Tack snälla söta Ni! Ni hjälpte!! igår satte jag och maken oss ned och pratade ihop oss. Vi kör på magkänslan. VI vill NU! Så nu har vi bestämt att vi kör NU!
 
Så nyss mailade jag till kliniken igen (jag mailade dem senast i december för att kolla lita vad som gällde). Jag berättade att vi nu tagit beslut att vi vill göra FET (Frozen Embryo Transfer/Fryst Embryo Överföring) så snart vi kan. Dock så har ju inte min mens riktigt kommit tillbaka än. Jag har inte haft mens sedan mitten på oktober 2015. De senaste två månaderna har jag testat positivt på ägglossning, men sedan ändå inte fått någon mens. Så det funkar inte som det ska.. Vilket väl tyder på att jag inte bör/kan göra det i naturlig cykel? 
 
Om vi inte gör det i naturlig cykel frågade jag om vi i så fall att kan bestämma mer precis när vi kan/vill göra det? Det vore ju på sätt och vis bäst för oss för i så fall kanske vi kan ordna med barnvakt till tvillingarna och åka till Helsingfors både mannen och jag.
 
Jag frågade också vad jag ska göra nu? Jag ska kontakta gynekolog för att kolla att allt ser bra ut, men vet inte vad de specifikt ska undersöka/ge svar om? Och så frågade jag om de mediciner som de skickat recept på, som t.ex. Progynon. Jag förstår inte när jag ska ta mediicinerna då det är beroende på cykeldag och jag har ju inte någon cykel..?
 
Frågorna är skickade - nu inväntar vi svaren! Spännande!!
 
FET, Fertinova, Frozen Embryo Transfer, Fryst Embryo Överföring, Helsingfors, Syskon genom äggdonation, barn genom äggdonation, bloggar om äggdonation, cykel, gynekolog, mediciner, mediciner vid FET, naturlig cykel, ägglossning,
Okej syskonplaner. De fanns tidigt om inte hela tiden? Men det riktiga suget på syskon kom nog ungefär när tvillingarna var fem månader? Ja jag vet - mycket vill ha mer! Jag är giiiirig!! ;)
 
Men ja, hur, var och när? Det är olika lätt att svara på. Allra lättast vore ju såklart om vi kunde bli gravida genom att myyysa. Skämt å sido, men att slippa planera, fundera, göra val. Bara låta ödet bestämma när det ska ske. 
 
Men det funkar ju inte för oss. Så HUR och VAR blir genom äggdonation, dvs. genom embryotransfer av våra eskimåer (blastocyter som vi har i frysen) på Fertinova i Helsingfors. Så den stora frågan är alltså NÄR??!
 
Och det är en stor och svår fråga för tillfället. Spontant vill jag och min man svara NU och det gör vi också ibland. Men sen sansar vi oss och säger att vi måste tänka till. Genom ET borde vi ju till viss del ändå kunna planera, eller i alla fall utgå ifrån att vi kan det? Visst det är inget som är säkert, det kanske tar flera försök innan det tar om det ens tar? Men det är BRA väldigt väldigt fina embryon/blastocyter vi har i frysen och det är hela åtta stycken som ligger där och sover issömnen <3 <3
 
Anledningen till att det är svårt för oss att ta ett beslut beror bland annat på följande saker som jag listar här nedan. Jag skriver ned dem på detta sätt för att det förhoppningsvis ska bli lättare för mig själv att komma underfund med hur jag vill göra. Och sedan får ni läsare JÄTTEGÄRNA försöka hjälpa mig genom att kommentera, snälla och vänliga kommentarer, som vägledning och stöd!!
 
1. Helst vill jag få barn igen innan jag börjar jobba igen och föräldradagarna tar slut våren 2017 (alltså helt slut, dvs. 0 dagar på "kontot"). Jag vill alltså helst inte gå tillbaka till jobbet, jobba ett halvår/x antal månader för att sedan gå på mammaledighet igen
 
2. Samtidigt som jag sagt ovanstående har jag nu fått ett nytt erbjudande om ny tjänst om jag går tillbaka till jobbet i augusti. Jag vill gärna ha den tjänsten och är rädd att chansen försvinner om jag inte tar den nu. Jag är även rädd att om jag tar chansen och börjar på jobbet men sen blir gravid följt av mammaledighet så går tjänsten till någon annan. 
 
3. Vi har en stor släktresa inbokad i en månad i december/januari. Hela släkten ska till Thailand ung som gammal och vi får boendet betalt och behöver bara betala för resan. En riktig drömresa och en once in a lifetime-chans! Om vi har liten bebis kan vi ju inte åka, inte heller om jag är höggravid....
 
4. I början av året jan-mars kommer min man att ha väldigt mycket jobb, med flera tjänsteresor inbokade. Hög arbetsbelastning som han har svårt att påverka.
 
5. Fertinovakliniken har sommarstängt vilket innebär att vi kanske kan få till en behandling i juni (beroende på cykel/planering) och sedan inte igen förrän i augusti. De har alltså stängt mitten juni till mitten aug. 
 
6. Om jag måste börja jobba igen vill jag börja på 50% för tvillingarnas skull, men får ju i så fall låg föräldrapenning om jag inte börjar jobba förrän våren 2017 tar tvillingarnas dagar helt slut. Och får vi barn först den våren så kommer jag behöva ta utav nya barnets dagar på en gång vilket gör att jag inte kan stanna hemma lika länge med det barnet som med tvillingarna. 
 
7. Samtidigt så har vi inte all tid i världen.  Vi har vår ålder emot oss. Tick tack tick tack. Och sedan måste man ju försöka få till lite pensionärsliv också med utflugna barn...
 
 
Gaaah det finns säkert fler punkter men dessa ramlar ut på en gång. I ett enda virr varr. HUR ska vi tänka och planera?
 
Jag vill ha barn NU men vad blir bäst för det barnet? Och tvillingarna? På kort sikt och på lång sikt??
 
 
Fertinova, Helsingfors, Syskon genom äggdonation, barn genom äggdonation, bloggar om äggdonation, embryo, embryotransfer, frågor om äggdonation, gravid genom äggdonation, syskon, syskonförsök, äggdonation, äggdonation Finland, äggdonation privat,