgonen, då har jag mest energi (även om jag är morgontrött), på kvällen känner jag mig helt orkeslös...
 
De berättade att det är 70 kvinnor som ingår i studien som går på Sahlgrenska.
Är det några av er som läser min blogg tro?
diet, forskningsstudie, ivf, modifast, ofrivillig barnlöshet, sahlgrenska universitetssjukhuset, viktnedgång,
Med jämna mellanrum presenteras det undersökningar i kvällstidningarna om att väldigt många som regelbundet är på Facebook uppger att de mår dåligt av det. Jag brukar alltid tänka "Varför är de då på Facebook om de mår dåligt av det?". Jag är ganska lite på fb, men loggar väl in iaf en gång per dag och kollar allas statusar, uppgraderar min egen kanske en gång i veckan, så så särskilt aktiv är jag inte...
 
Men på senaste tiden har faktiskt JAG börjat bli nedstämd efter att ha varit inne på fejan. Varför? Jo allas statusuppdateringar om att de är gravida, att de ska ha barn, appar om vilken vecka de är i - och vilka symtom det ger mamman och hur ungen växer/utvecklas. Jag förstår verkligen att de vill basunera ut sin glädje och få alla hurrarop tillbaka och jag vill verkligen inte missunna dem det! Jag pratar inte om dem och deras känslor, utan vad det gör med mig! Det är ungefär som när man ser någon som är gravid eller går med barnvagn på stan, det påminner ming bara ytterligare om att jag INTE är gravid och att vi INTE har barn :(
 
Mest provocerad blev jag av en statusuppdatering av en "vän" som jag läste för inte så länge sedan "önskar att denna graviditet var över nu och hoppas att jag inte kommer må lika dåligt nästa graviditet". För MIG innehåller den statusen såå många fel!! Jag vill skrika ut att hon ska vara glad att hon är gravid över huvudtaget! Och att jag gääärna byter med henne!! Dessutom blir det från min sits väldigt konstigt att redan ta gör givet att man ska bli gravid en gång till och att man till råga på det även har kommentarer på hur den graviditeten ska bli?!
 
Jag vet att jag låter som en riktig tjuris, men såhär känner jag när jag läser dessa status - såhär mår jag när jag går in på fb ibland. Så ja, skulle jag få frågan om jag blir nedstämd av att gå in på fb så skulle jag svara  "ja, ibland", så nu förstår jag de där undersökningarna lite bättre.
 
För att försvåra det hela ännu lite mer då: tänk om VI får turen att bli gravida, ska då inte jag kunna skriva dessa underabara statusuppdateringar av hänsyn till dem som inte kan, eller har problem? Ja inte vet jag, jag vet bara vad jag känner nu. Som sagt, älskade hatade Facebook...
Facebook, appar om graviditet, gravidappar, nedstämd av facebook, provocerande statusuppdateringar på Facebook, status, statusuppdateringar,

Vet inte om ni bloggläsare tycker att min diet tar för stor plats på bloggen? Men den är en stor del av mitt liv nu. Det är ju först efter dieten som vi kommer börja med IVF:en. Och om man är hungrig stor del av sin vakna tid så kan jag lova dig att många tankar kretsar kring mat (eller bristen av den)! Men jag klagar inte, jo jag klagar på hungern, men inte på dieten. Jag ser det som en enorm chans att få vara med i denna forskningsstudie och få stöd under ett år för att först gå ned i vikt, sedan hålla vikten och förhoppningsvis bli gravid och då får råd och stöd gällande kosten under och efter graviditeten. Det är jag glad över  :)

När jag frågade dem hur mycket man kan räkna med att gå ned i vikt under dessa 12 veckor, så fick jag inget egentligt svar utan mest att "det är olika för olika människor". Man kan nog räkna med att min kropp kommer ha lite svårare att tappa vikt (pga. symtomen jag har som jag nu går på utredning om, jag har ju berättat lite om detta tidigare). Jag trodde verkligen att jag skulle rasa i vikt de första dagarna av dieten, men icke då stod vågen still! Och det var fruktansvärt jobbigt. De första fyra dagarna av dieten är värst, sedan avtar hungern något, och dessa fyra dagar förändrades inte min vikt ett enda gram :(

Men nu har det börjat hända grejer minsann och nu började även kännas lite på kläderna! Min vikt är ett känsligt ämne för mig som ni säkert förstår, jag vill inte berätta hur mycket jag väger... Men jag har ett mål hur många kilon jag skulle vilja gå ned under dessa 12 veckor. Egentligen är det idiotiskt att sätta mål på antal kilon jag vill gå ned då jag inte kan påverka antalet på något särskilt sätt; jag ska äta fyra shakes per dag, varken mer eller mindre. Hur min kropp reagerar på det kan jag bara passivt invänta och se på vågen... Det är viktigt att jag tränar styrka varje dag, men konditionsträna ska jag inte göra för den energin har jag inte. Normalt ska en kvinna äta ca 2000 kalorier/dag, jag äter nu 800/dag. Och jag har märkt att kl. 19 varje kväll tar min energi slut helt - då orkar jag knappt gå och hämta ett glas vatten eller liknande, utan vill bara sitta still till dess att jag "får" gå och lägga mig.  Jag går och lägger mig ca 1,5-2 timmar tidigare på kvällarna än jag brukar...
 
I alla fall! Jag har ett mål på hur många kilon jag ska gå ned, om det än är ett orealistiskt mål. Eftersom jag inte vill prata kilon med er så kan jag berätta i procent. De antal kg jag vill gå ned under dessa veckor = 100 %, utav dessa har jag hittills gått ned:
Vecka 1 = 9,2 %
Vecka 2 = 20,5 %
 
Så... 79,5 % kvar att gå ned resterande 10 veckor - heja mig!! :)
diet, forskningsstudie, ivf, ofrivillig barnlöshet, viktminskning, viktnedgång,
2 veckor senare har nu äntligen mensen behagat komma... Bra, känner det sfettet ska!
Idag har till och med jag haft höstlov! Jag kompade ut och tog med mig syskonbarnen ut på stan. Mysigt! Lite senare kom mannen och slog följe med oss - snacka om fredagsmys :)
Fick en fråga från Alexandra om det inte fanns några smaker i mitt Modifast-utbud som jag gillade? (Inser också att jag kanske har blivit lite väl negativ i mina inlägg + att dieten kanske tar för stor plats?)
 
Jag dricker en kall kaffeshake varje morgon (ca kl. 08) och den är helt okej, som en Frappe ungefär - smaken är en blandning av kaffe och O´boy, fast i tjockare konsistens.
 
 
(Drinkshake:arna tar ca n tredjedel av denna shake i volum)
 
Till lunch (ca kl 12) dricker jag "potatis- och purjolökssoppa", smakar ungefär som varma koppen fast blaskigare och sedan får den inte värmas till mer än 60 grader vilket enligt min smak är lite för liten temperatur. Tyvärr finns det bara två soppor i utbudet och sparrissoppan var totalt oätbar
:(  Jag känner mig ganska frusen under denna diet så det är skönt med värmande shake, dessvärre tror jag att jag håller på att tröttna på den.
 
På eftermiddagen (tänkt kl 16 men jag glömmer den ofta och tar den inte förrän kl. 18 och är då vrålhungrig...) blir det ofta en soppa igen.
 
På kvällen (ca kl 20) har jag sedan i måndags hittat en riktig favorit: Chokladpudding! Kallt vatten, i med pulvret, skaka, i i kylen 3 min - voila färdigt! Smakar som vanlig pulver-chokladpudding
= Gott!
 
På det hela går det helt okej. jag är just nu besatt av att titta på matlagningsprogram, drömmer om mat men känner mig trygg i att jag ska klara detta! Och tävlingsmänniska som jag är så finns det inget som heter "fuska" eller "hoppa av" :)
 
Men det är klart, vissa dagar är tuffare än andra....