Ny rundning?

Läkarbesöket igår gick bra. Jag är fortsatt sjukskriven i en vecka till sedan hoppas jag kunna börja jobba på 50%. Det börjar bli ordentligt drygt att gå här hemma. Men sen samtidigt så skulle jag aldrig palla att vara på jobbet nu? Igår hade jag en riktigt dålig dag mådde såå illa heeela tiden. Efter läkaren gick jag till H&M och köpte mitt första par gravidjeans. Och fy vad jobbigt det var! Gick och svalde och svalde och djupandades, mådde illa och kände mig yr och fullkomligt hatade alla dofter som kom emot mig!
 
Känns tidigt att köpa gravidjeans men.. Alltså jag får mest in i huvudet att jag har blivit större och att kläderna inte passar så bra längre pga att jag äter mycket. Men när jag läser på andra gravidbloggar så ser jag att många av dem hade lite mage redan i v 7 och definitivt i v 13. Jag vet inte? Maken tar kort på mig 1 gg/v nu i alla fall (började förra veckan, ska bli kul att jämföra över tid. Han säger att han kan se en liten bula, en rundning på magen som jag aldrig har haft tidigare. Jag känner mig bara tjock och plufsig varpå han svara "Ja men det står det i böckerna också att du ska göra! Ha ha han är söt min man :)
 
Det här med gravikläder kommer bli ett problem, det märker jag redan nu. Det är ju nästan inga butiker förutom H&M som ens säljer mammakläder? Är det någon som har tips så tar jag TACKSAMT emot det!! Jag ska till Stockholm om några veckor så har ni tips där så vore det kanon!
Emilie
2014-01-30 @ 11:12:16

Dela med dej av gulliga magbilder! :D

Svar: Haha jag lovar - när jag har mer att visa än vad jag upplever som nästan bara fläsk!! ;) Kram
Fertilitetsresa

Camilla
2014-01-30 @ 13:57:37
URL: http://omlivetefter.blogspot.se

Vissa veromoda butiker har mammakläder.
Annars tycker jag man kommer rätt långt med en trikåkjol från ginatricot och ett par mammatajts från hm.
Lite kul är att när jag var på föräldrautbildning med första barnet var vi på en föreläsning. Där var det säkert 50 gravidmagar. Säkert 10 av dem hade en hm-tröja eller skjorta på sig. Det är ett skralt utbud överlag. Kolla in Tradera kanske?

Svar: Kollade tradera det var litet utbud.. Visst är det tråkigt när alla ser likadana du (H&M)? Ska kolla Veromoda, det tänkte jag inte ens på :)
Fertilitetsresa

karin
2014-01-30 @ 14:09:08
URL: http://villbli3.bloggplatsen.se

Det finns tyvärr inte mycket i butikväg.. I sthlm ligger väl Glammom dock, som även finns på nätet. Det är en av tjejerna i "gravid vecka till vecka" på youtube som har öppnat och driver den. Kollar du på det? Jag gav helt upp butiksshopping och har hittat typ allt på nätet men i sthlm är utbudet säkert större.

Lycka till!
Kram

Svar: Jag har inte sett gravid vecka för vecka, är det bra? Ska kolla Glammom butiken när jag är i Sthlm, tack för tipset! :) Kram
Fertilitetsresa

tanniz
2014-01-30 @ 17:00:38
URL: http://tanniz.bloggo.nu

Har samma bekymmer med kläder. Supersvårt när det i stort sett bara är HM. Men fick tipset ifrån en gravid från veromoda att kolla på mamalicious på nätet. Smidigt att beställa hemifrån till vettiga priser. Fri retur. Så jag har beställt lite och väntar på paket :)
kram

Svar: Då ska jag kolla det, tack för tipset! Kram
Fertilitetsresa

Jennie
2014-01-30 @ 19:20:28

99% av alla gravida jag ser på min mvc eller på stan har samma mamma-vinterjacka från hm som jag. Nuff said :D

Om jag ska ge några tips (är själv i vecka 38 nu) så är det nog att inte köpa för mycket. Det är så trist att kasta bort pengar på saker man knappt använder, som flera gravidklänningar och dyra jeans. Ett gäng mjuka mammatröjor i olika färger, några svarta mammaleggings och stretchiga kjolar kommer man långt på. Och det är lättare att köpa efter hand, jag hade S i allt i början men M nu t.ex. Och det var först efter v. 32 någon gång som jag kände att det var skönt med mammatrosor istället för vanliga.

Mitt allra allra bästa råd är dock att investera i ett par stödstrumpor (mabs i bomull på apoteket är skönast). Jag lovar att du kommer att förstå varför ;)

Kram

Svar: Tack för tipsen :) Är det något särskilt Apotek där de säljs? Typ Kronan eller Hjärtat?
Fertilitetsresa

Lisa
2014-01-30 @ 21:41:44

Top shop i Stockholm fina mammakläder från England. Köpte mjuka snygga jeans med lagom stor mudd över magen.

Svar: Ligger på Drottninggatan va?
Fertilitetsresa

Jennie
2014-01-31 @ 14:39:14

Här ska stödstrumporna finnas: http://www.mabs.se/mabs-pa-apotek.html
Man kan iofs köpa direkt från deras sida där såg jag, priset är detsamma. De gråa med rosa tå och häl har jag två par av, lite sexigare än enfärgade iallafall ;)

Svar: Tack för denna länk jag har sparat den och är helt övertygad om att jag kommer få användning av den :)
Fertilitetsresa

karin
2014-01-31 @ 16:33:25
URL: http://villbli3.bloggplatsen.se

Jag gillar "gravid vecka till vecka". Ett minus har programmet fått av mig för att de är så strama i sitt val; bara sthlms-kvinnor i heterosexuella relationer, som blivit gravida utan hjälp och tämligen snabbt (vad det verkar).

Hon som har glammom har dock valt att göra snitt, det är den enda "lite ovanliga grejen" och idag fick man se när hennes bebis kom ut.. Åååh!

Spännande att höra andra kvinnor prata om sin graviditet varje vecka, sånt som de upplever, funderar på eller skräms av. Bra idé men som sagt - de kunde ha breddat sig och nått ännu fler.

Kram

Svar: Då ska jag kolla in det nu :) Tack för tipset! Kram
Fertilitetsresa

Spessartin
2014-02-01 @ 10:24:23
URL: http://spessartin.blogg.se

Jag hade absolut gravidmage i vecka 13, även om jag mest kände mig tjock. Men, det var ju gravidmage, men den gick att dölja på jobbet, det var bra, större än så var den inte.

Alltså, det finns rätt mycket snygga mamma-kläder, men de allra flesta jag har sett är grymt dyra. Samtidigt vill man ju inte gå omkring och känna sig sunkig och ful när man är gravid. Man vill ju känna sig snygg även då. HM är absolut billigast, med man får finna sig i att många andra går omkring med exakt likadana kläder. Det kan även finnas på Blocket, för de flesta gravidkläder är ju rätt sparsamt använda även om de är begagnade.

Svar: Ja alltså jag vill vara snyggt klädd även när jag är gravid. Och jag brukar inte gå i H&M-kläder i vanliga fall (förutom basicplagg) så varför ska jag börja nu? Har börjat kolla lite på blocket men inte hittat så mycket, måste nog ha bättre sökord... Är du gravid nu? En eller flera?
Fertilitetsresa

Spessartin
2014-02-04 @ 15:27:54
URL: http://spessartin.blogg.se

Hej. Är inte gravid nu. Födde barn i juni förra året, så jag har en liten 7 månaders här hemma. Kan bara hoppas att jag får vara gravid en gång till i mitt liv, men det är ju inte alls säkert det blir så. Jag har endometrios och kan inte bli gravid naturligt. Sonen kom till via IVF - ett rent underverk! Det går inte att fatta att jag till sist kunde bli mamma, jag fattar det fortfarande inte. De säger att det finns en chans att bli gravid naturligt sex-sju månader efter förlossningen, men jag tror inte på det. Det får nog bli återföring av embryo som finns i frysen när det är läge för syskon, och då bara hoppas att det kommer funka.

Svar: Mysigt med en 7 månaders :) :) Vi hoppas på det bästa inför syskonförsök! Kramar
Fertilitetsresa




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

fertilitetsresa.blogg.se

Jag och min man var ofrivilligt barnlösa i flera år, jag har mycket lågt AMH-värde ( 0,2 ) . Vi lämnade hormonbehandlingar, missfall och misslyckade ivf:er . Genom äggdonationsbehandling i Finland fick vi sommaren 2014 våra älskade tvillingar!! Nu hoppas vi att en av snöflingorna i frysen ska ge oss ett syskon ♥ ♥ ♥

RSS 2.0