Jul & Nyår känns extra mycket för längtansfamiljer <3
 
Vi är många som tänker på Er och Hoppas för Er!
 
 
 
Många kramar till Alla fina bloggläsare - tack för att DU finns <3
God Jul tillönskas Alla mina fina bloggläsare 😘
 
Det här är mitt livs bästa jul och jag är innerligt tacksam 💞
 
 
Kramar från tvillingmorsan!
Nyheten har väl nått alla, och in synnerhet registrerats av ofrivilligt barnlösa, att prinsessan Madeleine är gravid igen?
 
 
Ja man kan väl lugnt säga att de inte har några problem med fertiliteten?
 
Vad roligt! sa min man när vi hörde det på nyheterna. Och jag blir så besviken och ledsen på mig själv för att jag INTE tycker det är roligt. Jag gläds inte alls med dem? När jag var ofrivilligt barnlös och kämpade för att bli gravid kunde jag inte glädjas med dem som blev gravida. Jo med huvudet kunde jag det, men inte med hjärtat. Det var lite lite lättare om jag visste att de som var gravida hade kämpat för det. Då kunde jag i alla fall var lite glad en liten pyttestund för dem. Sedan tyckte jag oerhört mycket mer synd om mig själv, tyckte livet var fruktansvärt orättvis och förbannade vår otur och undrade varför vi straffades och inte kunde välsignas och få barn??
 
Tar det aldrig slut? Nu har jag ju två underbara barn - den största lyckan i livet har jag fått!! Ändå kan jag inte glädjas med prinsessparet? Varför? Antagligen för att åren som ofrivilligt barnlös gjorde stora själsliga sår, som fortfarande är öppna, de har läkt ute i sårkanten med de står fortfarande och blöder. Det är min bästa liknelse. Och det gör mig ledsen. Återigen vill jag snabba på processen med hur jag VILL tänka! Jag VILL glädjas med alla som får barn, ända in i hjärtat och verkligen LYCKÖNSKA dem med hela mitt hjärta uppriktigt!
 
Ofrivillig barnlöshet är ett rent helvete. Ett helvete jag faktiskt har lämnat i praktiken och teorin. Men i själen är jag en mamma till världens finaste tvillingar som fortfarande läker från min tid som ofrivilligt barnlös och alla skador jag fick på min resa. Kanske står såren öppna för kroppen och själen vet att vi önskar syskon? Då blir det en ny resa. Förhoppningsvis en kortare resa men med samma slutdestination
Gravid, Ofrivillig barnlöshet, Prinsessan Madeleine, barn genom äggdonation, bloggar om ofrivillig barnlöshet, bloggar om äggdonation, gravid genom äggdonation, ofrivillig barnlöshet, ofrivilligt barnlös, ofrivilligt barnlösa, syskon, syskonförsök, tvillingar,
Efter att jag gjorde kompletteringar till min ansökan om "Vård i annat EU-land", för äggdonationen i Finland har jag nu fått svar. Både positivt och negativt. Ansökan beviljades MEN summan jag får täcker inte äggdonationsbehandlingen på ca 70 000 kr (exl. undersökningar/provtagningar, resa, boende, logi, förlorad inkomst etc.). FK utgår ifrån vad ÄD-behandlingen hade kostat i MITT landsting. Och Västra Götalandsregionen svarade att den kostar ca 42 000 kr (de anger exakt belopp i beslutet men jag har det inte i huvudet nu), så det är vad jag får i ersättning.
 
Önskar jag visste detta innan. Då hade jag blivit glad för pengarna, men nu känns det som om jag har gått miste om hälften eftersom jag trodde jag skulle få för hela behandlingen. :( Pengarna skulle dels använda för att betala tillbaka på lånet och även att spara till syskonförsök.
 
Antar att det beror på de nya regalerna som trädde i kraft i oktober förra året? Jag hamnade precis på andra sidan regelgränsen...
 
OM jag ska överklaga måste det vara inne senast nu på måndag 15 december. Så nu skickar jag ut en fråga till er som läser: Någon som vet om det är värt att överklaga och i så fall vad ska jag hänvisa till? Tacksam för tips och råd!!
Försäkringskassan, barn genom äggdonation, bloggar om äggdonation, ersättning, frågor om äggdonation, gravid genom äggdonation, information om äggdonation, kostnad äggdonation, vård i annat EU land, Äggdonation Sahlgrenska, äggdonation, äggdonation Finland, äggdonation SU, äggdonation privat, äggdonationer, äggdonationsbehandling, återbetalning äggdonation,
På något vis missuppfattade jag hur många ägg vi har i frysen. Det är inte 12 ägg utan 8 ägg som fryser i Finland.
 
 
 
Här står det 8 embryo, så jag ringde upp kliniken och frågade om det verkligen inte var 12 som jag förstått? Hon svarade tillbaka via mail att hon kollat med embryologen och att det är 8 ägg vi har. Okej svarade jag, skickade in blanketten om att vi önskar frysplats och igår kom fakturan.
 
Men jag har ändå inte kunnat släppa det? Jag läste tillbaka i bloggen och fann:
 
"Det blev 18 (arton!) befruktade ägg   Innan embryotransfer fick jag träffa embryologen som berättade att de hade fryst in fyra ägg. Min man och jag hade sedan tidigare bestämt att vi vill återföra två embryon. Embryologen berättade att de två äggen som skulle återföras var två 2:or.

De andra (12 äggen!) ska de odla på till på lördag och se om se kan få fram blastocyter 

19 nov 2013:
Imorse ringde de från kliniken och berättade att av de äggen de odlat vidare på blev det åtta till i frysen!
Så nu har vi 12 finingar som fryser "

Det är inte så att jag tror att de gjort något felaktigt, jag ville bara reda ut missförståndet. De mailade svar till mig:
 
Du har i frysen 4 stycke dagen 3 embryo och 4 stycke dagen 5 embryo. Efter överföring våra biologist har odlade 8 embryon till dagen 5 men bara 4 av dem har varit bra till frysen.
 
Nu i efterhand har jag nog förstått hur jag missförstod.
Det blev 18 befruktade ägg. Innan embryotransfer fryste de in fyra ägg, vi återförde två ägg. Utav de ägg som var kvar odlade de vidare på. Utav de 12 äggen fick de fyra bra blastocyter som som de kunde frysa in = totalt 8 i frysen!
Jag förstod att det frystes in åtta av de tolv de odlade på, men det var åtta totalt i frysen de menade.
 
Så måste det ju vara?
 
Åtta eskimåer är fantastiskt!!
Fertinova, Finland, barn genom äggdonation, befruktade ägg, befruktat ägg, bloggar om äggdonation, embrylog, embryo, embryodonation, frysta ägg, gravid genom äggdonation, klinik, nedfrysning av ägg, odling av ägg, ägg, äggdonation, äggdonation Finland, äggdonation privat, äggdonationsbehandling, ägginsättning,