Jag är i vecka 17 (16+6), såhär står att läsa i Gravidkalendern:

I magen:

Den här veckan börjar fostret att producera det bruna fettet som ska hålla barnet varmt efter födseln. Under graviditetens sista trimester (sista 3 månader) kommer fostret att lägga på sig flera lager av fett för att skydda det och hålla kroppen varm. Vikten har fördubblats de senaste två veckorna. Moderkakan växer också för att ge fostret tillräckligt med näring och syre. Den är nu 2.5 centimeter tjock och innehåller tusentals blodkärl som ger näring och syre från moderns kropp.  

Den ökade blodmängden i din kropp kan få dig att utsöndra mer sekret, vilket märks genom ökad svettning, nästäppa och ökade flytningar från slidan. Det är normalt och inget du behöver oroa dig för. Det försvinner efter förlossningen. Du bör undvika medicinsk nässprej under graviditeten - men sprej eller pipetter med koksaltlösning går bra att använda.

Flytningar i kombination med klåda eller sveda är symptom på svampinfektion. Risken för att drabbas av en svampinfektion är större under graviditeten eftersom sockermängden i slidan ökar. På apoteket finns receptfri kräm och vagitorier mot svampinfektion. Din partner bör också behandlas eftersom ni kan överföra infektioner till varandra när ni har sex.

Dina bröst har troligen förändrats en hel del sedan du blev gravid. Mera blod strömmar genom brösten vilket gör dem större. Många kvinnor går upp en eller två bh-storlekar. Hos vissa kvinnor blir vener i brösten synliga som små tunna blå streck. En del kvinnor kan också känna av smärtor i ljumskarna.

Partner:

Följ med på ultraljudsundersökningen om ni inte redan har gjort den.

Mödravården:

Den första ultraljudsundersökningen görs vanligen i vecka 16-18. Det är en stor upplevelse för de flesta och ett minne för resten av livet.

Tvillingar:

Om du väntar tvillingar bör du äta cirka 120 gram protein varje dag.

 

Gravid, Gravidkalender, bloggar om graviditet, graviditet, gravidsymptom, vecka 17,
En sak som får mig att längta till söndagmorgnar är att kanal 5 sänder Livet på BB. Har ni sett den? Den engelska versionen av En unge i minuten.
 
Båda serierna kan man till viss del hitta på youtube och kolla på. Men har ni tips på fler serier/Tv-serier om graviditet och förlossning som man kan gitta (gratis) på nätet? Jag slukar gärna dem allihop :)
En unge i minuten, Livet på BB, tips,
Idag fick jag kallelse till Barnlängtans Årsstämma på mailen:
 
Alla medlemmar i Barnlängtan kallas härmed till årsstämman 2014. Det är årsstämman som är föreningens högst beslutande organ och det är denna som fattar beslutet om Barnlängtans verksamhetsplan. Även styrelsens ledamöter, suppleanter och ordförande väljs vid mötet den 15 mars i Göteborg
 
Fast jag är ju redan uppbokad den 15 mars, då är det bloggträff. Hmm undrar om jag kan få dem att följa med på stämma måntro??
Föreningen Barnlängtan, barnlängtan, kallelse, årsstämma,
Kursen vi gick igår var bra, det var fylld föreläsningssal (även om den inte var så stor) och det var många par och faktiskt någon mormor och morfar :)
 
Informationen, tipsen och vägledningen var bra, men jag får ändå lite smått panik! Det blir så uppenbart att det är så mycket som måste göras, som ska planeras och framför allt köpas in! Och vi har typ inte gjort något än :s
 
Men samtidigt så VILL jag inte göra något än? Det känns way way för tidigt!!? Men det poängterades att vi bör ha fått allt fixat till vecka 25, för efter det så orkar jag kanske inte, eller så kanske jag inte ens KAN? Och då kommer nästa orosmoln för mig - HUR stor kommer jag egentligen att bli??! Jag blir rädd för detta, rädd för alla outforskade och oanade steg som ska tas! Men det är kanske alla blivande föräldrar?
 
Missförstå mig inte, jag är såå glad för våra tvillingar och jag är ÖVERLYCKLIG att de är två - syskon direkt liksom ;) Men alla farhågor, alla risker, alla försiktighetsåtgärder som man rekommenderas? Som att inte jobba för länge, att vila vila vila... Det går inte in i mitt huvud- det går inte att få in det? Fast å andra sidan har jag ju inte ens fattat att jag har barn i magen än ju haha - det går inte att förstå?! :)
 
Motvilligt måste jag nog ändå inse att jag måste börja handla nu, kanske handlar det om att jag är rädd för att jinxa när jag köäper så tidigt? Eller är det tidigt? Jag är i vecka 17, när började ni köpa på er bebissaker, kläder, vagn, skötbord med mera??
Gravid, att vänta tvillingar, blogg om tvillinggraviditet, föräldrautbildning tvillingar, gravid med tvillingar, tvillingar, tvillinggraviditet, vecka 17,
Sitter på spårvagnen på väg till tvillingutbildning - spännande!! Maken är med och det ska bli kul att träffa andra blivande tvillingföräldrar =D
 
Utbildningen är bara en gång (fast jag tror det finns två delar ) och håller på i fyra timmar. Berättar imorgon hur det var!
Ja jag drar allt större storlekar nu och jag förstår ju att det här bara är början.. Mina tuttar börjar bli löjligt stora! Jag kan inte ha någon sv mina gamla bh:ar och den ena av de två som jag köpte nya är nu för liten. Jösses hur mycket större kan de bli - utan mjölk i?!?
 
Och att hitta mammakläder är inte lätt inte. Fast jag var inne i affären Cubus häromdagen och dör hittade jag tillräckligt stora kläder så det känns tryggt för framtiden. Men jag kan ju inte gärna köps kläder som bara är lite för stora, jag måste ju köpa så pass stora så att jag kan ha dem ända till slutet? Lite ekonomisk måste jag ju vara för det blir en hel del pengar.. Så jag provade några toppar och klänningar som var ca tre storlekar för stora som jag tror jag kan ha hela vägen till födseln. Men allvarligt jag såg ju inte klok ut i dessa tält?!
 
Och jag vill INTE gå i oversizetröjor och tajts, det är inte min stil. Och det funkar inte på jobbet heller. Så det är mest jeans (som jag egentligen inte heller gillar att ha på jobbet) top och kavaj. Men mina dagar i dessa plagg är räknade.. Jag måste köpa nytt och framför allt STÖRRE! Hur gör ni andra?
Titta va fint Bolasmycke  (en del kallar det Änglapingla också) jag har fått:
 
När bollen "studsar" mot magen pinglar den svagt, pinglandet sägs ha en rogivande effekt på barnen :) Så nu går jag stolt med den pinglandes på magen.
Gravid, bola, bolasmycke, gravidsmycke, änglapingla,
Jag är i vecka 16 (15+6) I Gravidkalendern står att läsa:

I magen:

Graviditetskalender vecka 16Fostret kan hålla huvudet upprätt och utvecklandet av ansiktsmuskler gör att det kan uppvisa olika ansiktsuttryck, till exempel rynka pannan och kisa. Muskelrörelserna börjar att bli koordinerade. Öronen sitter på rätt plats, likaså navelsträngen vars fäste har flyttats ner på magen. Fostret tömmer sin blåsa varje 40:e-45:e minut. Det är möjligt att avgöra kön med hjälp av ultraljud. 

 Om fostret är en flicka bildas under veckan flera miljoner ägg i hennes äggstockar. Eftersom en kvinna inte kan reproducerar ägg ska dessa räcka till hennes cirka 400 ägglossningar i livet. 

 

 vikt.JPG  langd.JPG

100 gram

14-15 cm

Längden mäts från huvud till stjärt (CRL).

Mamma:

En del kvinnor kan känna svaga sparkar nu. Det känns som ett sprattlande grodyngel och sparkarna kan lätt blandas ihop med gaser eller tarmrörelser. Oftast är det omföderskor som känner sparkarna vid den här tidpunkten. Det är inte ovanligt att förstagångsgravida känner sparkarna först i vecka 22 24. 

Ditt hjärta pumpar runt en allt större mängd blod och du kan lätt känna dig andfådd. Många kan känna av halsbränna och sura uppstötningar. 

Partner:

Avlasta din partner med arbetsuppgifter i hemmet. 

Mödravård:

Nu brukar det vara dags för den första ultraljudsundersökningen. Det är ett spännande ögonblick som gör graviditeten än mer verklig. Tänk att få se ditt blivande barn för första gången! Det brukar gå bra att få eller få köpa en utskrift av ultraljudsbilden. Med hjälp av ultraljudet kan barnmorskan fastställa det beräknade förlossningsdatumet mer exakt. Man kan också se hur fostret utvecklas, om det är ett eller flera foster, var moderkakan sitter och om det finns allvarliga missbildningar. Fram till vecka 28 går du i regel till mödravårdscentralen var fjärde vecka. 

Tvillingar:

Om du väntar tvillingar får du reda på det under ultraljudsundersökningen. Det kan vara en omtumlande känsla - lycka blandat med rädsla. Kontakta gärna Svenska Tvillingklubben där både råd och stöd kan fås. 

Tips:

Scanna eller fotografera ultraljudsbilden eftersom pappret är av låg kvalitet och fort gulnar.

Gravid, Gravidkalender, bloggar om graviditet, gravid i vecka 16, graviditet, graviditetstecken, gravidsymptom, vecka 16,
Sakta men säkert börjar insikten med vad det innebär att ha tvillingar gå upp... Just nu börjar jag förstå hur mycket krångligare vissa saker kommer bli. Tex: hur sjutton ska man kunna åka tåg ensam med barnen? Hur ska jag få in vagnen på ett tåg? Jag ställde faktiskt den frågan till en återförsäljare till en barnvagn: går det ens att få in den på ett tåg? Hon svarade: jaa då det funkar på alla tunnelbanor. Varpå jag fick förklara att nu syftade jag inte på tunnelbanetåg utan vanliga tåg... Då hade hon inget svar. Hur ska jag orka lyfta in och ur en vagn i bilen? Hur ska jag komma in/ut på ICA:n? Med en tvillingvagn kommer jag aldrig att kunna ta rulltrappan utan måste alltid välja hissen så allt kommer ta typ fem gånger så lång tid. Jag menar inte att låta negativ, men dessa saker börjar gå upp för mig nu. Nu när jag tänker på det i min vardag: om jag hade barnen med mig nu hur skulle det se ut/gå? Det kommer inte bli lätt. Gäller att börja tänka på sådant här nu, så att vi kan förbereda oss :)
Alltså egentligen vill jag inte alls börja kolla på barnvagnar redan. Men enligt Svenska Tvillingklubben så bör man ha förberett och köpt allt till vecka 25, för risken är att man inte orkar efter det. Så jag måste ju i alla fall börja titta på vagnar (men jag tänker inte köpa/beställa än, för då är jag rädd att jinxa!).
 
Men alltså jag gillar inte modet alls just nu. Och med tvillingvagn så är ju utbudet än mindre :( Jag vill ha gammaldags stil på vagnen, fast den ska såklart vara funktionell. Någon som har tips på bra sidor/företag då?
 
Om några veckor ska jag och maken åka till Stockholm och kolla i butiker för babysaker och kolla barnvagnar. Jag tar TACKSAMT emot tips om butiker att besöka i huvudstaden! Please?
Stockholm, Svenska Tvillingklubben, barnvagn, butiker, tvillingvagn,
Idag har jag ringt till Försäkringskassan. I helgen fick jag höra att föräldrapenningen blir mindre om man är sjukskriven under graviditeten. Då fick jag en knut i magen! Alla jag möter inom sjukvården påminner och betonar att jag måste ta det lugnt och vila mycket och absolut inte överanstränga mig. Men vi har ju mycket utgifter att vänta (nästan dubbelt mot enling), ska man då behöva ha pressen på sig att sjukskrivningen under graviditeten leder till mindre pengar när jag sen ska vara hemma med barnen? Kändes ju inte så kul :(
 
Men svaret jag fick från Försäkringskassan tog bort tyngden från mina axlar, för sjukskrivning under graviditeten påverkar inte graviditetspenningen! :)
 
Så nu behöver vi inte fundera mer på det i alla fall :)
Försäkringskassan, Gravid, att vänta tvillingar, blogg om tvillinggraviditet, bloggar om graviditet, ersättning, föräldrapenning, gravid med tvillingar, graviditetspenning, sjukskriven, sjukskrivning, tvillingar, tvillinggraviditet,
Åhh här har jag gått och kämpat extra mycket med mitt illamående och hållit ut för att jag bara får ta max 3 tabletter av min medicin per dygn. Fram till dess att jag fick en kommentar från Åsa om att maxdosen i vanliga fall är 10 per dygn. Så nu skulle jag ringa läkaren och fråga om jag får ta fler och då ser jag att efter senaste läkarbesöket (när min sjukskrivning förlängdes) så höjdes maxdosen - till just max 10 st/dygn - och det står klart och tydligt på burken!! Läs kvinna!
 
Blir så trött på mig själv, helt i onödan har jag plågats. Fast å andra sidan hade det ju varit bra om läkaren hade talat om detta för mig också...
Gravid, blogg om tvillinggraviditet, gravid med tvillingar, gravidsymptom, illamående, lergigan comp, maxdos, tvillinggraviditet,
Nu går jag in i vecka 15 (14+6), såhär står det i Gravidkalendern:
 

I magen:

Huden är så tunn och genomskinlig att blodkärlen under syns. Håret fortsätter att växa och om bebisen kommer att få mörkt hår så börjar hårsäckarna att producera hårpigment. Fostrets öron är nästan på rätt plats men de sitter fortfarande lite lågt. 

Fostret börjar lagra kalcium för att ben och märg i skelettet ska fortsätta att utvecklas. Muskler utvecklas och fostret kan knyta nävarna. Fostrets hicka kan kännas som regelbundna tickningar i magen som pågår i några minuter.  

Graviditetskalender vecka 15

 vikt.JPG  langd.JPG

75 gram

12.5 cm

Längden mäts från huvud till stjärt (CRL). 

Mamma:

Eftersom fostret lagras kalcium under den här perioden kan du bli sugen på mjölk. Ditt hjärta har växt och ökat kapaciteten med 20 procent för att klara av att förse fostret med syre. Kapaciteten kommer gradvis att öka under resten av graviditeten. Den totala kapacitetsökningen kommer att ligga på 30-50 procent i slutet av graviditeten. 

Du kan känna humörsvängningar - humöret åker berg- och dalbana. Du kan också bli tankspridd. Många gravida blir svartsjuka och drömmer starka livliga drömmar. 

Se till att du använder lössittande kläder. 

Partner:

Det är viktigt att komma ihåg att kvinnans psyke påverkas mer och mer av hormonerna. Hon kan vara jätteglad och uppåt den ena sekunden för att stortjuta i den andra. Det är oftast du som kommer i skottgluggen för hennes humörsvängningar och irritationer. Det är lätt hänt att du börjar tvivla på om det här med barn var en sån bra idé egentligen. Det är helt normala känslor. Försök att vara tålmodig och förstående. Låt det inte gå prestige i diskussioner och tänk på att hennes humör är helt normalt för en gravid kvinna. 

Mödravården:

Om du är över 35 år är det i vecka 15 möjligt att göra ett så kallat trippeltest. Det kan användas för att se om det finns en förhöjd risk för att fostret har Downs syndrom, spina bifada så kallat ryggmärgsbråck eller andra kromosomfel. Genom att ta ett blodprov på dig kan man mäta nivåerna av tre olika hormon i kroppen. Trippeltest kan också ge en indikation på om kvinnan väntar tvillingar eller fler.

Gravid, Gravidkalender, bloggar om graviditet, gravid i vecka 15, gravidsymptom, vecka 15,
De senaste kvällarna har jag tyckt mig kunna känna fosterrörelser? Det är ju fortfarande väldigt tidigt (14+5), men inte omöjligt och i synnerhet inte vid tvillingar. Helt säker är jag inte, men ikväll kändes det igen och jag tror faktiskt att de är de som ger sig till känna - mina fina solstrålar ♥ ♥
 
Däremot går det absolut inte att känna det på utsidan, men bara vetskapen om att även det kommer bli verklighet om några veckor känns helt otroligt och solsträlarna värmer mig ända in i själen :):)
Gravid, att vänta tvillingar, blogg om tvillinggraviditet, bloggar om graviditet, fosterrörelser, gravid i vecka 15, gravid med tvillingar, gravid med tvillingar vecka 15, gravidblogg, graviditet, graviditetstecken, tvillingar, tvillinggraviditet, vecka 15,
Idag var det äntligen dags för en bloggträff igen, vi hade inte setts sedan oktober! Och numera har gruppen berikats med första IVF-bebisen ❤
 
Våra träffar blir längre och längre, denna gång varade den i sju timmar! Tänk att vi kan surra så länge? Men det är då skönt att få prata med dem som förstår och lyssna på hur det går för de andra - många spännande och känslosamma resor mot målet att bli förälder!
 
Kärlek till Er Alla!! 
För att försöka komma igång lite grann med träningen i alla fall har jag börjat att simma. Det är inte någon högintensiv träning precis men jag håller igång lita i alla fall! Tänkte att jag skulle kolla upp det här med vattengymnastik, det kanske är något för mig nu? Innan har jag inte varit så intresserad av det, men nu borde det passa ganska perfekt?
 
När jag träffade läkaren på sjukhuset nämnde jag i förbifarten att jag funderade på gravidyoga och då sa hon typ ja visst det är bra nu såhär i början, men som gravid med tvillingar så ska du egentligen inte hålla på med så mycket i slutet eller ja efter vecka 20-25.. Så det omkullkastade mina planer lite. Men jag har förstått att jag kan inte utgå ifrån "om det känns bra så är det bra", inte med tvillingar, det blir lätt för mycket påfrestning för kroppen och det kan man inte alltid förutse eller "känna på sig".
 
Men lite simning nu blir bra tror jag - så nu är jag off till badhuset :)
Gravid, att vänta tvillingar, bad, blogg om tvillinggraviditet, bloggar om graviditet, förebyggande träning, gravid med tvillingar, gravidyoga, träning, träning under graviditet,
Nu har jag lagt in en ny länk här på  bloggen till Gravidbloggar
 
Kolla in den, det finns många kategorier att välja mellan :)
bloggar om graviditet, gravidblogg, gravidbloggar, tips,
Idag är det synd om mig (det tycker jag i alla fall) :(
 
Vaknade kl 03 och kunde omöjligen somna om. Ju längre jag var vaken desto mer illamående blev jag. I vanliga fall äter jag ett hårdbröd innan jag stiger upp och sedan går jag upp och äter frukost och tar första illamående-medicinen (Lergigan comp). Jag får bara ta dem var sjätte timme, tre stycken totalt per dygn.
 
I och med att jag var vaken så tidigt var jag tvungen att ta tabletten tidigare så nu är jag helt ur synk, försöker dra på tiden mellan så att jag inte får allt det värsta ikväll. Vilket har resulterat i att jag har legat på toaletten och kräkts under typ hela lunchtiden. Så orkeslös och matt nu. Och full med självömkan.
 
Längtar tills att få gå och lägga mig och vakna normal tid imorgon så att jag kan ta tabletterna som jag ska och brukar!
Gravid, gravid med tvillingar, graviditetstecken, gravidsymptom, illamående, lergigan comp,
Helt otroligt att jag nu kommit in i andra trimestern!! Vilken milstolpe :)
 
Och igår kväll när jag gått och lagt mig och låg på rygg kunde jag verkligen känna magen (eftersom fettet flyter ut på sidorna då ;)! Jag har kollat bilder och filmer på andra som är i vecka 14/15 (beroende på om man räknar som barnmorskorna/apparna) och gravida med tvillingar och det har mycket större mage än jag! Jag tycker dock att jag har lagt på mig fett på magen nu när jag har varit tvungen att äta så mycket för att lindra illamåendet. Så det ligger ju utanpå, annars hade den sett ännu mindre ut. Anledningen till att gravmagen inte syns så mycket än beror på att min livmoder är bakåtlutad (detta har jag vetat i flera år) och på både min mamma och mina systrar (som också har bakåtlutande livmoder) har det tagit ända till i femte månaden innan det synts att de är gravida! Så med tanke på det och att jag väntar tvillingar så kan man både säga att jag har både mycket och lite mage! Men om jag skulle vilja så skulle det inte vara några bekymmer att dölja den.
 
Det som däremot inte går att dölja är mina enorma tuttar!! Jag har fått byta till en gammal vinterjacka då den nya inte går att dra blixtlåset över tuttarna... Vissa urringade klänningar/toppar blir vulgära i och med den enorma klyftan! Ha ha... Funkar kanske till fest men inte på kundmöte på jobbet ;)
Gravid, andra trimestern, att vänta tvillingar, blogg om tvillinggraviditet, bloggar om graviditet, gravid genom äggdonation, gravid i vecka 14, gravid med tvillingar, gravid med tvillingar vecka 14, gravidblogg, graviditet, graviditetstecken, gravidsymptom, mage, tvillingar, viktuppgång, viktuppgång vid graviditet, viktuppgång vid tvillinggraviditet,
Från inlägget imorse tog jag bort en del av texten från Gravidkalendern, eftersom jag inte tyckte att den passade så bra på min graviditet:
 

Mödravården:

Fram till vecka 28 besöker du i regel din mödravårdscentral var fjärde vecka. Vecka 15 eller därefter är det vanligt att man gör fostervattenprov på kvinnor över 35 år. Genom att ta ut en liten mängd fostervatten kan man få svar på om fostret har allvarliga avvikelser, som till exempel Downs syndrom

"Problemet" med alla Gravidkalendrar är att de utgår ifrån enlingsgraviditet, på "naturligt vis", så de är aldrig helt korrekt med tvillinggraviditeter (någon som vet någon Gravidkalender för tvillingar??) och definitivt inte med graviditet genom äggdonation. Här står det t.ex. att jag kommer besöka MVC var fjärde vecka, i mitt fall handlar det istället om besök varannan vecka alltså dubbelt så ofta. "...man gör fostervattenprov på kvinnor över 35 år" - det är inte aktuellt för oss då vår äggdonator är yngre (det var faktiskt inte ens någon som frågade oss om vi ville göra något prov). Sedan hade vi sedan innan bestämt att vi inte ville, för resultatet skulle inte påverka vårt agerande.
 
Alltså, fatta jag är i 14:e veckan (14+0) nu!! Jag fattar det inte :)
Känns fortfarande som om allt är på låtsas...
Gravidkalender, enlingsgraviditet, gravid med tvillingar vecka 14, gravid vecka 14, tvillinggraviditet,

Gravid vecka 14

PDF Skriv ut E-post
Såhär säger Gravidkalendern för vecka 14

I magen:

Fostrets hår börjar växa, inklusive ögonbrynen. De tunna fina lanugohåren börjar växa över kroppen för att skydda huden. De kommer fortsätta att växa nästan ända fram till förlossningen. Fostret kan hicka och kroppsdelarna är nu så tydliga att man kan se vilket kön fostret har. 

 

 vikt.JPG  langd.JPG

50 gram

80-90 mm

Längden mäts från huvud till stjärt (CRL). 

Mamma:

Grattis, du är nu i den andra trimestern! Tröttheten som du kände i början av graviditeten kan avta och du känner dig piggare igen. En mörk linje som löper över mitten av magen från blygdbenet och uppåt kan börja märkas. Den kallas linea negra och brukar blekna bort när barnet är fött, för att vara helt borta efter något år. Dina vårtgårdar blir mörkare och större. 

Många kvinnor kan känna att sexlusten ökar. Det är vanligt mellan den fjärde och den sjunde månaden. Det beror på att mer blod cirkulerar i kroppen och att könsorganet är mer känsligt för stimulans. 

Undvik att sola under graviditeten eftersom du lätt kan få pigmentfläckar. 

Partner:

Din partner kan känna en ökad sexlust. Att ha sex när man väntar barn är helt normalt. Det kan till och med bidra till att ni mår bättre, att relationen blir starkare och att ni kommer varandra närmare. Däremot är intresset för sex under graviditeten olika för både män och kvinnor. Vissa är mer sexuellt intresserade, andra mindre. En del kanske inte vill ha sex alls. Det är också normalt. 

Gravid, Gravidkalender, att vänta tvillingar, blogg om tvillinggraviditet, bloggar om graviditet, gravid genom äggdonation, gravid med tvillingar, gravid vecka 14, gravidblogg, graviditet, graviditetssymptom, tvillingar, tvillinggraviditet,
Igår fick jag tips om bloggen Ecochicas, tyvärr han den ingen "Graviditet-kategori" som underlättar, men jag ska kolla den i alla fall! :) Sedan kan jag rekommendera Erika kan berika som berättar utförligt om sin tvillinggraviditet och även har många bilder!
 
Är på jakt efter tvillingbloggar, har du några tips?
 
Jag vill läsa så mycket jag kan om tvillinggraviditet nu - helst att de har en länk till själva graviditeten :)
 
Jag får panik när jag kommer in på bloggar där något gått fel under tvilligngraviditeten, såsom att ena tvillingen har dött eller att ena eller båda har blivit allvarligt skadade. Så snälla länka inte till sådana bloggar - jag vill ha lyckliga bloggar där allt har gått bra :)
blogg om tvillinggraviditet, bloggar om graviditet, tips, tvillingar, tvillinggraviditet,
Lördag och jag och maken ska kolla på Melodifestivalen :)
 
Idag är första dagen som jag har haft på mig mina gravidjeans och alltså man ser ju MER gravid ut med dem?! Märker att jag har fått en liten kula för jag kan inte dra in magen längre. Men jag känner mig fortfarande mest fet! :)