Zzzzzz

Alltså jag är så tröööött! All tid hemma spenderas numera i soffan. Jag är helt klubbad och fastän jag sover mycket är jag trött konstant. Börjar förstå mer och mer råden jag fick på tvillingkursen att "fixa och köp så allt är klart till v 25 för efter det orkar du kanske inte". Jag är i vecka 22 nu och har definitivt ingen lust att ränns i affärer. Och vi har inte gjort ett enda inköp än...
 
Jag måste helt klart göra en plan för alla inköp nu!!!
SH
2014-03-29 @ 20:30:59

Jag fick sova på min lunch timme på jobbet och sen äta vid datorn :) jag orkade inte annars. ;)

Svar: Haha jag har börjat göra detsamma, annars är jag inte människa!! :)
Fertilitetsresa

Viktkamp
2014-03-29 @ 22:25:21
URL: http://viktkamp.se

Har helt missat att du/ni ska ha tvillingar =) Så himla skoj!!!!

Svar: Jajamen - helt underbart <3 <3
Fertilitetsresa

M
2014-03-29 @ 23:28:20

Du behöver inte köpa någonting alls i förväg. Jag hade skaffat en haklapp (med ett fint, broderat tåg på) innan jag fick mitt första barn. En kompis tog en shoppingrunda när barnet väl var fött. Hon köpte ett par pyjamaser, några bodies och några sparkdräkter samt ett paket blöjor. Resten skaffade jag efterhand.

Svar: Oj! Ja det var inte mycket det inte! Antar att man kan klara sig på lite :)
Fertilitetsresa

karin
2014-03-30 @ 17:51:02
URL: http://villbli3.bloggplatsen.se

Har jag missat din "rapport" från RULet eller blidde det ingen? ;) Kollade ni kön förresten? Kram

Svar: Aj, aj jag har glömt att rapportera om det! Tack för påminnelsen, jag ska ta tag i det :) Kramar tillbaka!!
Fertilitetsresa

Fiffig
2014-03-31 @ 08:00:34
URL: http://fiffig.bloggo.nu

Alltså, egentligen behöver nyfödda bebisar inte så jättemycket prylar och det mesta går att fixa rätt snabbt. Vi hade ju köpt väldigt lite innan grynet började försöka bryta sig ut, men på några dagar hade vi sen fixat det mesta.

Barnvagn är så klart bra att ha redan från start, och babyskydd. Någonstans att sova är också att föredra, fast i ärlighetens namn använde vi enbart spjälsängen till förvaring av våra kläder de första månaderna. En plats att byta blöja på och en rejäl laddning med blöjor och tvättlappar kan vara skönt att ha ordnat.

Kläder behövs förstås en del, fast i början innan grynet började kräkas och rekordbajsa gick det åt färre plagg än jag trodde. Både lindex och kappahl har kläder i strl 44 om det behövs för er del. Vi använde dem i drygt sex-sju veckor så det var tur att vi köpte några uppsättningar.

Många säger ju att man kan springa i affärer även sen när man fött, fast det kommer du nog inte vara så sugen på. Det var iaf inte jag, plus att vi inte ens hade möjlighet pga infektionsrisken. Så fixa gärna några amningsvänliga plagg till dig också redan innan bebisarna kommer (om du tänker amma). Jag fick skicka maken att köpa amningsbh, det gick sådär...

Andra saker som kan vara bra att ha är badbalja (men tvättfatet funkar också i början), babynest att sova i (men inte nödvändigt) en febertermometer köpte vi rätt omgående och nappar om ni tänkt introducera det. Och just det! Filtar!! Mjuka babyfiltar använde vi massor i början, särskilt om man får stanna på neo.

Kram!

Svar: Filtar tänkte jag inte på, smart! Ja ALLT du skrev var smart, jag sparar ner era kommentarer om vad jag bör köpa :) Kram!
Fertilitetsresa

EM
2014-03-31 @ 13:18:17

Håller med om att det inte är någon stress med att fixa saker. Har ni bil är det skönt att ha fixat babyskydd (men det finns att låna på många BB – risken finns dock att alla är utlånade).
Vagn är bra – men ni går kanske inte ut och promenerar första dagarna efter hemkomsten, så det kan vänta.
Spjälsäng kan också vara skönt att ha fixat, men det går ju också bra att ha barnen i sängen. Babynest tycker jag är onödigt att köpa. Det är busenkelt att göra själv genom att rulla ihop handdukar eller filtar och stoppa in längs ena långsidan på ett påslakan. Rulla sedan ihop påslakanet ”som en rulltårta” så att du får en lång korv. Denna ”korv” kan du sedan lägga som ett U mot huvudändan av sängen (vill du kan du förstås knyta ihop ändarna). Det går även utmärkt att göra ett babynest där tvillingarna kan sova tillsammans (det hade jag i början☺) Då ”skarvar” du helt enkelt ihop två påslakan (med öppningarna från varsitt håll – du behöver alltså inte sy, de håller ihop fint ändå när du rullar ihop allt).
Blöjor får du så det räcker första dagarna i sådana där ”babybags” som man får på MVC eller BB. Färdigköpta tvättlappar använder vi bara när vi är ute på språng. Hemma använder vi antingen lappar av sönderklippta (gamla slitna) handdukar eller lakan, alternativt hushållspapper. Vid användning fuktar vi med vatten + oliv- eller rapsolja (alternativt någon olja som följt med i en ”babybag”).

Generellt skulle jag säga att det är bra att fundera igenom vad man vill ha för grejer – sedan kan man köpa det efter att barnet/barnen har fötts. Vi kollade t.ex. på blocket efter förlossningen, så åkte sambon iväg och köpte skötbord till övervåningen. På nedervåningen har vi en uppblåsbar skötbädd från Ikea liggande på diskbänken i tvättstugan – det funkar självklart också att byta på några dubbelvikta (oömma) handdukar etc.

Svar: Tack för dina kloka tips!! :) Kram
Fertilitetsresa

Anne
2014-04-02 @ 18:01:49

Till skillnad mot andra som skrivit så råder jag er att köpa både babyskydd och vagn nu. Visst, det finns babyskydd att låna på många BB och det finns att hyra på olika håll, men innan ni väljer den vägen, fundera på om ni verkligen vill ha en begagnad som ni inte vet hur den har blivit använd och om den är krockad eller ej? Har ni råd så kan jag starkt rekommendera att ni köper nytt och att ni då väljer någon av de lättare modellerna på marknaden. Med två bebisar att hantera och med två babyskydd blir det snabbt väldigt tungt! Och då har jag bara erfarenhet av ett barn och ett babyskydd. 500-600g skillnad/skydd på vikten på babyskydd blir snabbt väldigt tungt.

Även vagn kan jag rekommendera att ni tar och kollar på redan nu. Vill ni ha en ny kan det ibland ta väldigt lång tid att få leveransen. Bestämmer ni er för att köpa begagnat så får ni tid att provköra olika för att hitta vad som passar just era behov och sedan hitta en just sådan begagnad. Köpa kan ni sedan göra på nätet om ni inte vill och orkar springa i affärer!

Skötbord kan vara bra att ha. Visst att man kan byta på barnen när de ligger på golvet på några handdukar, men då gäller det att även du klarar att ta dig ner dit och sedan upp (pga ev snitt eller skador "down under", osv). Samma sak att byta med bebisarna liggandes på sängen. Har ni någon hög bänk i tex tvättstuga är det en bra lösning att ha som skötbädd

Kläder kan du beställa på nätet, liksom filtar och liknande, nappar, blöjor, nappar och liknande inhandlas förslagsvis i samband med att ni/du/mannen är i affären och handlar mat.

Svar: Tack för din kommentar - mycket värdefull, jag tar emot dina tips :)
Fertilitetsresa




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

fertilitetsresa.blogg.se

Jag och min man var ofrivilligt barnlösa i flera år, jag har mycket lågt AMH-värde ( 0,2 ) . Vi lämnade hormonbehandlingar, missfall och misslyckade ivf:er . Genom äggdonationsbehandling i Finland fick vi sommaren 2014 våra älskade tvillingar!! Nu hoppas vi att en av snöflingorna i frysen ska ge oss ett syskon ♥ ♥ ♥

RSS 2.0