Tips någon?

Jag är helt clueless, vet inte vad jag ska göra! Kan ni hjälpa mig? Jag mår illa hela tiden - från dess jag vaknar tills jag somnar. Jag kan jämföra det ungefär med att vara bakis och inte riktigt veta om jag behöver kräkas eller äta? Ett konstans sug av hunger och illamående. Ovanpå detta har jag nu också fått halsbränna något jag aldrig haft förr
 
Jag har, i motsats till vad man kanske skulle kunna tro, ätit mycket de senaste dagarna. Just under tiden som jag äter känns det bra men så snart jag slutar mår jag illa igen. Men såhär kan jag inte fortsätta då kommer jag gå upp fem kg till nästa check-up!!
 
Har provat med salta kex, skorpor och rostebröd  och slutat helt med kaffe och dricker bara ytterst lite te. Men inget hjälper? :( Tur att jag ska till dietisten i veckan, hon har säkert goda råd?
 
Bara så att ni förstår: jag vill verkligen inte klagar jag tar detta jag tar allt för att få vara gravid. Men det är svårt att leva under tiden nu.. En rolig grej dock: på väg till jobbet torsdags morse hade jag ca 10 min när jag INTE mådde illa och det kändes så ovant så att jag blev rädd! Tänk om det hänt något? Avbröts graviditeten nu? Men så kom illamåendet tillbaka och en liten stund gladdes jag åt det. Så de här gravidsymptomen är lite på gott och ont :)
Anonym
2013-12-14 @ 22:08:11

Ja så är det att vara gravid, konstant baksmälla :) det enda som hjälper är att äta tyvärr! Men förhoppningsvis blir det bättre om några veckor!
Att du m

C
2013-12-14 @ 23:01:11
URL: http://spyor.blogg.se

Finns ju tabletter du kan få utskrivet. För mig fungerade det med Sea-band. Ville testa det innn för att slippa stoppa i mig något. Det gäller att hitta rätt sätt att få på sig dom, de bör kunna hjälp dig på Apoteket. Trodde aldrig att det skulle fungera men jag kunde vakna och må så jäkla kasst, tog på mig de armbanden och så gick det över. Värt att testa kanske? Kramar

J
2013-12-14 @ 23:23:25
URL: http://ivf.blogg.se

Jag har tyvärr inga tips. Kände samma, och jag åt. Åt och åt... Och tyvärr mest godis för det var det som funkade bäst (clementiner och turkisk peppar).
Men det går över. Jag kände att det fick vara värt det så länge jag kunde jobba och fungera någorlunda.
Jag mår fortfarande lite illa (v15) men hetsätandet har gått över för några veckor sedan.
Hoppas det inte blir så långvarigt för dig heller!

Köpte även sea band som jag inte tyckte hjälpte nånting. Du får gärna testa, kan skicka mina till dig. Så gott som nya!

Camilla Hansen
2013-12-15 @ 00:17:00
URL: http://Millancolin.blogspot.se

När jag var gravid fick jag lergigan utskrivet, det hjälpte inte helt då jag kräktes hela dagarna hela graviditetena men med den medecinen så kräktes jag betydligt mindre och illamåendet försvann emellan kräkningarna. Hoppas du hittar något som fungerar för dig :) jag minns även att jag åt omogna bananer för att lindra illamåendet!

Jennie
2013-12-15 @ 00:57:37

Jag kom inte loss från illamåendet överhuvudtaget, låg bara som en sjösjuk i sängen i veckor och höll på att bli deprimerad - att må så dygnet runt kan nämligen göra det med vem som helst, oavsett hur tacksam man är för graviditeten. Provade ALLT (äta hela tiden, seaband, receptfria tabletter, lergigan) och inget hjälpte, tills jag fick Ondansetron (Zofran) utskrivet av en kunnig läkare som verkligen brydde sig och inte bara avfärdade mig med "det får man räkna med" eller "graviditet är ingen sjukdom". Det fungerade och jag fick mitt liv tillbaka! Nu är jag i vecka 32 och behöver dem inte längre, skulle tro att det värsta släppte kring vecka 20. Förhoppningsvis är du en av de normala som illamåendet går över för redan i vecka 12, men om inte - kom ihåg ordet Ondansetron, believe me ;)

Madeleine
2013-12-15 @ 08:57:46

Har ingen egen erfarenhet av illamående och kräkningar direkt mer än konstant hungrig/känna sig mätt på samma gång-känsla men ingefära-tabletter har jag hört kan hjälpa! Finns receptfritt på hälsokostbutiker!

Svar: Tack för tipsen! :)
Fertilitetsresa

karin
2013-12-15 @ 10:27:56
URL: http://villbli3.bloggplatsen.se

Hmm ja sådär var det för mig också. Jag behövde äta varannan timme för att stilla illamåendet. Det är förstås olika men jag gick inte upp så mycket i vikt ändå, min kropp verkade behöva det jag åt.

Jag provade också åksjukeband, tycker att de funkar okej. Akupunktur tänkte jag ta mig iväg på men gjorde aldrig. Jag provade ingen medicin, eftersom att jag var sjukskriven låg jag ändå hemma med möjlighet till sömn osv. För mig lättade det runt v 11 och var borta v 13-14 (med enstaka återbesök) ;)

Och du... Man får klaga! Det är barn vi vill ha - inte gravidkrämpor.

Dustpuppy
2013-12-15 @ 12:36:56

Oah, jag kan inte låta bli att skratta! Jag känner igen det där så väl och är så tacksam att jag slipper det! Skillnaden mellan medicinbiverkningar och graviditet, visst är det något i hästväg värre när man är gravid?

Blodsockerdippar under graviditeten innebar för mig att jag var tvungen att få mat NU, annars slutade jag funka. Kunde bara sitta och skaka tills någon matade mig.

Det som funkade för mig var: kall mat, ju kallare desto bättre. Kall frukt skuren i bitar var jättegott. Lergigan (för natten) och Lergigan Comp (för dagen) tog bort den värsta toppen på eländet. Be din BM om recept. Receptfria Postafen kan funka, men man blir så trött av dem.

Musli och youghurt, musli och mjölk gick hyfsat ned, och i vissa perioder hjälpte inget annat än att ätaätaätaäta konstant.

Du behöver släppa oron för vikten lite, upp kommer du att gå, det slipper du inte och om du försöker hålla igen när kroppen skriker efter mera så kommer du att må etter värre. Ditt fokus nu är att överleva graviditeten och att föda ett friskt barn. Övervikt har sina nackdelar, men illamåendet kan vara så starkt att om du plötsligt inte kan äta alls, så hamnar du på sjukhus med dropp. ÄT DET DU KAN. Motionera, om du kan. Om något funkar, fortsätt med det. Du har hamnat i The Twilight Zone nu, inget du är van vid funkar och allt är konstigt, lyssna på kroppen och ge den det den vill ha. Sömn, jordgubbar, omogna päron med murbruk, hamburgare med extra allt, vad som helst så att du orkar en dag till. Ha inte dåligt samvete!

Planera ätandet så att du inte riskerar att vara utan mat och dryck och ha med nödkäk i handväskan. Den här perioden går över, med lite tur om några få veckor, så håll ut och ät med gott samvete!

/Dustpuppy

Svar: Jag vet INGEN som kan beskriva varenda situation så himla BRA som du - klockrent rätt igenom som vanligt! :) Har nu kommit fram till att jag måste äta något en gång i timmen fram till ca kl. 15 sedan räcker det med varannan timme... Twilight oh yes!! ;)
Fertilitetsresa

K
2013-12-15 @ 14:01:34
URL: http://motettliv.blogg.se

Mot mitt illamående hjälpte Piggelinglass och vatten med mycket! Citron i. Piggelin har inte så många kalorier i sig heller ;-)

Annars kan som sagt postafen fungera men man kan bli väldigt trött.
Precis dom Karin skriver så klaga på!! Det är barn vi vill ha och inte en massa krämpor som kan komma med graviditeten. Klart det är jobbigt att må illa 24 timmar om dygnet, det betyder inte att du är otacksam för graviditeten som du tycker det.
Stora kramar!

Svar: Måste testa den där piggelinglassen, flera som nämnt den nu :) Tack för tipsen!! Kram
Fertilitetsresa

Malin
2013-12-15 @ 17:02:28

Många blir hjälpta av akupunktur. Jag har ingen egen erfarenhet men en vän till mig säger att hon inte hade klarat sig utan.
Skönt ändå att du har så tydliga graviditetstecken! Kram!

J
2013-12-15 @ 20:08:51

För mig funkade Seabanden rätt bra faktiskt, det tog bort udden av illamåendet för en stund iaf. Puss

Svar: Ja jag ska nog testa det också... Puss & kram!
Fertilitetsresa

Jagilljagkan
2013-12-15 @ 20:19:54
URL: http://jagvilljagkanjagvagar.wordpress.com

Jag är i vecka 32 och kräks fortfarande även om det där konstanta dygnetruntillamåendet gick över runt vecka 16. Mellan vecka fem och tio kunde jag inte röra mig och mellan tio och femton sov jag långa stunder på toagolvet eftersom jag inte klarade av att ta mig upp därifrån... Från 15 och framåt har det varit kräkningar allt från varje dag till några ggr per vecka. Det är pissjobbigt men hanterbart.

För mig har postafen och lergigan varit verkningslösa, men börja kolla med dem! Sen fick jag primperan utskrivet, tack vare dem slutDe jag spy hejdlöst men jag fortsatte må allmänt rumpa av och till ändå. Men tack vare dem kunde jag återgå till jobbet iaf.

Det som hjälpte mig - någorlunda - äta varannan timma minst (gärna mackor och piggelin), ingefära i små doser tex åksjuketabletter från hälsokosten, avkok eller sushiingefära. Vila. Och sen försöka stå ut, nån gång blir det bättre. Antingen går det över och försvinner helt eller så är du som jag som får dras med det lite längre, men det går ändå över. Vikten kan vi ta sen!!

Och som folk säger här ovan, det är graviditeten man längtat efter och kämpat för. Vem farao har längtat efter nonstop magsjuka/bakfylla?

Lycka till!

Svar: Tack! Vad skönt det kändes att läsa det du skrivit!! Tycker synd om dig att illamåendet har fortsatt för dig. Men nu är det inte jättelångt kvar iaf :) Lycka till!! Kram
Fertilitetsresa

Anonym
2013-12-18 @ 19:40:42

Jag hade också ett extremt illamående i början (och ibland fortfarande). Jag provade ALLT men inget hjälpte, förutom friggs te med ingefära/citron. Det var helt sagolikt för mig. om inte annat smakar det fräscht och gott :)

Svar: Jag kör färsk ingefära i varmt vatten, tror det funkar lite...
Fertilitetsresa




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

fertilitetsresa.blogg.se

Jag och min man var ofrivilligt barnlösa i flera år, jag har mycket lågt AMH-värde ( 0,2 ) . Vi lämnade hormonbehandlingar, missfall och misslyckade ivf:er . Genom äggdonationsbehandling i Finland fick vi sommaren 2014 våra älskade tvillingar!! Nu hoppas vi att en av snöflingorna i frysen ska ge oss ett syskon ♥ ♥ ♥

RSS 2.0