Varje morgon tar jag min kalla kaffeshake, det funkar helt okej. Den är inte så särskilt söt vilket funkar bra för mig. Ikväll testade jag sparrissoppan och den var avskyvärd - såå hemsk!!
 
Grön sparris äter jag i vanliga fall gärna (helst med lite smält smör på).
Men vit sparris på burk har jag aldrig gjillat - avskyvärd smak!
 
Jag antar att det var den vita sparris i soppan - usch - never again!
Har suttit och gått igenom olika forum på nätet och letat efter olika bloggar, helst sådana som ligger ungefär i samma fas som jag. Hittade en tråd på Familjeliv med en fråga om bloggar om IVF/Ofrivillig barnlöshet som startades för över två år sedan. Det roliga är att många av dem som bloggade då faktiskt har barn idag.
 
Det tråkiga är att läsa om dem som meddelar att de nu ger upp, eller ännu värre de som berättar att de nu separerar - att slutet kom.
 
Jag blir såå ledsen av att läsa sådant. Jag vill vara med min man för evigt! Jag vill inte att vår längtan till ett gemensamt barn någonsin ska gå så långt så att vi tappar varandra! Vi måste fortsätta engagera oss i varandra - det är absolut viktigt!!
 
Och pussas mycket
bloggar om ofrivillig barnlöshet, ofrivillig barnlöshet,
Ja min mens är försenad 10 dagar - drygt! Tror visst att ni som har kommenterat på bloggen med förslag om att kroppen har ställt in sig på svält har rätt. Sjuksköterskan så också det, att det inte är troligt att jag överhuvud taget KAN bli gravid under dieten, då det är en svältdiet . under svält ska man inte bli gravid. MEN jasg skulle ju ha fått min mens på fredagen innan jag började dieten på måndagen?
 
Grr... denna mens med en egen vilja!!
försenad mens,
Vill ägna ett inlägg till de av mina bloggläsare som har plussat! Några av er kommenterar ofta på min blogg (och ger mig värme och pepp!) - Ingrid, M och nu senast Lilla S - jag är verkligen glad för er alla!!
 
Samtidigt känner jag ödmjukhet för det som Ingrid säger och som jag tror beskriver något som de flesta som har varit ofrivilligt barnlosa som sedan "lyckats plussa" känner - ska man kunna tillåta sig själv att vara lycklig då och slappna av? Ingrid brottas ju dessutom av ledsamma minnen som jag bara kan försöka tänka mig in i hur det känns, hoppas att jag aldrig blir varse om det, och önskar att ingen någonsin skulle behöva det!
 
Jag har ju tidigare berättat om mina förbjudna tankar, jag tror de finns där både när man längtar efter att bli gravid och när man väl är gravid. När man är gravid BÖR man ju vara glad när man väl är där man längtat så länge? Men samtidgt måste det vara så oerhört svårt att ändra fokus? Att efter månader och år inte vågats hoppas på på plus, eller hoppats och sedan blivit nedslagen när mensen kommer. När väl graviditeten är ett faktum måste det vara oerhört svårt att "gosa in sig" i den underbara vetskapen om att ett liv växer inne i sig?! Jag säger inte att jag vet eller förstår det här, jag var bara gravid som jag visste om i en vecka (fick missfall i vecka 5-6), det var himlastormande då och jag hann inte förstå fullt ut ändå. Jag pratar inte om mig själv, utan jag funderar på er situation. Usch, känns som jag svamlar? Det här inlägget blev inte riktigt som jag tänkt..
 
Jag önskar att graviditetsbeskedet och hela graviditeten i sig vore en varm, mjuk omhuldande känsla för er alla - för Vi förtjänar det - allihopa!
 
Ett särskilt gratiis till Ingrid, M & Lilla S - ni är så fina och era kärleksfulla hjärtan kommer göra er till underbara mammor - jag önskar Er All Lycka!!
Ofrivillig barnlöshet, farhågor vid graviditet, förbjudna tankar, ofrivillig barnlöshet, plus, underbara bloggläsare,
Nu är mensen försenad med en vecka. Varför? Har tagit tre gravtest totalt under veckan som gått. Och nej, jag är inte gravid. Vad händer? Som jag skrev till "Lilla S" s¨är det väl ändå konstigt att den där mensen verkar ha en vilja av sig själv? När man INTE vill att den ska komma ja då kommer den! När man VILL att den ska komma ja då får man vänta tills den ger sig till känna...
 
Konstigt.
Varning: Gnällinlägg, du blir INTE på bättre humör av att läsa detta!!
 
Sköterskan på Sahlgrenska berättade innan att de 3-4 första dagarna in i dieten är värst, för en del tar det upp till 7 dagar innan man når "nästa fas". Igår och idag har varit riktigt riktigt jobbiga. Jag är så huuuungrig!! Så mycket av mina tankar kretsar runt mat, vad jag skulle äta och drick om jag fick, samtidigt som jag inte vill tänka så, jag vill fokusera på varför jag gör detta - drömmen till vårt barn och kärleken till denna <3
 
Det är helt otroligt vad orkeslös jag är, det är en kamp att åstadkomma något på jobbet nu!!
 
Tack för era peppande rop jag uppskattar dem enormt!! Och jag skriver inte detta för att sukta efter mer, jag skriver bara av mig. Det känns riktigt jobbigt just nu. Jag hoppas verkligen att det blir bättre snart - det är 86 dagar kvar!!
 
Det jobbigast är att jag har bara gått ned ett halvt kilo på fyra dagar - fastän jag aldrig får känna mig mätt?! Hur är det möjligt??
 
Måndag: - 0,4
Tisdag: + 0,4
Onsdag: +/-
Torsdag: -0,5
 
Man förväntas gå ned ca 2-4 kg per vecka, dock mer i början av dieten (då det är främst vätska man förlorar i början). Jag följer till 100 % kämpar som fasen och står typ still i vikt!? Buhu  inge kul, de hopplösa känslorna är nära :(
forskningsstudie, hunger, modifast, pulverdiet, viktnedgång,
Igår på min andra dietdag var jag hungrig precis hela dagen!!
 
 
Idag är inte mycket bättre :(
Inför vårt första besök på Sahlgrenska skickade de med information (reklam) om att det är viktigt att äta folsyra när man försöker bli gravid
 
 
Det här visste jag sedan tidigare, att man helst ska börja äta folsyra 3 månader innan man börjar försöka bli gravid, jag har ätit det i över två år... I broschyren kan man läsa rekommenderat intag:
 
 
Alltså 500 ug per dag. Är det inte då lite konstigt att de rekommenderar "Mitt val kvinna"
 
 
som innehåller 400 ug Folsyra (och vitaminer)??!
 
Det tycker jag. Jag frågade läkaren om detta på vårt besök, men då svarar hon:
- Det spelar ingen roll om det är 400 eller 500 ug!
 
Okej? Men varför står det isf inte rekommenderat intag 400-500 ug?
Alltså, jag kanske är petig, men hur sjutton ska man kunna vet när det ska vara exakt och när det går bra "vilket som"?
 
Jag kör iaf på min ACO Gravid, den innehåller 500 ug Folsyra (och vitaminer)
 
ACO Gravid, Folsyra, Gravid, Mitt Val Kvinna, rekommenderat dagligt intag av Folsyra,
Tack för ert stöd!! Det har varit en tuff första dag men jag har uthärdat :)
Började dagen med att vara fastande, för blodprovtagning på sjukhuset.
 
Idag är första dagen på min pulverdiet - 90 dagar to go!
 
Frukost: Shake med smak av kaffe
 
 
Helt okej faktiskt!
kaffe, modifast, pulverdiet,
I fredags startade min utredning för att ta reda på orsakerna till symtom jag har haft (som jag har berättat om tidigare) under tre år nu, så då var jag på medicinmottagningen och tog en massa blodprover. Även under helgen har jag fått ta prover. Ikväll kl. 22  ska jag ta en tablett och sedan ska jag ta nya prover igen imorgon bitti. Därefter är det bara till attt vänta tills 7 november då jag får träffa läkaren. Som jag har sagt tidigare så har det här inget med vår infertilitetsutredning (som är avslutad) att göra, men det är möjligt att den påverkar min fertilitet. Det känns iaf skönt att man går till botten med det här nu!
 
Så sedan kl. 20 ikväll är jag fastande inför morgondagens provtagning. Imorgon är även dagen då jag påbörjar min pulverdiet. Idag har jag ätit min "sista måltid" det blev kött, sås och potatis, mums! Känns skumt att jag inte kommer äta någon mat igen förrän mitten av januari!? Julen kommer att bli en helt ny upplevelse när jag inte kan njuta av maten, så mycket är säkert...
Jag ligger lite efter i bloggen, så jag bloggar just nu i efterhand, men det får ni stå ut med - för här kommer uppdatering!
 
Som jag har berättat tidigare hade vi I måndags vårt nybesök, vi tackade ja till att vara med i studien och fick reda på att jag kommit med i viktminskningsgruppen. Så efter att vi besvarat alla enkäter sa de att de skulle höra av sig till mig igen för besök hos dietist med flera. På onsdagen fick jag samtalet från dietisten och vi bokade in att jag skulle komma dagen efter.
 
Så i torsdags var jag tillbaka på Sahlgrenska. Först fick jag träffa en sjuksköterska som berättade mer om studien, vad som förväntades av mig och hur jag ska gå tillväga. Jag fick väga mig, den vikten kommer att vara mitt utgångsläge som vi utgår ifrån.
 
Jag kommer att gå på vad hon kallade "svältdiet", korrekt benämning LCD - Low Calorie Diet i 12 veckor från och med måndag. Det är en pulverdiet, jag ska "äta" 4 shakes per dag och får inte äta någon mat - alls! Inte ens en gurkbit för då sabbar jag allt!! De berättade att det är ett säkert sätt att gå ned i vikt på. Dock måste jag se till att magen klarar det får jag ihållande diarré eller förstoppning får jag inte fortsätta för DET kan däremot vara livsfarligt, så det måste jag hålla koll på. Dessutom måste jag dricka 2,5 liter vatten varje dag.
 
I slutet av det mötet fick jag med mig kartonger med pulver i olika smaker som ska räcka i två veckor, dvs. till dess jag ska tillbaka igen. Eftersom det gick så snabbt efter att jag fick reda om studien till dess jag kom på detta besöket så hann jag inte prova de olika smakerna, förutom vanlijen - som jag avskydde! Hoppas de smakerna jag valde funkar annars blir det extra tufft...
 
En timme efter sköterskan fick jag träffa dietisten - en jättehärlig kvinna! Jag kommer få stöd av henne i ett år. Under de 12 veckorna har jag bara kontakt med sjuksköterskan men därefter kommer jag bara ha det med dietisten. Efter de 12 veckorna med enbart pulver så ska hon hjälpa mig att byta ut pulvrerna till vanliga matmåltider. Känns bra att få hennes stöd/hjälp! På besöket gick vi igenom min historik, hur jag äter idag och vad jag själv tror om orsak till varför jag är där jag är nu. Det vi ska fokusera på är att "hitta tillbaka till mig själv" - och det vill jag :)
 
Så nu är det bara att ladda inför att vara supertaggad på måndag!!!
forskningsstudie, modifast, ofrivillig barnlöshet, sahlgrenska universitetssjukhuset, viktminskning, viktreducering,
Som jag har berättat tidigare så var jag och min man på vårt första besök på Sahlgrenska i Göteborg i måndags. Eftersom vi tackat ja till att medverka i studien fick vi komma tidigare (annars skulle vi kommit i nov/dec). Det blev som sagt en tidig morgon, vi steg upp strax innan kl fyra morgonen, var på plats på sjukhuset i god tid för att lämna spermaprov, gick en sväng på stan min man fikade (jag var fastande) och sedan på eftermiddagen var vi på plats på reproduktionsmedicin.
 
Först tog en sköterska längd och vikt på oss båda och sedan fick vi träffa läkaren, som gjorde ultraljud på mig, ställde frågor och förklarade hur vår behandling ska gå tilL. De har ju inte hittat några "fel" på oss, utan vi är oförklarligt barnlösa... Iaf, vi ska göra IVF, genom ägguttag och sedan ska man lägga i min mans spermier tillsammans med mina ägg och så förhoppningsvis hittar de till varandra så att äggen befruktas. 
 
Tillbaka till studien: såhär långt i besöket blev det nu dags för oss att besvara enkäter (mastodont!), så vi fick sätta oss i ett samtalsrum och påbörjade vårt arbete, min man fick tre enkäter och jag fyra. När jag hade besvarat min första enkät sa sköterska att jag skulle gå och ta prover. En mängd rör blev det, även urinprov och sedan blodtryck. När jag kom tillbaka berättade hon att första enkäten var för att kolla så att jag inte har ätstörningar, vilket enkäten visade att jag inte har, i så fall hade jag inte kunnat vara med i studien. Efter det fick vi kaffe och sedan fortsatte vi att fylla i enkäterna som tog ganska lång tid all slutföra. När det var klart matade sköterskan in vissa uppgifter om mig i datan som slumpen mig till: att vara med i viktminskningsgruppen.
 
Jag är glad för att få gå med i den gruppen, även om det naturligtvis kommer att bli tufft. Såklart hade jag varit glad att komma i andra gruppen också och få börja med IVF direkt! Men så mycket som jag väger nu är långt mycket mer än jag någonsin vägt förut och att ha det som startvikt inför en (förhoppningsvis!!) kommande graviditet känns inte bra alls.
 
Så det var en lättnad att få veta att jag kom med i viktminskningsgruppen och få lite tider att förhålla sig (all väntan dirver ju en till total vansinne?!). Men jag var såå trött efter bsöket, totalt utpumpad, all energi bara rann ur mig. Vål hemma gick vi och la oss ganska tidigt, men mycket nöjda med denna dag :)
forskningsstudie, ivf, ofrivillig barnlöshet, reproduktionsmedicin, sahlgrenska universitetssjukhuset, viktminskning,
Det är verkligen mycket som hänt det senaste, men hur det skulle bli visste jag först i slutet av vårt nybesök i måndags! Jag har ju berättat lite om att mina hormoner är i obalans och har så varit i ca 2,5 år, ett av symtomen är att jag har gått upp mycket i vikt, varför vet man inte men utredningen kring det börjar om 3 veckor det har dock ingenting med vår infertilitetsutredning att göra. Däremor har det ju påverkat mig, jag mår mycket dåligt av att väga såhär mycket, det är långt mycket mer än jag någonsin vägt!
 
Hursomhelst, för några veckor sedan (innan vi åkte på vår semester) fick jag ett telefonsamtal från Sahlgrenska, där jag blev erbjuden att vara med i en forskningsstudie. De som erbjuds att gå med i studien ska ha ett visst BMI över normalvikt (jag blir inte tydligare än så för jag vill inte berätta vad mitt BMI är). Studien går ut på att undersöka om chansen att föda barn (med hjälp av IVF-behandling) ökar om kvinnan går ner till normalvikt. Idag vet man att övervikt/fetma ökar risken för infertilitet, missfall, komplikationer vid förlossning med mera.
 
Jag fick per telefon (som sedan följdes upp med mail med dokument om studien) veta att om jag tackade ja till att vara med på studien så skulle jag få komma på nybesök i början/mitten av oktober. Väl där skulle jag bli slumpad till att antingen komma till gruppen som skulle få hjälp att gå ned i vikt eller gruppen som skulle få börja med IVF på en gång.
  • I gruppen som ska gå ned i vikt, dvs. till normalvikt, får man gå på pulver - Modifast  i samråd med dietist- i upp till 16 veckor, När kvinnan når normalvikt ska man så fort som möjligt påbörja IVF.behandling.
  • I gruppen som inte ska gå ned i vikt får man påbörja IVF-behandling på en gång
Så det jag hade att välja på var att få hjälp med att gå ned i vikt, och få påbörja IVF:en när jag når normalvikt, alternativt påbörja IVF:en på en gång. Eller rättare sagt jag fick välja mellan att gå med i studien (och då lottas till en  av grupperna, jag kan alltså inte välja vilken grupp jag vill vara med i) eller att inte var med i studien. Om jag valde att gå med i studien skulle jag få komma på nybesök i början/mitten på oktober, annars i november/december.
 
Lite krångligt att skriva om studien. Vill ni veta mer om studien? Om ni kommenterar att ni vill det kan jag berätta mer i särskilt inlägg!
 
Vad tror ni att jag valde? Jag diskuterade med min man, sedan valde vi tillsammans att jag skulle säga JA till att vara med i studien, på nybesöket fick jag svaret på vilken av grupperna jag kom med i...
BMI, forskningsstudie, infertilitet, ivf, komplikationer vid förlossning, missfall, modifast, normalvikt, sahlgrenska universitetssjukhuset, viktreducering, övervikt fetma,
Det har hänt så himla mycket nu! en jag ska berätta det i omgångar :)
 
Igår var en STOR dag, vi hade tid för vårt första besök på reproduktionsmedicin på Sahlgrenska i Göteborg. Så det blev en tidigi morgon, vi steg upp kl. 04... Men sedan hade vi gott om tid att ta oss dit. FÖrst och främst fick "vi" lämna spermaprov på IVF-labbet (som vi senare fick reda på visade fin-fina simmare!) kl 07:30. Därefter hade vi inget att göra fram till efter lunch så då gick vi på stan och fikade. Eller rättare sagt min man fikade jag var ju fastande, förutom att jag fick äta lite tidigt på morgonen 04:30...
 
Nåväl, kl. 13:30 var vi på plats på mottagningen. Vi fick träffa vår läkare (och hennes elev) som gick igenom hur vårt "fall" ser ut. Hon poängterade återigen att det är bra att man inte hittat något fel på oss, men sa också att det kan vara än mer frstrerande eftersom vi då heller inte har något vi måste åtgärda. Vi hade i förväg fått besvara frågor, som t.ex. om vi kan tänka oss att donera överbliven sperma och obefruktade ägg samt embryon som ej är i skick att frysa ned. Jag och min man hade lite frågor kring det här med embryona då det ¨kändes lite olustigt. Vår läkare förklarade dock att detta är embryon som vi inte kan använda ändå så om vi svarar nej "kastar" de dem direkt. Både jag om min man kände oss därför övertygade om att svara jag till att ge sperma, ägg och embryon till dem så att de kan öva teknik med mera med det. Vi vill ju hjälpa till med utveckling och hjälpa framtida ofrivilligt barnlösa par. Vi känner oss nöjda med vårt beslut.
 
Läkaren gjorde återigen ett ultraljud på mig, allt såg bra ut. Efteråt så höll hon sin "monolog" där hon berättade hur IVF går till, vad det är som gäller, lagar och regeler och vad vi kan förvänta oss. Hon berättade att i Västra Götaland har vi rätt till 3 försök. Ex1: efter ett ägguttag kanske de får ut 10 ägg, av dessa blir kanske 7 befruktade och av dessa kanske 4 delar sig så pass bra att de anses som tillräckligt bra för att använda. Det bästa imolementerar man då i kvinnans livmoder, de resterande 3 äggen fryses ned. Om det första ägget inte fäster kan man föra in de andra tre (en åt gången/per cykel!) därefter. Allt detta räknas som ETT försök. Ex2: av de 10 äggen befrukats inget ägg, detta räknas dessvärre också som ETT försök.
 
Slutligen berättade hon att ungefär 27 % blir gravida vid första IVF:en. Om man tar med alla tre försöken i beräkningen ökar siffram till att 65 % blir gravida. Oavsett så är det inte särskilt bra siffror...
 
MEN om jag ska tänka positivt kan jag tänka på "M" och "Ingrid" som faktiskt båda lyckades bli gravida vid första försöket :)
 
Återkommer imorgon om ""allt som har hänt/är på gång"... Ciffhanger? Javisst! ;)
IVF försök, infertilitet, ivf, ofrivilligt barnlös, reproduktionsmedicin, sahlgrenska universitetssjukhuset, statistik IVF,
Steg upp kl. 04 imorse Phu! Satte mig på sängkanten och tog min Levaxinmedicin (sköldkörtelhormon) som jag brukar göra varje morper. Precis när jag svalde kom jag på: jag ska ju INTE ta medicinen idag! Åh nej! Nu är det provet förstört! Vet inte om det förstör fler prover idag? :( Så klantigt!!
 
Jaja jag kan ju inget göra? Vi åt en snabb frukostoch sedan begav vi oss mot Göteborg. Egentligen ska jag vara fastandedrills jag ska ta mina prover, men vårt besök är först kl. 13:39 och sköterskan tyckte gott att jag kunde äta lite på morgonen iaf men vad hjälper det? Jag ärhungrig nu! 
 
Nu är spermaprovet lämnat. När sköterskan frågade vilken tid han gjorde provet svarade min man "07.07" varpå sköterskan skrattade gott ock sa "jag skriver 07:10 då". Jag tror bestämt att min kära make är lite nervös - sötisen! :)
Jobbar varje dag denna veckan så det har inte blivit mycket tid framför datorn för att uppdatera bloggen.
Jobbar idag också, för jag ska ju vara leeeedig imorgon - ser verkligen fram emot dagen!!
 
Phu, fjärilar i magen? YES!
På sätt och vis skönt att jag jobbar mycket nu för då hinner jag inte tänka på det varje sekund iaf :)
 
Imorgon ska jag berätta ALLT för er - kramar till er Alla!!
Just nu suger jag i mig all information jag kan om vad som väntar oss
 
 
Och infoboken vi fick:
 
 
Känns det igen att suga år sig allt som en svamp?
Nu är jag tillbaka!! Och nu kommer jag blogga som vanligt igen - jag har saknat bloggandet och framförallt kontakten med er bloggläsare :)
 
När vi kom hem från semestern hade vi ntligen fått kallelsen till första besöket på Sahlgrenska! Spännande!!
 
 
Så på måndag gäller det  äntligen!!
ivf-bloggar, kallelse, reproduktionsmedicin,
Förlåt för att jag inte har uppdaterat! Från och med imorgon kväll kommer jag vara tillbaka som vanligt igen - det händer massor nu och jag saknar att berätta om det för er! Så: See ya tomorrow (hopas jag)!!
 
Kram och tack för ert tålamod :)
Men nu är det dags att bege sig hemåt igen!
Ska berätta mer när jag kommer hem - ska bli kul att kunna prata lite mer med er också :)
Hotellet har en jättefin spaavdelning! Hade velat ta en ordentlig massage, men då försvinner kanske solbrännan? Så jag tog en lyxig pedikyr istället!
 
 
De hällde över parrafin på mina fötter, lät det stelna och sedan tog de bort det - nu är mina fötter lena som en babystjärt! :)
Har ni sett programmet Jon & Kate plus eight? Det handlar om en familj på 10 personer, föräldrarna Jon oh Kate som inte lyckades bli gravida på naturlig väg fickhjälp med provrörsbefruktning och fick ett tvillingpar. När de sedan vill försöka få ett syskon till dem så gjorde de nytt provrörsbefrukning och fick då sexlingar! I TV-serien får man följa dem i livet.
 
 
Jag gillar de första säsongerna där barnen är mindre och allt känns väldigt äkta. De sista säsongerna märks det att paret har problem i sin relation och de är numera skilda. Fascinationen ligger i att det är så många barn i samma ålder!
jon & kate plus 8, provrörsbefruktning, sexlingar, tvillingar,
Juste det jag, ni vill kanske veta var vi semestrar?
Vi är i Turkiet, i Belek på Gloria Verde Resort and Spa
 
 
och vi har det helt underbart!!