Svar på bloggkommentarer

 Här kommer lite frågor och svar från senaste tiden :)

Vad synd att det inte gick att ha Instagramkontot utan att dela på FB
Eller hur? Eller ja det gick att inte behöva dela, men det skulle vara väldigt enkelt att göra det av misstag. Dessutom stod jag synlig för mina vänner så om de gick in på mitt konto är det möjligt att de skulle kunna koppla ihop det med mig och det ville jag inte :(

 

Hör kommer en kommentar + mitt svar, från mitt inlägg om min beslutsångest inför den donatorn vi fått (som vi sedan tackade nej till), då hade jag många frågor kring genetik och utseende…
Jag kan inte alls råda dig, du måste avgöra och känna själv.
Vet du vad det första jag tänkte var? På mig och min mamma. Hon har nästan svart hår, bruna ögon, "mörk hy" och är rätt kort, jag är blond med blå ögon, blek och lång. Vi är alltså utseendemässigt olika men det är ingen tvekan om att hon ändå är min mamma.
Kanske är det en dum jämförelse, jag vill bara påvisa att såna skillnader finns trots genetiska band och på det stora hela kanske det inte spelar nån roll? Jag har fått mitt utseende från pappas sida och sånt kan man ju aldrig styra eller kontrollera.
Hoppas inte att jag gjorde det värre :-/
Kram
Det är ingen dum jämförelse, men ändå en annan sak: båda din mamma och din pappas gener blandades och så blev det du - underbara du! Och det blir det spännande och kul att se hur "du " kommer se ut. Här är det bara min man och sedan donerade äggceller, då vill jag så långt det går få med kvalitéer som stämmer med mig... I annat fall kommer jag ju hoppas att det blir en kopia av min man? Du gjorde det inte värre alls, jag är glad att du skriver. Men det är just detta, det finns så många aspekter och så mycket att ta hänsyn till... och mycket att acceptera... Kramar!!

 

När är det beräknat med eran ÄD?
Vi har fått beskedet att beräknat ÄD är i mitten av november. I mitten av oktober börjar jag min nedreglering, ul planerat i början av nov – så snaaaart!! :)

 

Läste att du fått mail från koordinatorn nu. Häftigt! När börjar du?
Jag börjar nu! Typ. Första sprutan tar jag i mitten på okt, ska göra vul i början på nov och i mitten på nov planeras att jag ska få ägg! Fast jag fattar det fortfaranade inte :)

 

Hur känner du inför äggdonationen? Jag tycker det är svårt. Men vi har flera misslyckade ivfer bakom oss och troligtvis är äggdonation vår bästa chans för att få barn. Min man är positiv men jag är kluven.
Processen för att ta sig till att vara positiv och ”glad” för att genomgå äggdonationsbehandling är olika lång för olika personer och till viss del livslång tror jag. Men jag VET att man får faktiskt perspektiv på det, vissa saker blir lättare. NU är jag helt och hållet okej med att jag aldrig ska göra fler ivf:er - jag VET att DET är inte sättet vi kommer bli föräldrar på. Och nu känns det skönt att slippa det!! Javisst, vi har fått nya saker att oroa oss över, de existentiella frågorna är på en annan nivå nu. Jag ser inte tillbaka på ivf-tiden med glädje, jag är glad att slippa den och är hellre här nu än där, där jag var då.
Så ja, helt ärligt känner jag att ÄD är vår väg för att bli föräldrar! Visst att ett "om" (att bli gravida på naturlig väg) alltid finns och det kommer det nog alltid att göra, men inte nödvändigtvis förknippat med sorg :) Kram!

 

ZtorZillen
2013-10-02 @ 20:30:36
URL: http://www.ztorzillen.blogg.se

Om du visste vad styrka du skänker genom att vara du? Och att skriva om dina tankar, tack för denna blogg! Tack för att du är du!

Svar: Vet DU hur glad du gjorde MIG nu för dina fina ord till mig?!! Tack! Jag blir så glad att höra detta, för det är en stor orsak till att jag bloggar - för att vara en hjälp/ett stöd för andra <3 Kramar
Fertilitetsresa




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

fertilitetsresa.blogg.se

Jag och min man var ofrivilligt barnlösa i flera år, jag har mycket lågt AMH-värde ( 0,2 ) . Vi lämnade hormonbehandlingar, missfall och misslyckade ivf:er . Genom äggdonationsbehandling i Finland fick vi sommaren 2014 våra älskade tvillingar!! Nu hoppas vi att en av snöflingorna i frysen ska ge oss ett syskon ♥ ♥ ♥

RSS 2.0