Sommar & semester... Tillbaka på back to basic, nu kollar jag med ägglossningstester varje dag. Vilket som är såå förvirrande! Igår trodde vi att det var utslag, såg ut som två streck när jag kollade på förmiddagen. Hann inte till apoteket innan det stängde, hade velat köpa dyra Clearblue-test för att veta säkert. Tog om med billiga testet på kvällen och då visade det inget, vilket det inte gjorde nu på morgonen heller? Innebär det att det inte var någon ägglossning eller har vi "lyckats" att missa den?
 
Japp inte annat att göra än att fortsätta att ta tester och myyyysa så mycket det går! ;)
 
Hoppas att alla ni fina bloggläsare har en härlig sommar - det önskar jag Er!!
Kramar <3
Ofrivillig barnlöshet, billiga ägglossningstest, bloggar om ofrivillig barnlöshet, clearblue ägglossningstest, ofrivilligt barnlös, ägglossning, ägglossningstest,
Igår pratade jag med min läkare på Vårdcentralen och fick svar på mina sköldkörtelvärden: TSH 1,4 och T4 16 = idealiska värden (läkarens ord)! Jag har aldrig haft så bra värden så det känns jättebra :)
 
Jag ger även mig själv lite extra cred har haft väldiga problem att få till rätt dos Levaxin och läkarna har ändrat och höjt och sänkt omvartannat.. Innan IVF:et på SU ville de sänka dosen och det var okej för mig för det var väntat i och med min viktnedgång. Men några veckor senare när de tog nya prover på Carlanderska såg de att jag var hårt nedpressad på TSH 0,2 och de sa åt mig att sänka dosen igen. Det ville inte jag och försökte stå på mig om att det tar tid för min kropp att vänja sig vid nya doser och jag ville vänta och se innan jag sänkte. Men de stod på sig och sa att jag var tvungen att sänka. Okej sa jag. Men jag sänkte inte. 
 
Det är jag glad för idag, för nu har jag fått kvitto på att det var rätt beslut att inte sänka (läkaren på vårdcentralen höll med när jag berättade) för nu har jag idealiska värden!
 
Så nu är jag stark, står på mig, söker egen info och lyssnar inte villkorslöst på läkarna. Jag är engagerad, påläst och kritisk. Och det är idealt för mig :)
Ofrivillig barnlöshet, TSH värde, blodprov, levaxin,
Jag var och tog blodprov i måndags morse för att mäta mitt TSH-värde, tror att det är dags för en ändring av Levaxindosen. Men jag har ännu inte fått resultatet. Ringde dem igår men de hittade inte svaret. Konstigt? Har inte hört något idag heller, så jag ringer dem nog imorgon.
 
Nu är det snart semestertid för mig - och som jag längtar!! Det ska bli såå skönt :)
 
I sommar ska jag verkligen satsa på mig själv: äta gott & bra, träna och mysa massor med maken! Vad ska du göra?
Ofrivillig barnlöshet, TSH värde, bloggar om ofrivillig barnlöshet,
Idag har jag besökt ett "medium" "andlig vägledare" eller vad du nu vill kalla henne. Jag har blivit tipsad om henne av några kollegor som har fått svar och råd från henne som har varit väldigt värdefulla, hon har även kunnat förutse saker som är helt otroliga t.o.m. om liv och död. Så jag har bara anledning att tro och lita på henne. Jag har varit hos henne en gång tidigare, för lite mer än ett år sedan. Utan att berätta en massa kan jag säga att hon redan då sa att jag kommer få barn men "det kommer inte bli lätt".
 
Så nu kände jag att jag behövde träffa henne igen och fråga om vi gör rätt och hur jag ska tänka i allt... Jag vill inte berätta allt men jag kan berätta att hon tycker att vi ska åka till Finland som bestämt och inte ändra några planer. Hon tycker också att jag ska våga tro att jag får barn, att jag ska fantisera om det, jag kan t.o.m. tillåta mig att köpa något till "mitt barn". Det var skönt att prata med henne, jag ska försöka göra de saker hon har sagt och framför allt: våga hoppas :)
Ofrivillig barnlöshet, andlig vägledare, bloggar om ofrivillig barnlöshet, medium, ofrivilligt barnlös,
Idag har jag pratat med psykologen på Sahlgrenska och bokat tid för möte. Jag och min man ska på första möte i Finland i slutet av juli och första möte ang. ÄD på Sahlgrenska i början av augusti. Tankarna snurrar i huvudet och jag tänkte att det kunde vara bra att strukturera upp dem innan vi träffar läkarna. Men det hanns inte med innan psykologens semester och det krockade även med mina semesterplaner. Så nu har jag bokat in möte med henne efter de båda ÄD-mötena. Gissar att det kommer snurra än mer då...
 
Har även pratat med sjukhuset (kirurgen) idag, då jag fått reda på att de ville göra ingreppet redan nästa vecka. Det funkade inte med mina planer, så jag har skjutit fram det en vecka. Lite läskigt att de ville göra det så snabbt, jag trodde ändå att det skulle va lite längre kötid. Och nu börjar jag fundera på om det var dumt att flytta fram det...?
 
Alla dessa bokninga, möten och galna tankar. Var hittar jag min fasta punkt? Hur fortsätter man med det vanliga dag-till-dag-livet? Jo genom att ha en fantastisk make, bra jobb och en dröm så stark att den glöder <3
Finland, Ofrivillig barnlöshet, behandlingar vid ofrivillig barnlöshet, bloggar om ofrivillig barnlöshet, bloggar om äggdonation, information om äggdonation, ofrivilligt barnlös, psykolog, sahlgrenska universitetssjukhuset, Äggdonation Sahlgrenska, äggdonation, äggdonation Finland, äggdonation privat, äggdonationer, äggdonationsbehandling,
Nu har jag frågor till er - till er som har kunskap om Äggdonation.
 
Vad behöver jag veta? Vad vill ni rekommendera mig att göra? Vad ska jag vara uppmärksam på? Vad ska jag inte göra?
 
Om du själv har genomgått ÄD (eller ska), vad önskar du att du hade vetat innan? När du var där jag är nu, vad hade du velat få tips om?
 
Jag skulle vara såå tacksam för era tips och kommentarer!!
Information, Ofrivillig barnlöshet, behandlingar vid ofrivillig barnlöshet, bloggar om ofrivillig barnlöshet, bloggar om äggdonation, frågor om äggdonation, ofrivilligt barnlös, äggdonation, äggdonationer,
Nuläge: Mitt inne i processen för att acceptera vår infertilitet och kommande äggdonation. Inget som sker över en natt, eller som i vårt fall på tre månader. För igår var det exakt tre månader sedan vi genomförde vårt första ivf, som misslyckades och då vi fick reda på att vi inte får genomföra fler ivf i landstinget utan istället sattes i äggdonationskön på Sahlgrenska. Det är TRE månader sedan. Overkligt att det faktiskt inte har gått längre tid ändå? Fast å andra sidan har jag heller inte ännu förstått det. Och är långt ifrån att acceptera det :(
 
Satt uppe länge och pratade med min man igår. Fram och tillbaka om känslor, rädslor, sorg, förhoppningar, ja om det mesta som snurrar i huvudet... Jag önskar att jag hade kommit längre i processen av att acceptera vår situation och våra "val"möjligheter. Jag kan nog bäst förklara hur jag tänker såhär (och hoppas att jag inte uttrycker mig dumt så att någon i denna situation blir sårad för det är det sista jag vill!): jag tänker mig paret som till slut accepterar att de inte kan få barb, som anmäler sig för adoption och som har kommit så långt i processen att de faktiskt ser fram emot det, gläds för alla små steg i adoptionen. DÄR vill jag vara! Jag vill acceptera att jag antagligen aldrig kommer få ett genetiskt barn. Så att jag kan se fram emot äggdonationen. Glädjas över första besöket på kliniken i Helsingfors, fantisera över donatorn och våga tro på ett barn i min mage och sedan i min famn. Jag vill längta och se fram emot det vi har fram emot. Och då menar jag verkligen utan några andra "om" "kanske" eller andra tankar om vad som skulle ha kunnat vara...
 
Antagligen ställer jag orimliga krav på mig själv. Jag är helt enkelt inte där ännu. Jag ör otålig, men man kan inte skynda på processen. Eller?
 
Min man frågade om vi har för bråttom? Om vi ska ge det längre tid? Hoppas på dhea? Vänta tills vi kommer fram i kön på SU i stället? Men när han ställer frågan kan jag se klarare på det. Läkarna har varit väldigt tydliga: alla har sagt samma sak: visst vi kan få gemensamt genetiskt barn (naturlig väg), men chanserna är inte stora. Våra chanser att bli föräldrar genom äggdonation är dock god, där har vi vår största chans. Vi har blivit rekomenderade äggdonation av läkarna på Sahlgrenska, Carlanderska och IVF-kliniken i Falun. Alla har faktiskt sagt samma sak. Det har inte varit otydliga, det har varit tydliga, de har sagt samma sak och alla har rekommenderat oss äggdonation. Fast det gäller att lyssna på det också..
 
Så varför finns det ändå något inom mig som känner mig motstridig till ÄD? Jag tror att sanningen är inte att jag är negativ till ÄD utan att jag inte har gett upp hoppet om genetiskt barn. Hur kan man göra  det? Kan man göra det? Måste man göra det? Kan man gå vidare ändå? Kan man ändå glädjas och se fram emot äggdonation?
Carlanderska, IVF försök, bloggar om äggdonation, frågor om äggdonation, infertilitet, ivf, ivf-kliniken i Falun, landstingsfinanserad IVF, process, Äggdonation Sahlgrenska, äggdonation, äggdonation Finland, äggdonation SU, äggdonation privat, äggdonationer, äggdonationsbehandling, äggdonationskö, äggdonator,
Varit i kontakt med Sahlgrenska via mail idag. Hade två saker jag ville få hjälp med. Det ena var att jag ville ta nytt TSH-prov och undrade om de kunde skriva remiss på det då jag inte vill dra in min VåC-läkare i det nu, då de inte varit med på ett tag och de godkänner mycket högre gränsvärden än vad SU gör. Men som svar fick jag att eftersom jag inte längre är en "aktiv" patient hos dem så måste det nu gå genom VåC. Så det blev nej.
 
Det andra jag bad om var att få svar om läkaren kunde tänka sig att skriva ut Prasteron till mig. Jag har tidigare fått reda på att hon är "inte helt negativ" till det. Men de sa att det är i sådana fall inte aktuellt förrän vårt möte efter sommaren. Så det blev nej.
 
Varför är jag inte förvånad? Jo för jag har enbart fått nej det senaste. Kan inte ens komma ihåg sist jag fick ett ja?
 
Min bekant som är läkare väntar jag svar på, men hon har semester nu och sedan skulle hon leta reda på vad som gäller, men jag fick en känsla av att det kommer ta tid om det ens blir så att hon kan tänka sig att ge mig ordination av Prasteron. Min känsla är att det ej kommer att ske, att det blir ett nej.
 
Så vad har jag för val? Vad kan jag göra? Vad bör jag göra? Jag vet inte, jag har inte svaren. Men jag har en känsla, jag vet vad jag vill göra. Så nu ska jag se till att påverka det så att det blir som jag vill. För jag vill ha ett ja. Nu får vi se om jag stöttar mitt öde eller inte....
TSH värde, blodprov, levaxin, nej, patient, prasteron, sahlgrenska universitetssjukhuset, vårdcentral,
Sorry för att jag inte har skrivit på några dagar. Men jag vet inte vad jag ska skriva? Det mesta är svart just nu, känns inte bra att bara skriva hur dåligt jag mår, hur ledsen jag är - det känns som om jag tigger om pepp och det är inte min stil. Jag lider mest i det tysta, håller ett stenhårt "glatt face" utåt och gråter inombords. Min chef frågade hur jag mår och hur det går och jag svarade ärligt "åt helvete". Då påpekade han just det, att inget syns utåt. Nej, för jag orkar inte visa min sårbarhet. Det är anledningen.
 
Fast EN sak var positiv idag - jag har fått min mens! Fatta det, jag har inte haft mens sedan i påskas, det är 12 veckor sedan (pga. av nedreglering och avbryten ivf-behandling)! Äntligen är kroppen som den ska igen? På så vis ser jag mensen som starten på något nytt. Förhoppningsvis gott!
Ofrivillig barnlöshet, avbryten ivf-behandling, bloggar om ofrivillig barnlöshet, mens, menstruation, nedreglering,
Fördelen med helg är att man får vara hur ledsen man vill, hur mycket man vill! Nackdelen är att det är typ det enda jag tänker på... Balansen mellan återhämtning och isolering är hårfin :(
 
Jag har oerhört svårt för att "rycka upp mig" vill egentligen inte göra något alls. Men jag inser att jag inte jan hålla på såhär. Jag måste vara aktiv och KÄMPA!! Dock saknar jag glöden, men den kanske kommer tillbaka till slut. 
 
Men nu ska jag lösa ikapp mig på allas bloggar. Jag hejar på Er (även om jag kanske inte kommentetar alla gånger)!!
Ofrivillig barnlöshet, bloggar om ofrivillig barnlöshet,
I flera dagar har jag gått och väntat på att IVF-kliniken i Falun ska höra av sig. Jag har satt stort hopp till att de ska ordinera mig Prasteron (dhea). I Onsdags ringde de. Jag var på jobbet, satt i möte, gick ut till ett annat sammanträdesrum och tog samtalet. De sa nej. De kommer inte ordinera mig Prasteron. De tar sig inte an mig som patient. De rekommenderar mig äggdonation. De beklagade. Och önskade mig lycka till.
 
Allt blev svart, jag började lipa. Tog mig så snabbt jag kunde in på toaletten, höll på att bryta ihop totalt. Pratade typ högt till mig själv: Skärp dig! Bit ihop! Du får lipa seeen!! Torkade tårarna, försökte andas lugnt och till slut gick jag ut (men det tog ganska lång tid. Försökte vara oberörd när jag kom tillbaka till mötet men höll låg profil. Trodde nästan att jag "lyckats" och att ingen märkt något, men när vi gick därifrån sa en kollega: Du fick dåliga nyheter innan förstår jag? Jag svarade att det var så men att jag inte orkade prata om det vilket kollegan förstod. Jag lipade hela vägen hem och fortsatte sedan när jag kom hem. Dagarna sen des handlar bara om att inte lipa om jag lämnar hemmet....
 
VARFÖR ska det vara så förbannat svårt??! VARFÖR är det ingen som vill ordinera mig Prasteronet? jag misstänker att det kan påverka de privata klinikernas statistik över "lyckade behandlingar"? Varför skulle de annars inte ge mig det?? Jag vet att det är superlåga chanser men TÄNK OM - tänk OM jag kan vara en av dem som det funkar för!!
 
Jag har nu skrivit ett desperat meddelande till en person jag kände för några år sedan som jag tror kan tänka sig att hjälpa mig. Men den läkaren har ett helt annat ansvarsområde... Inväntar svar, men vet inte vad jag ska hoppas på? Allt känns så hopplöst och förgäves. Vet helt ärligt inte hur mycket mer jag orkar. Vill bara ligga och gråta till dess det inte finns några tårar mer :(
AMH värde 0,2, AMH-värde, DHEA, Frågor om hormonbehandling inför ivf, IVF-klinik, Ofrivillig barnlöshet, behandlingar vid ofrivillig barnlöshet, bloggar om ofrivillig barnlöshet, ivf-kliniken i Falun, läkare, lågt AMH-värde, ordination, prasteron, statistik, statistik IVF,
I september berättade jag om att jag vaknade en morgon av ena bröstet vad svullet. Det ledde till en mängd undersökningar, då det inledningsvis fanns farhågor om att det var inflammatorisk bröstcancer. Blodprov, mammografi och kompletterande ultraljud kunde dock utesluta det. De har dock inte funnit orsaken till det hela och jag har fortsatt få göra olika "check-ups".
 
Idag fick jag träffa en kirurg och nu har man bestämt att man vill gå in och göra ett mindre kirurgiskt ingrepp. Känns sådär, men det är också läskigt att ha ett bröst som är konstant svullet... :(
 
Som vanligt tycker jag att det virvlar av tankar i huvudet och det tycks aldrig bli en lugn stund? Men ja, jag kanske ska se det som något positivt istället, förhoppningsvis åtgärdas det som ska och jag kan få koncentrera mig på det jag vill istället: hitta min väg för att bli mamma!
Mammografi, Ofrivillig barnlöshet, bloggar om ofrivillig barnlöshet, ett svullet bröst, inflammatorisk bröstcancer, kirurg, kirurgi, svullet bröst, ultraljud,
Barnmorskan från Sahlgrenska ringde idag. Vi har fått tid för att träffa läkaren. Men maken kan inte göra sig fri från jobbet. Så det blir att hitta ny tid... Helst innan sommaren?
 
Annars har jag pratat med en vän om hur jag ska göra om Falun inte är villiga att ordinera mig Prasteron. SOm en bloggläsare sa: Jag bara MÅSTE göra detta!! Och då kom jag helt plötsligt tänka på en kvinna som är läkare som jag kände väl för några år sedan. Jag tror nog att hon kan tänka sig att skriva ut läkemedelet till mig, om jag vågar fråga. Så ja, kanske har jag hittat min nöddörr...?
 
Som sagt, inte en dag går utan att mina tankare fullkomligt slukas av detta, och inte en dag går utan att jag söker svar och lösningar på vår ofrivilliga barnlöshet :(
Ofrivillig barnlöshet, barnmorska, behandlingar vid ofrivillig barnlöshet, bloggar om ofrivillig barnlöshet, bloggläsare, läkarbesök, läkare, ordination, prasteron, sahlgrenska universitetssjukhuset,
Idag har vi återigen haft en bloggträff, sex stycken är vi som sitter och surrar i timmar! Fashineras av vad mycket vi har gått och går igenom. Tänk vad många situationer och frågor vi ställts inför - vem hade kunnat ana? Det slår mig vad starka vi är! Vad mycket vi klarar av, för att vi måste för att det inte finns några alternativ - allt i vår dröm till vårt barn :)
 
Älskade, älskade barn, om jag bara visste vad som krävs för att jag ska få hålla dig i min famn?
Bloggträff, Ofrivillig barnlöshet, anonym blogg, bloggar om ivf, bloggar om ofrivillig barnlöshet, bloggar om ÄD, bloggar om äggdonation,
Ser fram emot sändningen i eftermiddag! Jag var inne på svt:s hemsida om prinsessbröllopet
och hittade denna videon
 
 
 
Drömmar i vitt <3
hemsida, prinsessbröllop, svt,
Att jag vill bli ordinerad Prasteron har lett till en del kommentarer och frågor både på bloggen och på mailen, så jag skriver lite om det här- Dhea är ett prohormon, som medicin heter det Prasteron. Utav min läkare på Carlanderska har jag fått nej, jag får inte ordinationen. Min läkare på Sahgrenska är "inte helt negativ", men har ännu inte bestämt sig för om hon kan tänka sig att ge mig ordinationen. Min läkare på vårdcentralen vill inte skriva recept på det då hon saknar kunskap om  medicinen och min situation. Nu inväntar jag besked från IVF-kliniken i Falun och hoppas innerligt att jag får ordinationen. Jag har hängt upp mig på Prasteron. för det är det enda hoppfulla jag har läst om vad det gäller oss med mycket lågt amh-värde. Om jag inte testar det kommer jag för evigt ha ett "tänk OM...", så jag måste testa för att kunna gå vidare, och ev. acceptera...
 
Exempel på frågor som jag besvarat via kommentarer här på bloggen:
 

Hej, du vet att du kan köpa DHEA på nätet va?
Ja men inte lagligt? Eller?

Jo helt lagligt! Är inget läkemedel utan ett tillskott. Gör en sökning på engelska så hittar du massor! http://www.amazon.com/gp/aw/d/B00068JRUK/ref=redir_mdp_mobile Min specialist tror stenhårt på det, men man måste ta i tre månader för full effekt. Do it! Lycka till.
Nej det är de inte? Det är det lagligt att KÖPA i USA (webben us) men olagligt att ta in det i Sverige? Så har de andra som mailat och tipsat mig om DHEA/Prasteron förklarat det för mig. DHEA är ett prohormon och det klassas som dopningpraparat. 

Dopningsjouren hittade jag detta:

 
Hittade även lite om Dehydroepiandrosteron (dhea) på wiki:
"Dehydroepiandrosteron, förkortat DHEA, är en naturligt förekommande steroid-prohormon som produceras i binjuren av kolesterol. Att tillföra kroppen DHEA är olagligt och dopningsklassat i Sverige och stora delar av världen. I USA går det att köpa i flera vanliga butiker."

Ang. regler om införsel av läkemedel och kosttillskott till Sverige rekommenderar jag dig att gå in på Läkemedelverkets sida.

Ska jag behöva vara beredd att bryta mot lagen för att bli förälder...? Vet inte ens vad straffet är?

Återigen frågar jag mig: Hur hamnade jag här? Hur kan dessa frågor ha blivit en del i mitt liv?
Vad hände liksom? :(

AMH värde 0,2, AMH-värde, Carlanderska, DHEA, Dopningsjouren, Frågor om hormonbehandling inför ivf, Ofrivillig barnlöshet, behandlingar vid ofrivillig barnlöshet, bloggar om ofrivillig barnlöshet, dehydroepiandrosteron, dopningsklassat, frågor, frågor och svar, frågor på bloggen, information om ofrivillig barnlöshet, kommentarer på bloggen, köpa dehea på nätet, lagligt att köpa dhea?, läkare, läkemedel, läkemedelverket, lågt AMH-värde, ofrivillig barnlöshet, ofrivilligt barnlös, ofrivilligt barnlösa, olagligt att köpa dhea?, ordination, prasteron, prohormon, recept, sahlgrenska universitetssjukhuset, steroid-prohormon, tillskott, vårdcentral,
Igår hade jag bokad telefontid med Verksamhetschefen tillika min behandlande läkare på Carlanderska. Jag vill få ordination på Prasteron (samma sak som dhea). Han ville vänta tills alla kliniker inom koncernen (i Norden?) hade haft sitt symposium där de skulle diskutera just nyttan och evidensen med Prasteron för behanling av kvinnor med lågt amh-värde.
 
Vad tror ni? Såklart inga goda nyheter :(
 
Han berättade att man i de första försöken hade sett bra resultat med behandlingen och att kvinnor som jag såg ut som toppkandidater i detta sammanhang. Men efter flera behandlingar har resultatet inte varit överväldigande, varpå de har bestämt sig för att de inte ska skriva ut ordination på Prasteron. Jag förstår att man måste göra policys och besluta på kliniknivå. På kliniknivå, eller på den "stora massan" kan jag förstå att det inte ger särskilt bra resultat. MEN på individuella nivå gör det för en liten mängd kvinnor - dvs. om vi bara pratar om mig så skulle det kunna ge resultat (alternativt inte).
 
Han var förstående och vi pratade om detta länge. Men det ändrade inte hans ställningstagande. Summa kardemumma: ytterligare ett nederlag :(
AMH värde 0,2, AMH-värde, Carlanderska, DHEA, behandling, behandlingar vid ofrivillig barnlöshet, evidens, forskning, forskningsrön, lågt AMH-värde, prasteron,
Idag har jag varit hos dietisten på sahlgrenska. Jag har gått upp 0,7 kg sedan sist (en månad sedan) vilket innebär en viktuppgång på 2 kg på 2 månader. Det känns sådär :( Dietisten tyckte inte att jag skulle dra så höga växlar pga. vikten, det finns naturliga orsaker. Förra gången vi träffades gick jag på Suprecur och hade ett sötsug utan denna värld - typ ett monster i mig som aldrig blev nöjd oavsett hur myckeet gott den fick. Suck! Sösuget är borta nu, dvs. det är på den "normala" nivår, vilket är helt okej. Dock har jag svårt att känna viljan att kämpa. Kanske inte så konstigt med tanke på alla dåliga (förödande!!) nyheter de senaste veckorna, månaderna? DIetisten tycker att jag inte ska begära för mycket av mig själv. Två kilo på två månader är inte i närheten av en katastrof med tanke på omständigheterna.
 
Men nu ska jag försöka skärpa mig. Fast inte radikalt på något vis, det handlar om "back to basic" jag vet vad jag ska göra, det gäller att göra det också. Och det ska jag, men också njuta av livet.
 
Lycka till till mig - det kommer gå fin-fint (i detta avseende i alla fall)!
back to basic, biverkningar, diet, dietist, hormonella biverkningar, sahlgrenska universitetssjukhuset, suprecur, sötsugen, vikt, viktuppgång, viktökning,
Egentligen hade vi bokat in oss för vårt första besök på Fertinova i Helsingfors för att diskutera äggdonation. Men det funkade inte. Det strulade med makens jobb och vi hittade ingen bra resa :(
 
Så jag mailade dem och de ringde upp, vi har bokat in nytt möte i juli. Det ska inte påverka vår plats i kön, där vi skrev upp oss i mitten av maj.
 
Jobbigt för själen att mixtra, men på lång sikt tror jag att det är blir bättre, kanske gör vi det till en semestertripp?
Fertinova, Finland, Helsingfors, bloggar om äggdonation, ivf-klinik Finland, äggdonation, äggdonation Finland,
Nu har vi fått svar från Falun:
 
"Vi har mottagit ert mail med journalkopior. Det lämnas till vår läkare för granskning. Efter dokumentation blir ni kontaktad av en sköterska för vidare planering. Det bör ske inom ett par veckor."
 
Jag vet att det är snabbt att få svar inom 2 veckor, men jag har typ inget tålamod kvar alls nu...
Falun, IVF-klinik, ivf-kliniken i Falun,
Jag letar billiga resor till Helsingfors, till vårt första möte där på fredag. Jag blir galen då jag bara hittar svindyra biljetter. Hittills är det billigaste jag hittat en bra bit över 5.000 kr. Galet! Det MÅSTE finnas billiga biljetter, om man bara vet var man ska leta - jag vet INTE det :(
 
Har någon något tips?! Vore mycket tacksam!! Vi åker helst från Göteborg, men tror att vi nog måste åka från Stockholm vilket är helt okej. Jag behöver hjälp!
Helsingfors, Stockholm, behandlingar vid ofrivillig barnlöshet, billiga resor, bloggar om ofrivillig barnlöshet, bloggar om ÄD, bloggar om äggdonation, frågor om äggdonation, göteborg, kostnad, kostnader, äggdonation, äggdonation Finland, äggdonation privat, äggdonationer, äggdonationsbehandling,
På senaste tiden har jag inte orkat engagera mig så mycket vad det gäller kosten och träningen. Det betyder inte att jag har slarvat en massa, men jag har haft mina tankar på helt annat håll och jag har inte ansträngt mig lika mycket som jag brukar. Och med den senast tidens motgångar har jag bara inte orkat stå emot så mycket annat. Så det har speglat sig i kosten tyvärr...
 
Förra gången hos dietisten hade jag gått upp 1,5 kg på en månad (för övrigt första gången vågen pekat uppåt sedan oktober), vi får se vad den visar på besöket nu i veckan.
 
Men nu tror jag inte att det är möjligt att få så himla många fler dåliga nyheter? Jag hoppas att det ska vara lugnt på den fronten nu under sommaren i alla fall.. Så nu ska jag försöka växla upp en del på träningen och kostreglerna, men samtidigt också försöka glädjas mer av livet här - nu - och ser fram emot en skön sommar med min underbara make
kost, kostråd, näringsrik kost, träning, vikt, viktökning,
Har ni läst artikeln i Sydsvenskan? Jag hörde nyheten på radion igår morse: Äggdonatorer i Skåne fick i somras höjd ersättning till 11 000 kr. Det gav resultat. Kön av väntande par är helt utraderad.
 
Vilket bra och modigt beslut av politikerna tycker jag!
 
 
I Västra Götlands Län (som jag tillhör) prioriterar politikerna inte behandling av ofrivillig barnlöhet alls! På Sahlgrenska genomför de 12 ÄD per termin, Huddinge gör t.ex. 2 i veckan. Skillnaden är att i Västra Götaland har man bara en halv dag i veckan som de kan ta hand om äggdonation och spermadonation. Detta är inte pga. av bristen på donatorer utan bristen på läkartid. Ett annat exempel är Örebro, som ligger i framkanst på behandlingar och deras äggdonationskö är också mycket kortare än övriga Sverige - för där prioriterar politikerna det!
 
Detta är ETT exempel på orättvisa politiska beslut. Ett annat är antalet landstingsfinanserade IVF:er. I VG har vi 3 behandlingar, i Norrland 1 (!) behandling...
 
Jämställd vård i Sverige? Nope.
IVF försök, IVF-klinik, Jämställd vård, Norrland, Ofrivillig barnlöshet, Sverige, Västra Götaland, behandlingar vid ofrivillig barnlöshet, bloggar om ivf, bloggar om ofrivillig barnlöshet, bloggar om äggdonation, hormonbehandling inför ivf, information om ivf, information om äggdonation, ivf, landsting, landstingsfinanserad IVF, orättvisa, politiker, politiska beslut, prioriteringar, statistik IVF, sydsvenskan, Äggdonation Sahlgrenska, Örebro, äggdonation, äggdonation Huddinge, äggdonation SU, äggdonatorer i skåne,
Skänker en extra tanke till Libra och Anne <3
Anne utan e, Ofrivillig barnlöshet, bloggar om ofrivillig barnlöshet, libras IVF-karusell,
Igår ringde barnmorskan från Sahlgrenska hon berättade att hon hade gått in och kollat så att vi hade träffat vår läkaren med då hade upptäckt att vi inte ens blivit kallade (vilket vi har varit medvetna om hela tiden). Hon bad om ursäkt att det hade missats, orsaken ska ha varit att man bytt datasystem för att kalla och att vi på så vis fallit bort. Ho erjöd oss en snabb tid redan nu på tisdag men det funkar inte för mig, jag kan inte avboka mina möten med så kort varsel. Så vi ska höras igen nästa vecka och boka in, förhoppningsvis innan sommaren...
 
Annars kan jag berätta att vi nu har bokat in tid för första besök på Fertinova i Finland - vi ska vara där på fredag (7/6)! Jag har mailat med dem, ställt oss i kö för äggdonation och pratat med dem i telefon (första gången på engelska andra gången på svenska). Det som oroar mig lite är att i början var de supersnabba på att svara tillbaka och ringa upp. Men nu när det är bokat och jag har frågor ang. blodprovning inför besöket har de inte svarat på två dagar... Men förhoppningvis finns det rimliga förklaringar till det?
 
Önskar er allihop en skön sommarhelg :)
Fertinova, Ofrivillig barnlöshet, anonym blogg, behandlingar vid ofrivillig barnlöshet, bloggar om ofrivillig barnlöshet, bloggar om ÄD, bloggar om äggdonation, ivf-klinik Finland, ofrivilligt barnlös, sahlgrenska universitetssjukhuset, äggdonation Finland,