Mian hör av dig!

Häromdagen kommenterade Mian:
Hej! Jag har följt din blogg ett tag nu, eftersom jag nyligen fick veta att jag också har ett amh-värde på under 0,2. Jag är dessutom singel. Jag fick fullständig panik av beskedet. Men jag åkte till en fertilitetsklinik i Köpenhamn och testade först med två inseminationer och sedan med en IVF. På kliniken ordinerar de korta protokollet för de flesta av sina patienter, även oss med lågt amh. Jag fick Gonal-F 350 IE. Det blev bara två ägg av detta första IVF-försök som kunde plockas ut. Men båda befruktades normalt och sattes in. Och vet du vad, det lyckades och jag är nu gravid i v 11. Ville berätta detta för dig för att säga att det visst kan gå, trots lågt amh. Kanske ska du prova korta protokollet och sänka dosen FSH. Har förstått att man i Sverige gör tvärtom mot i Danmark och kör långa med maxdos på låg-amhare. En tanke i alla fall. Lycka till. (Jag är förresten 36 år.)
 
Snälla Mian, jag vill höra mer om detta! Kan du maila mig så att vi får prata mer??
 
[email protected]
Penny
2013-05-24 @ 23:10:26

Jag har också hört/läst mycket om exakt samma-att korta protokollet är bäst med lågt amh...

Svar: Men visst är det konstigt i så fall, att de gör så olika?! Det här måste jag läsa på mer om :)
Fertilitetsresa

JZ79
2013-05-25 @ 11:53:06

Till mig sa läkaren att korta protokollet inte alls var rekommenderat eftersom jag fick så få ägg på första ivf-behandlingen.
Kanske det hänger ihop med andra värden oxå? Tex FSH?

Svar: I really don´t know...? Eller hänger vi fast vid "sista halmstrået"?
Fertilitetsresa

Plockigt
2013-05-25 @ 17:27:50
URL: http://plockigt.wordpress.com

Hej,
åh jag är också jätteintresserad av att få höra mer av Mian och behandling i Danmark ;)
Kram!

Svar: Har du kollat in länken Mian tipsade om? http://www.copenhagenfertilitycenter.com/nyheder/news-40.htm kramis!
Fertilitetsresa

Mary
2013-05-26 @ 16:19:46
URL: http://saintmaryslog.wordpress.com

Jag fick korta protokollet och sprutor från cd 1 vid andra IVF-försöket JUST för att jag inte fick så många ägg vid första försöket (då jag körde långa protokollet). Fick 2 befruktade vid första försöket och 8 befruktade vid andra. Märkligt hur olika läkarna resonerar. Eller så byter dom bara metod när de ena inte funkade?

Svar: Tror faran är lite att olika kliniker verkar specialisera sig på olika områden. Och de skulle ju inte direkt tipsa/hänvisa dig till en annan klinik fastän den kanske egentligen passar dig bättre?
Fertilitetsresa

Mian
2013-05-26 @ 17:19:23

Här är en länk till kliniken i Köpenhamn där jag gick. I texten förklaras lite kort fördelarna med korta protokollet. Men det finns mer info om detta ämne om man googlar. CFC använder alltså helst inte heller maxdos på FSH eftersom kvaliteten på äggen då blir sämre än om de kan fås fram med lägre dos.

http://www.copenhagenfertilitycenter.com/nyheder/news-40.htm

Svar: TACK för tipset - fantastiskt vad vi kan stödja varandra!! kramar
Fertilitetsresa




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

fertilitetsresa.blogg.se

Jag och min man var ofrivilligt barnlösa i flera år, jag har mycket lågt AMH-värde ( 0,2 ) . Vi lämnade hormonbehandlingar, missfall och misslyckade ivf:er . Genom äggdonationsbehandling i Finland fick vi sommaren 2014 våra älskade tvillingar!! Nu hoppas vi att en av snöflingorna i frysen ska ge oss ett syskon ♥ ♥ ♥

RSS 2.0