The Euro´s coming! Soon... I hope?

Sitter och försöker betala senaste räkningarna från Fertinova i Helsingfors. Men jag fattar inte hur jag ska göra..? Okej jag betalar i Euro inga problem, men jag förstår inte om det är Bankgiro eller bankkonto eller om det är något annat jag borde ha "klickat i" för att kunna genomföra transaktionen?
 
Nu får jag bara felmeddelande grr! Nej jag får nog ringa till bankens support och be om hjälp!
Mary
2013-08-30 @ 14:52:30
URL: http://saintmaryslog.wordpress.com

När man gör utlandsbetalningar behöver man ofta ange iban/swift/bic-koder.

Lycka till!

Svar: Ja fast det var lättare sagt än gjort! Tack för din hjälp :) Kram
Fertilitetsresa

Ebba
2013-08-31 @ 14:31:43
URL: http://ebbaspotatisar.wordpress.com

Utlandsbetalningar är oftast en egen kategori. I allmänhet väljer man "Betala/överföra" och sedan "utlandsbetalning", alternativt "Utlandsbetalning" direkt. Använd söktjänsen i din internetbank om du inte ser den möjligheten direkt.
Som Mary säger behöver du ange IBAN och BIC (kallas ibland SWIFT). IBAN är kontonumret i internationellt format, BIC/SWIFT är bankens identitetsnummer. Dessa nummer bör stå tydligt på räkningen. Klinikens namn och adress måste också anges.
Välj att betala i euro, så att det blir exakt rätt summa. Du bör också välja att själv betala alla avgifter (brukar finnas en ruta att kryssa i), för annars kan det hända att hela beloppet inte når kliniken i Finland, alternativt att de måste betala en avgift för att ta emot dina pengar.

Lycka till!

Hälsningar Ebba (som har ett bankkonto i SEK och ett annat i EUR och ganska ofta måste få dem att prata med varandra)

Svar: TACK gulliga du för din hjälp! Du hade helt rätt jag behövde aktivera tjänsten utlandsbetalningar. Jag trooor att det fixade sig nu :) Kramar!!
Fertilitetsresa




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

fertilitetsresa.blogg.se

Jag och min man var ofrivilligt barnlösa i flera år, jag har mycket lågt AMH-värde ( 0,2 ) . Vi lämnade hormonbehandlingar, missfall och misslyckade ivf:er . Genom äggdonationsbehandling i Finland fick vi sommaren 2014 våra älskade tvillingar!! Nu hoppas vi att en av snöflingorna i frysen ska ge oss ett syskon ♥ ♥ ♥

RSS 2.0