Föräldrautbildning – förlossning

Igår kväll var vi på andra träffen på föräldrautbildningen och denna gången pratade vi om förlossningen. Vi gick igenom olika smärtlindringar man kan få. Jag har bestämt mig för att inte bestämma mig, dvs. jag tänker ”go with the flow” och se vad jag känner och vill just där och då. Jag tror inte det är möjligt att i förväg veta hur man vill ha det. Kanske vid andra förlossningen men inte nu? Sedan vet jag ju inte ens om det kommer planeras vaginalt för mig eller inte än. Så jag väntar med dessa beslut, eller struntar i dem helt och hållet vi får se…

Vi gick igenom förlossningens olika stadier, och provade på olika massagetekniker som maken kan göra för att underlätta värkarbetet. Sedan visade de och berättade om olika hjälpmedel som kan bli nödvändiga att ta till om förlossningen inte riktigt går som man hoppas, t.ex. sugklocka och tång.

Jag har lite blandade känslor inför förlossningen.. Fast mest hänger jag nog upp mig på att jag inte kan ställa in mig på vaginal förlossning för det är 50 % risk att det blir kejsarsnitt. Jag måste vänta 3-5 veckor innan jag vet vad som planeras L Men det börjar så smått bli verkligt. Och läskigt…

I efterhand kom jag på att jag glömde fråga om man får göra studiebesök på förlossningen innan det är ”dags”. Hur ser det ut för er andra? Får ni göra det?  Vad är brukligt? Kan man ordna med det själv annars? Jag skulle gärna vilja ha varit där en gång innan det är på riktigt.

C
2014-05-20 @ 22:11:28
URL: http://spyor.blogg.se

Jag tror att det är sunt att inte planera för mycket. Känns verkligen svårt att planera en förlossning men önskemål kan man såklart ha :) Spännande att få ta del av hur det går när det är 2 små bebisar. Här får man inte göra besök i salarna innan :/ Kram

Dustpuppy
2014-05-20 @ 22:19:57

Hupp vad tiden går, snart är du MORSA!

På Östra (och Mölndal tror jag) får man inte göra besök eftersom patienterna ska få vara i fred. Men, oavsett vilket sjukhus ni ska till, gör studiebesök för att kolla upp var det finns billiga parkeringar med in/utcheckning om möjligt (tradigt att springa ut och förlänga parkering) och var det finns mat att köpa och öppettider. Jag kan säga att julafton på Östra innebar Wasaknäcke från automat för maken, inget annat var öppet. Jag fick julmat eftersom jag var patient.

Ska ni till Göteborg eller annanstans?

/Dustpuppy

Svar: Nej inte Göteborg utan ett mindre sjukhus :)
Fertilitetsresa

Fiffig
2014-05-21 @ 05:05:34
URL: http://fiffig.bloggo.nu

Hos oss fanns en infokväll på sjukhuset, fast inte i förlossningens lokaler. Tror inte det är så vanligt längre att man får se de faktiska lokalerna. Blir du inlagd tidigt får du däremot säkert hälsa på neo, det fick jag göra (maken var förkyld och fick vänta utanför).

Precis som ovan skrev kan ni ju istället ta bilen och kolla in precis vart förlossningen är och var och hur man parkerar. Och ha telefonnumret lätt till hands! Man blir lätt lite stirrig när man ska åka in!

Kram

karin
2014-05-21 @ 09:04:32
URL: http://villbli3.bloggplatsen.se

Här får man inte göra besök på förlossningen på universitetssjukhuset längre, tror inte att det är så vanligt faktiskt. Däremot får man göra besök på ett sjukhus som ligger typ 3 mil härifrån, så vissa mindre verkar ha det kvar.

Jag var inne på kontroll på förlossningen pga minskade fosterrörelser och kom på så sätt in dit - tyckte att det var jätteskönt att ha sett rummen, alla slangar och grejer. Det blev lättare för mig att förbereda mig mentalt när jag hade legat i en säng på förlossningen redan, så jag förstår dig och din önskan.

Finns det någon aurorabarnmorska där du vill föda? Prata isf med hen om ditt önskemål.

Kram

Svar: Oj jag vet faktiskt inte om det finns någon aurorabarnmorska? Det kanske jag bör kolla upp.. Tack för tipset! :) Kram
Fertilitetsresa

Anonym
2014-05-21 @ 09:56:28

3 väldigt!! olika förlossningar har d varit för mig hittills. ...
Vet ändå trots 3 st...inte riktigt om/vad för bedövning jag ska välja...
Men har stort fokus på att tänka att jag ska vara upprätt så länge d går...andas ljudlöst... (lätt....hahaha) och försöka tänka JA! Istället för NEJ! När d gör ont.
har läst Föda utan rädsla - rekommenderar! (När du vet om d blir vaginalt. )
jag vet ju inte heller 100 ännu... moderkakan lågt ..ska kollas nästa v. O (men är ju ingen fara ännu ...v 31) bebben är helt klart i tvärläge!
Häromkring får man om man bokar en tid komma o kolla/bekanta sig med lokalerna! D gjorde min äldsta dotter när de skulle få barn före jul.
Kramar

Svar:
Fertilitetsresa




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

fertilitetsresa.blogg.se

Jag och min man var ofrivilligt barnlösa i flera år, jag har mycket lågt AMH-värde ( 0,2 ) . Vi lämnade hormonbehandlingar, missfall och misslyckade ivf:er . Genom äggdonationsbehandling i Finland fick vi sommaren 2014 våra älskade tvillingar!! Nu hoppas vi att en av snöflingorna i frysen ska ge oss ett syskon ♥ ♥ ♥

RSS 2.0