Svältdiet

Jag ligger lite efter i bloggen, så jag bloggar just nu i efterhand, men det får ni stå ut med - för här kommer uppdatering!
 
Som jag har berättat tidigare hade vi I måndags vårt nybesök, vi tackade ja till att vara med i studien och fick reda på att jag kommit med i viktminskningsgruppen. Så efter att vi besvarat alla enkäter sa de att de skulle höra av sig till mig igen för besök hos dietist med flera. På onsdagen fick jag samtalet från dietisten och vi bokade in att jag skulle komma dagen efter.
 
Så i torsdags var jag tillbaka på Sahlgrenska. Först fick jag träffa en sjuksköterska som berättade mer om studien, vad som förväntades av mig och hur jag ska gå tillväga. Jag fick väga mig, den vikten kommer att vara mitt utgångsläge som vi utgår ifrån.
 
Jag kommer att gå på vad hon kallade "svältdiet", korrekt benämning LCD - Low Calorie Diet i 12 veckor från och med måndag. Det är en pulverdiet, jag ska "äta" 4 shakes per dag och får inte äta någon mat - alls! Inte ens en gurkbit för då sabbar jag allt!! De berättade att det är ett säkert sätt att gå ned i vikt på. Dock måste jag se till att magen klarar det får jag ihållande diarré eller förstoppning får jag inte fortsätta för DET kan däremot vara livsfarligt, så det måste jag hålla koll på. Dessutom måste jag dricka 2,5 liter vatten varje dag.
 
I slutet av det mötet fick jag med mig kartonger med pulver i olika smaker som ska räcka i två veckor, dvs. till dess jag ska tillbaka igen. Eftersom det gick så snabbt efter att jag fick reda om studien till dess jag kom på detta besöket så hann jag inte prova de olika smakerna, förutom vanlijen - som jag avskydde! Hoppas de smakerna jag valde funkar annars blir det extra tufft...
 
En timme efter sköterskan fick jag träffa dietisten - en jättehärlig kvinna! Jag kommer få stöd av henne i ett år. Under de 12 veckorna har jag bara kontakt med sjuksköterskan men därefter kommer jag bara ha det med dietisten. Efter de 12 veckorna med enbart pulver så ska hon hjälpa mig att byta ut pulvrerna till vanliga matmåltider. Känns bra att få hennes stöd/hjälp! På besöket gick vi igenom min historik, hur jag äter idag och vad jag själv tror om orsak till varför jag är där jag är nu. Det vi ska fokusera på är att "hitta tillbaka till mig själv" - och det vill jag :)
 
Så nu är det bara att ladda inför att vara supertaggad på måndag!!!
jakteneftertotallycka
2012-10-19 @ 21:27:57
URL: http://jakteneftertotallycka.blogspot.se/

Ja, ens självbild är ju viktig att vara nöjd med så jag hoppas att du kan må lite bättre efter du varit med i undersökningen och ev går ner i vikt, för huvudsaken är att du själv mår bra. Jag kan dock slå vad om att du är en riktigt pangbrud- vacker och jättefin! :)

Lycka till:)
KRAM

Svar: Vad gullig du är! Tack!!
Fertilitetsresa

jakteneftertotallycka
2012-10-19 @ 21:29:37
URL: http://jakteneftertotallycka.blogspot.se/

hoppsan, det förra inlägget var kanske mer ett svar på ditt förra inlägg. Nåväl, jag önskar dig lycka till i alla fall :)

Svar: Kram på dig du lyckans (förlovade) ost! ;)
Fertilitetsresa

A
2012-10-19 @ 22:24:32
URL: http://andrasidanbloggen.wordpress.com

Wow, lycka till. Förklarade de varför de anser att just detta är ett bra sätt att förbereda kroppen för en graviditet? Jag fick helt motsatta råd - jag skulle äta massor med hälsosam mat inklusive supergreens, vitaminer, lammbuljong, ägg, allt vad det var. Jag gick upp 5 kilo bara av "förberedningen"! Men allt är väl värt att prova.

Svar: Du kanske inte är överviktig som jag? Det skulle förklara motstridiga kostråd... Sedan är det ju en forskningsstudie, om du scrollar ner i min blogg så kan du läsa mer om den! Här handlar det om att verkligen "commit" - det är 12 veckor utan att äta minsta lilla mat - som sagt, inte ens en gurkbit! Så det gäller att peppa sig själv antar jag, för fullfölja SKA jag göra och det KOMMER jag göra!! :)
Fertilitetsresa

M
2012-10-20 @ 09:17:02

Oj, det låter tufft måste jag säga! Men du verkar motiverad så då kommer det säkerligen att gå bra! Skönt med stöd av proffs.

Svar: Absolut :)
Fertilitetsresa

Johanna
2012-10-20 @ 18:59:19
URL: http://kampenmotklockan.blogg.se

OJ låter verkligen tufft! Men är man verkligen motiverad kan man klara allt! Har själv gått ner 14 kilo nu innan IVF pch jag har haft detta som motivation ,att jag ska öka våra chanser. Och då har det varit mycket lättare! Önskar dig verkligen LYCKA TILL!

Svar: Tack snälla! Och vad duktig du har varit - strongt!!
Fertilitetsresa

J
2012-10-20 @ 19:18:20
URL: http://snartbebis.wordpress.com

Å, jag är glad för din skull, själva känslan att man GÖR något är ju så viktig! Ska bli spännande att följa, lycka till! Kram

Svar: Eller hur?! Och det är så skönt med sådana här kommentarer, att få bekräftelse på att fler vet hur det känns - vi resonerar lika, det gillar jag :)
Fertilitetsresa




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

fertilitetsresa.blogg.se

Jag och min man var ofrivilligt barnlösa i flera år, jag har mycket lågt AMH-värde ( 0,2 ) . Vi lämnade hormonbehandlingar, missfall och misslyckade ivf:er . Genom äggdonationsbehandling i Finland fick vi sommaren 2014 våra älskade tvillingar!! Nu hoppas vi att en av snöflingorna i frysen ska ge oss ett syskon ♥ ♥ ♥

RSS 2.0