Idag för ett år sedan fick vi det vackraste PLUSSET av alla!
 
Tänk att det skulle innehålla två hjärtan och oändlig kärlek och lycka?
 
Så tacksam! 💞
Gravid, gravid med tvillingar,
Tänk idag är det exakt ett år sedan jag blev gravid, ett år sedan solstrålarna planterades in i mig (läs mer i här och här). Jag hade hela tiden en go känsla: från första besöket, dagarna innan inplantering, efter att de satts in och under hela tiden i Helsingfors. Ja jag mådde faktiskt gott under hela ruvningstiden även om jag såklart var nervös typ hela tiden!
 
Under tiden för mina misslyckade ivf:er hade jag aldrig en bra känsla, bara en oroskänsla, som ett mörkt moln som hängde ovanför mig hela tiden.
 
Innan jag åkte till Finland mådde jag så otroligt dåligt. Jag hade bestämt mig (utan att berätta det för någon) att om första försöket inte funkade var jag tvungen att lägga bebisförhoppningarna på paus, för jag ORKADE inte mer, jag var helt slut psykiskt. Minsta motgång i livet i stort förstorade jag upp och hade ett ständigt katastroftänkande. Satt med tårar bakom ögonen, en konstant klump i halsen och magen och mitt hjärta mitt hjärta höll på att pulveriseras av total förkrossning. Usch det är jobbigt att tänka tillbara på det, hur dåligt jag mådde och hur nära total botten jag faktiskt var. Det skrämmer mig. Vad hade hänt om det inte lyckats? Jag vågar inte gå längre i mina tankar...
 
Men från dess jag accepterade och valde att satsa på äggdonation i Finland mådde jag bra och jag TRODDE verkligen på det! Det pirrar i magen när jag tänker på den här tiden! Det var så roligt så många positiva känslor!! Och det är klart, eftersom allt funkade så bra kan jag ju inte annat glädjas över detta - våra första stapplande steg mot våra älskade barn <3
 
Jag är tacksam varje dag.
Ofrivillig barnlöshet, barn genom äggdonation, behandlingar vid ofrivillig barnlöshet, bloggar om ofrivillig barnlöshet, bloggar om ÄD, bloggar om äggdonation, gravid genom äggdonation, ÄD, äggdonation, äggdonation Finland, äggdonation privat, äggdonationsbehandling, äggdonationsgraviditet,

I fredags fick vi brev från kliniken (Fertinova i Helsingfors):

Bästa kund,
från den behandling ni gjorde på Fertinova har ni fortfarande embryon nedfrysta. Avtalet för nedfrysning och förvaring av embryon gäller ett år i taget och har för er del ni gått ut. Därför frågar vi er om ni vill förnya ert avtal och på så sätt fortsätta att förvara era embryon nedfrysta på vår klinik.

Genom att underteckna det bifogade avtalet ger maken samtidigt samtycke till att vi får återföra nedfrysta/upptinade embryon till hustrun/sambon under den tid detta avtal är i kraft. Det förlängda avtalet gäller ett år i taget. Eftersom embryona är parets gemensamma, så kan man inte fortsätta förvaringen eller återföra embryon om paret har separerat.

Vi ber er vänligen fylla i det bifogade formuläret och returnera det till oss efter det ni båda undertecknat det. Om ni väljer att fortsätta förvaringen, skickar vi er en faktura efteråt. Förvaringsavgift per år är 175£.

 

Vi ar 12 ägg i frysen (galet många jag vet!! =D ), varav 8 är blastocyter – dvs. 12 potentiella helsyskon till tvillingarna!! Vi kommer absolut att betala för fortsatt nedfrysning och vi ha faktiskt så smått börjat prata om när vi vill försöka igen. Så OM:et är borta, syskon finns (förhoppningsvis) i framtiden! Men vi vet inte när. Det vi har bestämt är att vi vill aldrig mer skydda oss. Skulle vi få ett genetiskt barn så vore det roligt och mycket välkommet, men vi kommer inte försöka få det utan vid syskonfösök har vi siktet inställt att återigen göra barn i Finland. Det är roligt att kunna skriva det, för jag trodde inte att jag skulle resonera så, eller framförallt KÄNNA så – men dessa barn är ju så fantastiska visst vore det väl synd att inte fortsätta på den här banan?

12 ägg, 12 potentiella helsyskon, vad vi är välsignade!!

 

Ps. Även om jag inte är "aktiv bloggare" längre, så kommer jag som jag sagt fortsätta göra inlägg som har med Äggdonation och ofrivillig barnlöshet att göra med jämna mellanrum (troligtvis publicerar jag oftast på helgerna). Så du får gärna kika in emellanåt :)

Fertinova, Helsingfors, avtal, barn genom äggdonation, blastocyter, bloggar om ÄD, bloggar om äggdonation, embryo, frågor om ÄD, förvaringsavgift, genetik, genetisk förälder, genetiska barn, genetiskt barn, gravid genom äggdonation, gravid med tvillingar, information om äggdonation, klinik, kostnad, kostnad nedfrysning av ägg, kostnad äggdonation, kostnader, nedfrysning, nedfrysning av ägg, syskon, syskonförsök, ÄD, äggdonation, äggdonation Finland, äggdonation privat, äggdonationer, äggdonationsbehandling, äggdonationsgraviditet,

Jag har funderat en hel del vad jag ska göra med bloggen. Ni är många som läser den, som uthålligt går in varje dag och kollar om jag har skrivit något. Ni har betytt så otroligt mycket för mig under den här resan och jag får lite dåligt samvete att jag inte ”pratar” med er längre?

Jag startade den här bloggen när jag och min man hade varit ofrivilligt barnlösa i över ett år och vi hade påbörjat vår fertilitetsutredning. Min tanke har hela tiden varit att ha bloggen som en ventil och samtidigt vara en informations- och inspirationskälla för dem som är i liknande sits. Jag har förbannat mig själv att jag valde namnet ”FertilitetsRESA” till min blogg, varför döpte jag den inte bara till ”Önskanombarnärstorsnartärviföräldrar” (typ)?! Men i mitt undermedvetna visste jag nog att det här skulle bli en utmanande och tämligen lång RESA. Men aldrig hade jag kunnat tro att vår resas destination var Finland och att denna resa skulle göra mig till mamma till de vackraste finaste underbaraste barnen i världen?! ♥♥

Det har aldrig varit min mening att göra detta till en mammablogg. Skulle jag fortsätta vill jag heller inte längre blogga anonymt. Men min resa är MIN, att nu ta bort min anonymitet vore också att outa mina barn. Det vill jag inte. Inte nu. Ja jag velar lite, för jag har verkligen tyckt om att blogga här och ha kontakt med er läsare. Att sluta blogga blir även ett form av avsked till er, er som jag faktiskt upplever och tänker om som mina vänner? Vad hade jag gjort utan er under dessa år? Antagligen gått under :(

Bloggen kommer finnas kvar och förhoppningsvis fortsätta ge svar till dem som söker. Jag kommer svara på frågor som kommer upp, även om det tar lite tid innan jag svarar. Jag kommer även göra inlägg i framtiden som återknyter till ofrivillig barnlöshet och/eller äggdonation. På vilket sätt det här med att barnen kom till genom just äggdonation kommer påverka oss vet jag inte idag, men jag antar att det kommer stunder då jag behöver skriv av mig, berätta eller fråga. DÅ kommer jag skriva blogginlägg igen.

Och OM (vi har inte pratat om detta än) eller NÄR vi väljer att starta syskonförsök kommer jag liva upp bloggen igen! Men där kommer vi inte vara än på något år i alla fall :)

 

Jag är så lycklig i mitt liv som mamma, jag är så tillfreds, känner ett lugn inom mig som jag aldrig känt. Mitt hjärta är fyllt av kärlek ♥ Det är många tårar som fällts under denna resa, många gånger har allt känts totalt hopplöst och jag har varit nära att ge upp. Att bli mamma genom äggdonation har varit omtumlande, men i slutändan fantastiskt!! Jag var rädd att jag skulle känna sorg i att inte få genetiska barn, jag var rädd att jag inte till fullo skulle känna mig som barnens mamma. Men vet ni? Det var tankar som aldrig blev verklighet! Det finns inte ett uns i mig som inte känner mig som mamma, jag älskar dem av hela mitt hjärta och det har jag aldrig ifrågasatt och jag skulle aldrig vilja ha några andra barn än just dess två – mina älsklingar!! Om vi försöker få syskon tror jag inte ens vi kommer försöka få genetiska barn? Vi har ju 12 ägg som väntar på oss i Finland – potentiella helsyskon till tvillingarna! Och de är ju så vackra, så underbara – de bästa – nog vore det väl synd att inte ge dem fler helsyskon? :)

Jag fick stöd från er läsare som fått barn genom ÄD, som berättade att jag kommer känna precis som jag gör nu och jag hoppades att jag skulle göra det, men aldrig hade jag kunnat tro att det stämde till 100%? Men jag tror att jag behövde resan jag gjorde för att nå dit. IDAG känns allt kring ÄD som det absolut bästa beslutet, det finns inga betänkligheter, inga ”om” – bara lycka!!

 

Avslutningsvis vill jag av hela mitt hjärta TACKA Alla Er som följt med på min resa! Ni som har läst, kommenterat, tipsat och stöttat – jag är så TACKSAM för att Ni funnits. Nu fortsätter min resa som MAMMA, men jag kommer aldrig glömma er – kärlek till Er ALLA!! ♥♥♥

Ofrivillig barnlöshet, anonym blogg, att vänta tvillingar, barn genom äggdonation, behandlingar vid ofrivillig barnlöshet, blogg om tvillinggraviditet, bloggar om graviditet, bloggar om ivf, bloggar om ofrivillig barnlöshet, bloggar om ÄD, bloggar om äggdonation, bloggbesök, bloggkommentarer, bloggläsare, fertilitetsresa, frågor om ÄD, frågor om äggdonation, frågor på bloggen, gravid genom äggdonation, gravid med tvillingar, information om ofrivillig barnlöshet, information om äggdonation, kommentarer på bloggen, ofrivillig barnlöshet, ofrivilligt barnlös, ofrivilligt barnlösa, tvillingar, tvillinggraviditet, underbara bloggläsare, ÄD, äggdonation, äggdonation Finland, äggdonation privat, äggdonationer, äggdonationsbehandling, äggdonationsgraviditet,