Era frågor, Mina svar

Känner du att dieten ger effekt?
Ja nu när jag har hållit på med dieten i fem veckor så börjar det verkligen kännas! Och det motiverar J

Hur har det gått med svullnaden i bröstet? Är det fortfarande likadant? Förstår att du är orolig! Styrkekramar till dig
Det är under uppsikt, men det är inte cancer vilket vi var rädda för i början, så det kan vi pusta ut på!

När är det beräknat att du får sätta igång med IVF sen?
Jag går på diet till slutet av januari, första dagen jag får börja äta börjar jag med hormonbehandlingen som jag har förstått tar ca 4 veckor därefter blir det IVF så fort som möjligt!

Lite nyfiken... Men om du skulle bli gravid nu, menar dom att du bara ska äta pulver då me??
Nej blir jag spontangravid (gör ju inte IVF samtidigt som dieten) så avbryts dieten.

Hur länge till ska du köra dieten du håller på med? Kommer du få starta IVF direkt efter det`?
Dieten håller på i 12 veckor, därefter får jag byta ut en måltid till ”riktig mat” och fortsätta med tre shaker istället för fyra, veckan därefter byter jag ut ytterligare en shake mot vanlig mat osv. Efter 4 veckor ska samtliga måltider bestå utav vanlig mat, under denna tiden har jag även hormonbehandlats, så därefter blir det IVF J

Har du berättat för någon på ditt jobb vad du går igenom?
En kollega, annars ingen. Det komiska var att när jag berättade för min kollega så visades det sig att hon har IVF-barn J

Men jag måste bara säga, vad är det för märklig svältdiet du är satt på?? Pulver med lågt kaloriintag, så att du går hungrig och orkeslös och kroppen håller hårt i sina kilon för att den blir inställd på svält? Förstår att du måste genomföra projektet, men när det är slut skulle jag (om jag får) vilja rekommendera dig att äta dig mätt. Så att du behåller din energi och kroppen ökar sin förbränning igen. Det enda du då behöver undvika är socker och andra snabba kolhydrater. Fyll på med mycket grönsaker och en del fett istället.
Jag blev tillfrågad att vara med i en forskningsstudie och vi tackade ja. Syftet med studien är att se om det blir fler lyckade IVF-försök om kvinnan går ned till normalvikt (BMI max 25). Man vet idag att risken för infertilitet, missfall, misslyckade IVF:er, graviditetskomplikationer, komplicerad förlossning etc. är högre om kvinnan är överviktig. Vad man inte vet är om man kan påverkade detta genom att få kvinnan att gå ned i vikt innan IVF-försöket. Så det är det man försöker ta reda på i denna studien.

Det är tre sjukhus som utför studien: Huddinge, Malmö och Sahlgrenska i Göteborg (som jag tillhör). IVF-avdelningar och överviktsenheter – så det är de som vet mest om dessa områden som medverkar J

334 par ska vara med total, hittills deltar 70 par på Sahlgrenska- Alla deltagare får besvara enkäter och göra olika tester under två års tid. Hälften av de deltagande (slumpades av datorn) fick påbörja IVF direkt, den andra hälften (som jag tillhör) fick påbörja dieten i 12 veckor för att därefter göra IVF så fort som möjligt efteråt.

Dieten går ut på att man byter ut samtliga måltider med ersättning ”Modifast”, enligt en LCD-diet (Low Calorie Diet), med 800 kcal per dag == en svältdiet. Efter 12 veckor börjar en upptrappningsfas för att återföra ”vanlig mat” igen (se fråga ovan där jag berättat om det).

Under hela denna tid går jag på regelbundna kontroller och gör olika tester. Jag kommer även få besöka dietist när jag börjar äta mat igen och jag kommer att få råd och stöd av dietisten under två år. Om allt går som vi hoppas och jag blir gravid så kommer dietisten ge mig stöd och kostråd såväl under som efter graviditeten.

Det här blir mitt ”kortfattade” svar J

 

L
2012-11-25 @ 20:37:15
URL: http://www.thatsliife.wordpress.com

Så länge du känner att du klarar av att köra med pulver, gör det, skit i vad andra säger.

Svar: Absolut! Jag känner mig trygg i studien, de håller ju noga koll på mig :)
Fertilitetsresa

Cohen
2012-11-26 @ 19:00:18
URL: http://www.ettlivblirtill.wordpress.com

Verkar vara liknande bantningsmetod som itrim kör med? Har en vän som följde en 12v soppdiet med 800kcal/dag och ett träningsschema med fyra träningstillfällen/vecka. Hon gick ner 18kg totalt, och har nu, snart ett år efter, lyckats gå ner ett par kilo till mha "vanlig" kost.

Önskar dig all lycka till! Och berömma dig för ditt mod och jävlaranamma - jag hade ALDRIG klarat det!

Svar: Ja det låter det som, med undantag att jag har ett team med läkare och dietister som håller koll på mig och gör olika tester. Kul att höra att hon kunnat hålla den lägre vikten! :)
Det är tufft absolut, men eftersom jag verkligen hoppas på att det ska öka mina chanser att bli gravid gör jag det gärna! :) :)
Fertilitetsresa




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

fertilitetsresa.blogg.se

Jag och min man var ofrivilligt barnlösa i flera år, jag har mycket lågt AMH-värde ( 0,2 ) . Vi lämnade hormonbehandlingar, missfall och misslyckade ivf:er . Genom äggdonationsbehandling i Finland fick vi sommaren 2014 våra älskade tvillingar!! Nu hoppas vi att en av snöflingorna i frysen ska ge oss ett syskon ♥ ♥ ♥

RSS 2.0