Plockigt

Mår sådär, men försöker göra vad jag kan för att skingra tankarna. Kan ju ändå inte göra något/påverka, så det är bara till att vänta till den 27:e då jag ska på mammografin (inte i veckan som jag skrev tidigare, låg en vecka fel i huvudet hur nu det gick till?).
 
Så nu håller jag på att läsa ikapp alla IVF-bloggar som jag har börjat läsa.
 
 
Det är fantastiskt att kunna följa så många på deras resor. Tänk så många livsöden.. Det är otroligt vilket stöd jag kan känna bara genom att läsa hur någon annan tänker samma tankar som jag? Att dela andras sorg när äggplock inte har fungerat som man hoppas, och samtidigt veta att jag kanske kommer att skriva samma sak om några månader? Och att kunna glädjas med någon annan där ivf:en har fungerat precis så som det är tänkt, och att då kunna hoppas innerligt att jag ska kunna skriva detsamma snart...
 
Jag följer bland annat bloggen Plockigt hon som skriver ligger ungefär lika med mig i fertilitetsrsan/ivf-karusellen/vaddunuvillkalladet.
 
Dessutom är jag tacksam för alla kommentarer jag får här på min blogg - ni är mitt största stöd! Ni är å andra sidan också de enda som jag berättar min tankar för och vad som händer i mitt liv just nu! ;) Dessutom har jag personer som t.ex. "M" och "Ingrid" som inte har bloggar själva men som ändå håller mig underrättad om vad som händer dem, fantastiskt!! Ni är många fler som kommenterar här emellanåt, t.ex, "Lilla S" coh "Solitude", som är jag också extra nyfiken på! Sen blir det ju att vi alla kommenterar/peppar/skriver frågor på andra bloggar och antingen får svar i kommentarsfältet, via mail, på våra egna bloggar eller i olika blogginlägg. Otroligt vilket korrespondens vi har!
 
Önskar oss Alla Lycka till!! :)
M
2012-09-16 @ 18:04:27

Vad härligt att du är lite piggare igen! Vi blir duktiga på att öva tålamodet av all väntan, vi IVF:are,,,

Jag håller med om att det är skönt att läsa om andra som går igenom precis samma sak. Tack för att du delar med dig. Jag känner lustigt nog också en skön känsla varje gång jag kommer till kliniken - det är ju alltid andra där av samma anledning! Den här veckan har jag fått mycket av den varan; har nämligen varit på kliniken fyra dagar av fem för att ta blodprov och VUL. Fick kanske lite FÖR bra resultat av sprutan Gonal-F och överstimulering har varit en oro. Men sen blev det bättre - och imorgon är det dags för vårt första äggplock! Är lite spänd, men det är ju det här vi har väntat på så nu är det bara att köra och hålla tummarna.

Svar: Kan förstå känslan att känna sig förhoppningsfull när du kommer till tiden. Det är typ den enda jag förhåller mig till just nu, inplanerade tider till sjukvården. Har jag ett datum en tid att se fram emot kan jag klara det mesta. Väntan UTAN tid för besök driver mig till vanvett!
Åh ert första ääggplcok åh vad spännande!! Jag lovar att tänka på dig imorgon, berätta hur det var sen, du ligger ju steget före mig :)
Fertilitetsresa

M
2012-09-17 @ 16:35:08

Hej igen! Eftersom du ville veta hur det gick med ÄP idag kommer här en liten rapport: det gick bra! Det gick fort (kanske 15 minuter?), känslan var helt hanterbar för mig, men jag är också ganska tacksam ffa för den lugnande tabletten eftersom jag hade hög puls :-) Sen fick vi vila, fika och tillslut besked om att de fick ut fyra ägg. Känner mig nöjd med det, även om 10 såklart hade varit ännu bättre ;-) Min sambos prov var också helt godkänt vilket är skönt eftersom vi är här pga "manlig faktor". Så nu är det helt enkelt bara tumhållning för att de små liven vill bli befruktade!!

Jag har lite ont just nu, kan t ex inte sitta upp för tillfället, men det är ju helt OK att halvligga i soffan med en värmekudde efter en sån här upplevelse!

Hoppas du har en bra dag också!

Svar: Åh fyra guldägg! Hoppas de delar sig optimalt!! När får ni besked om dem?
Fertilitetsresa

Hanna
2012-09-17 @ 19:45:03
URL: http://lifegoeson79.blogspot.se

Håller med om det du skriver, det är så skönt att läsa hur det går för andra och vilken stöttning man känner. Det är konstigt vad helt okända människor kan göra för en. Mycket av det man går igenom har man ju svårt att prata om för de närmsta. Efter vårt IVF-försök förra gången var vi helt öppna med vad vi gått igenom men jag känner fortfarande att det är lika svårt denna gång att vara öppen med vad vi ska göra. Det är några få som vet om det än så länge! Helst skulle jag vilja ha min mamma här för hon var ett otroligt stöd förra gången! Men hon är säkert hos mig ändå!
Hur har det gått med svullnaden i bröstet? Är det fortfarande likadant? Förstår att du är orolig! Styrkekramar till dig!

Svar: Ja det är likadant i bröstet, det högra är typ 2 kupstorlekar större än tidigare (och jämfört med det vänstra), konstig känsla svullet och stumt... Har tid för mammografi nästa torsdag, nervöst och läskigt men då får jag förhoppningsvis lite svar iaf :s
Hur tog de emot det när ni sa vad ni gick igenom med ivf och så? Jag är nog rädd att de man berättar för reagerar på ett sätt jag inte vill, typ känslokallt eller "obrytt" jag vet inte, är rädd för att exponera mig för det och vara sårbar.

Jag hoppas precis som dig att din mamma är hos dig, på något vis i alla fall !!
Kramar
Fertilitetsresa

M
2012-09-17 @ 21:30:11

(Hittar inget annat sätt att svara på ditt svar...!)
På onsdag förmiddag! Och prel insättning onsdag eftermiddag. Men det kan ju mycket väl bli senare också om de vill odla vidare. Gud vad nervös jag är att det inte ska bli något. Men jag kan inget göra - bara vila!

BTW: Jag har enbart fått positiva och stöttande reaktioner från dem jag berättat för. Enbart. Och jag tror inte att mina vänner är SÅ unika, så förhoppningsvis får du också stöd om/när du väljer att säga något.

Svar: Det var skönt att höra! Det "sipprar" nog ut en del kommentarer från mig, men jag har inte berättat så mycket men senast idag sa jag till en arbetskamrat att vi har problem vid fråga om jag får frågor om "SKa inte ni ha barn snart". Så jag väljer väl ut en del jag vågar öppna mig lite för..
Oj vad spännande - tycker jag (!) vad ska då inte du tycka? Onsdag, typ 36 timmar kvar... hihi hoppas det går vägen!!

Du får gärna skriva dina svar här :) Men om du hellre vill kan du maila: [email protected] men jag kollar inte mailen varje dag.
Kram!
Fertilitetsresa

Hanna
2012-09-18 @ 07:43:14
URL: http://lifegoeson79.blogspot.se/

Alla tog det faktiskt riktigt bra när vi berättade om IVF. En del var mer nyfikna och många pratade om att de också kände någon som gjort IVF. Men många var tyvärr också snabba att glömma och det är många som är på oss "är det inte dags att skaffa en till snart", det kan jag bli galen på, de vet ju att vi inte haft det lätt. Jag har lust att svara, ja om du betalar?..... Har sagt till så många hur mycket pengar det kostar men det ingen av dem som verkar ta det på allvar. Men alla är vi olika, finns många som är jättegulliga också! Måste snart bestämma mig för vem jag ska anförtro mig åt på jobbet, ingen självklar den här gången tyvärr.... Förra gången hade jag tre stycken...
Kramar till dig!

Svar: Minnet är kort uppenbarligen... Hoppas du hittar någon att anförtro dig åt!Kram
Fertilitetsresa

Solitude
2012-09-20 @ 08:59:24

Hurra för oss!
:-) Kram




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

fertilitetsresa.blogg.se

Jag och min man var ofrivilligt barnlösa i flera år, jag har mycket lågt AMH-värde ( 0,2 ) . Vi lämnade hormonbehandlingar, missfall och misslyckade ivf:er . Genom äggdonationsbehandling i Finland fick vi sommaren 2014 våra älskade tvillingar!! Nu hoppas vi att en av snöflingorna i frysen ska ge oss ett syskon ♥ ♥ ♥

RSS 2.0