Nu vet jag hur det ser ut på förlossningen!

I början på veckan när jag var hos barnmorskan berättade jag hur jag mått de senaste dagarna. Jag har haft en allmän olustkänsla i kroppen, öm på nya ställen i magen och känt att något inte riktigt är som det ska men jag kan inte riktigt sätta ord på det? När jag berättade det för maken i helgen som gick så ville han ringa eller åka in till förlossningen, men jag vägrade för jag trodde inte det var något allvarligt. Barnmorskan sa dock till mig att om jag känner så igen så bör jag åka in för säkerhets skull. Så det har jag lovat att göra.

Utöver det har jag haft synbortfall och lätt huvudvärk som kan vara tecken på begynnande havandeskapsförgiftning, blodtrycket har även gått upp lite grann varje veckan (dock främst övertrycket men det är undertrycket som är farligt om det blir högt). Denna gång låg trycket på 150/80 och barnmorskan ringde förlossningen som tyckte att jag skulle komma in.

Jag hämtade upp maken på stan som lämnade jobbet lite tidigare och körde sen till sjukhuset. På förlossningen kopplade de upp mig till en ctg.apparat som visade på väldigt pigga bebisar :) Barnmorskan tog nytt blodtryck som visade 150/75, jag fick lämna urinprov men det fanns ingen äggvita i den. Efter det fick vi träffa läkaren, en mycket sympatisk man, och vi pratade igenom mina symptom. Efter det gjorde han ett ultraljud på mig. Han guidade oss igenom det som visades på skärmen, allt såg bra ut. Bebisarna väger nu 1343 resp 1445 gram. Vi fick också veta hur bebisarna ligger i magen och Tvåan ligger som en fällkniv och kan ”suga på stortån om den vill” som läkaren sa ;)

Läkaren har nu sjukskrivit mig och förhoppningen är att den åtgärden ska räcka för att hålla blodtrycket i schack. Bara att inse att det inte funkar att fortsätta jobba :( Det bestämdes att jag skulle kolla äggvita i urinen och blodtrycket igen innan helgen, om det inte gått ned ville han lägga in mig för att försöka medicinbehandla.

Så igår var jag tillbaka på barnmorskemottagningen. Nu hade blodtrycket stigit till 160/80 och jag läkte även äggvita i urinen (+1), så det blev till att köra vidare till sjukhuset och checka in på förlossningen igen…

Same procedure as last time: CTG som visade på pigga bebisar. Barnmorskan som tog blodtrycket fick det dock till 160/70 och här visade urinprovet INTE på någon äggvita?

Fick träffa en ny läkare som sa att just nu är det lugnt, jag behöver inte läggas in, men att jag måste vara vaksam på symptom. Ordinerad fortsatt vila och sjukskriven lär jag vara resten av graviditeten nu.

Det blev lite av ett antiklimax att jag inte blev inlagd eftersom jag var inställd på det, men samtidigt skönt att slippa såklart. Nu får vi hoppas att det får vara lite lugnt ett tag och att trycket inte stiger mer. Ska tillbaka till barnmorskan på onsdag för att kolla igen.

 

Känns lite som karma, det här fick jag för att jag var nyfiken på hur det ser ut på förlossningen. Nu vet jag. Men denna erfarenhet hade jag kunnat vara utan…

fertilitetsresa.blogg.se

Jag och min man var ofrivilligt barnlösa i flera år, jag har mycket lågt AMH-värde ( 0,2 ) . Vi lämnade hormonbehandlingar, missfall och misslyckade ivf:er . Genom äggdonationsbehandling i Finland fick vi sommaren 2014 våra älskade tvillingar!! Nu hoppas vi att en av snöflingorna i frysen ska ge oss ett syskon ♥ ♥ ♥

RSS 2.0