Hur dum i huvudet är jag??

Helt seriöst? Efter mitt telefonsamtal gick jag in till min kollega och frågade just det: Hur dum i huvudet är jag?!
 
Men jag ska ta det från början. I fredags tog jag ju blodprov S-HCG för att kolla att jag verkligen är gravid (kliniken ville det), sedan ska jag skicka provsvaret till kliniken är det bestämt. Så jag ringde till vårdcentralen, efter en stund ringde de upp. Tyvärr var det den snipiga sköterskan som jag INTE tycker om. Hon lägger sig i saker hon inte har med att göra, frågar bara för att hon själv är nyfiken och värderar det mesta (hon har t.ex. vid ett tillfälle sagt att mitt TSH-värde var bra och att jag inte skulle ändra dosen, jag propsade dock på att få prata med läkare, till slut gav hon sig och då visade det sig att för att försöka bli gravid var värdet för högt och jag blev ordinerad att höja dosen. Snacka om att jag har varit irriterad på henne!). Så jag ville verkligen inte prata med henne.
 
Jag frågade om de fått provsvaret. Ja svarade hon. Vem är det som ska ha svaret? Det är jag svarade jag. Men så brukar vi inte göra? säger hon. Det är väl någon läkare som ska ha det? Ja men det skickar jag till min läkare svarar jag. Men då ville hon hellre skicka osv... fortsatte ett tjafsigt samtal... Till slut sa jag irriterat: Kan du inte bara ge mig resultatet? Okej. svarade hon 1774. Okej, tack! svarade jag och la på luren.
 
Och det var ju dumt? Jag har inte en aaaaning om vad 1774 betyder? Är det bra? Ligger det inom referensvärdet? Jag trodde ju mer att de skulle säga att det var positivt och sedan en siffra... Jag har mailat siffran till kliniken, men de ligger ju en timme före och har stängt för dagen. Så jag måste vänta tills imorgon :(
 
Eller finns det någon vänlig själ där ute som kan säga något om 1774??
Karin
2013-12-03 @ 17:21:51
URL: http://hurslutardet.wordpress.com

Gah, jäkla jobbig typ du fick prata med. Det är ju enerverande nog när privatpersoner leker läkare (men det är mer förlåtligt, och jag själv har nog varit hobbypsykolog ett antal gånger, haha) Men inte när man själv jobbar inom vården?!

Det enda jag vet om HcG är att värdet ska fördubblas på två dagar, så om du vet ditt första värde så jämför med det. Vet dock inte vilka intervaller som räknas som bra värde och jag har läst om många med låga hormonvärden och långsam stegring som det ändå har gått finfint för.

lina
2013-12-03 @ 17:40:31
URL: http://linaochliten.blogg.se

Det jag vet är ifrån mitt missfall. Jag hade då typ 50 första provet och 10 andra. Vid första räknades jag som gravid inte vid andra. Så 1774 låter bra :) Sök på hCG tabell, finns många att hitta. Men jag tror det främst är ökning eller minskning som säger något och att mäbgden kan skilja mycket från olika individer.

C
2013-12-03 @ 20:47:59
URL: http://spyor.blogg.se

Tycker att det låter som eth bra värde. Kan, som någon skrivit, variera mycket i början men det är väl en ökning som är viktig. Gravtesten reagerar ju på värden från 10-50 så jag tycker att det låter högt med över 1000. Kram

Maja
2013-12-03 @ 21:18:34

HEJ!
Det låter toppen med 1774, ang HCG värdet. Viktigt att det dubbleras. Min klinik sa alla värden över 10 är ett gott tecken! Kram:-)

Anne
2013-12-03 @ 23:30:03
URL: http://www.anneutane.blogspot.com

Tror att den här länken kan hjälpa dig!! Det är ett bra värde du har - sen ska det som sagt fördubblas varannan var tredje dag!

http://www.ltkronoberg.se/Centrum/Medicinskt-servicecentrum/Kliniskt-kemiska-laboratoriet-Vaxjo---Ljungby/Analyssortiment---Specifika-provtagningsanvisningar-/S-hCG/




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

fertilitetsresa.blogg.se

Jag och min man var ofrivilligt barnlösa i flera år, jag har mycket lågt AMH-värde ( 0,2 ) . Vi lämnade hormonbehandlingar, missfall och misslyckade ivf:er . Genom äggdonationsbehandling i Finland fick vi sommaren 2014 våra älskade tvillingar!! Nu hoppas vi att en av snöflingorna i frysen ska ge oss ett syskon ♥ ♥ ♥

RSS 2.0