Tvillingvagn

Alltså egentligen vill jag inte alls börja kolla på barnvagnar redan. Men enligt Svenska Tvillingklubben så bör man ha förberett och köpt allt till vecka 25, för risken är att man inte orkar efter det. Så jag måste ju i alla fall börja titta på vagnar (men jag tänker inte köpa/beställa än, för då är jag rädd att jinxa!).
 
Men alltså jag gillar inte modet alls just nu. Och med tvillingvagn så är ju utbudet än mindre :( Jag vill ha gammaldags stil på vagnen, fast den ska såklart vara funktionell. Någon som har tips på bra sidor/företag då?
 
Om några veckor ska jag och maken åka till Stockholm och kolla i butiker för babysaker och kolla barnvagnar. Jag tar TACKSAMT emot tips om butiker att besöka i huvudstaden! Please?
Maria
2014-02-14 @ 07:46:00
URL: http://kampfisken.bloggplatsen.se

Skulle vi lyckas få ett syskon till Max så kommer det bli kronan syskonvagn! Den är ny i gemet, inte så otymplig och vacker.
Nya numret av vi föräldrar testar syskonvagnat/tvillingarnas!

Svar: Tack för tips om Kronans vagn och nu har jag köpt nya numret av Vi Föräldrar! ;) Hoppas ni får syskon till Max :) Kram
Fertilitetsresa

Mary
2014-02-14 @ 09:10:40
URL: http://saintmaryslog.wordpress.com

Så spännande det där med vagn, även om det är en snårig djungel i början, även för oss som har singelvagn. Jag gissar ni vill hålla er inne i stan och då finns Babyproffsen på Hornsgatan på Söder. Babyland finns på Karlsbergsvägen i Vasastan. Annars finns min favorit Big Baby i Häggvik norr om stan eller i Kungens Kurva söder om stan. Men då är det enklast om man är bilburen. Funkar såklart att åka buss dit också. Big baby finns på nätet också med samma priser som i butik så man kan beställa där om man hittar nåt i butik man gillar. Lycka till!

Svar: Ja usch säger jag faktiskt, för jag känner mig totalt Clueless :( Tack för dina värdefulla tips, de ska jag skriva upp och ta med mig!! :) Kramar
Fertilitetsresa

Anonym
2014-02-14 @ 16:46:19

Ta de där tipsen med vecka 25 på allvar... Min bästa väninna som precis fått tvillingar tyckte det verkade lite överdrivet minns jag, men behövde mycket riktigt bli sjukskriven från v.26. Det var inte huvudsakligen att hon var tung och trött (det var först senare som hon blev orörlig på det sättet) utan att hon fick jättestarka och många sammandragningar bara av att gå femtio meter. Sedan svullnade benen enormt. Ganska vanligt vid tvillinggraviditeter har jag förstått. Hon blev jättefrusterad av att inte kunna gå ut och shoppa och boa ordentligt, stackarn :( Och nu är det massa det visar sig att de måste åka och köpa hela tiden, vilket ju är jobbigt när bebbarna kommit.

Kram och lycka till!

Svar: Ja jag ska, men det är svårt för huvudet hänger inte med lika snabbt! ;) Tack! Kram
Fertilitetsresa

Lina
2014-02-14 @ 18:34:49

Jag har precis fått hem min Bugaboo donkey som jag är oerhört nöjd med (hade aldrig trott jag skulle köpa en sådan!). Jag har beställt ifrån Holland och fick ett riktigt bra pris. Gott om utrymme för barnen, lufthjul för komforten och utbytbara suffletter. Plus är att vagnen är lätt att lyfta (väger bara 15kg tror jag) och nackdel att den är lite otymplig när man fäller den.

Svar: Kul att du är nöjd! Jag tycker den verkar vara suverän som syskonvagn, men inget vidare som tvillingvagn dock.. Men bra att du är nöjd som sagt :)
Fertilitetsresa

Sofia
2014-02-14 @ 20:42:47

Finns ingen bättre vagn dubbelvagn även bugaboo donkey :) inte speciellt gammaldags dock!

Josefine
2014-02-15 @ 19:50:12

Gå med i gruppen Barnvagnar på Facebook! Där kan du få mycket råd och tips om allt som handlar om barnvagnar! :-)

Svar: Bra tips, tack! :)
Fertilitetsresa

Anne
2014-02-15 @ 22:08:42

Emmaljunga har en lite mer klassisk vagn som ni kanske gillar? Det är denna: http://www.emmaljunga.com/se/NYTT!_Monkey_&_Double_Monkey-1681.html

Den kan beställas i alla affärer som säljer just Emmaljungas vagnar.

Svar: Det ska jag kolla in! Tack för att du tipsat!! Kram
Fertilitetsresa

Anne
2014-02-15 @ 22:15:58

Förlåt, det blev visst fel vagn som jag länkade till! Men du hittar den rätte på deras sida.

Här har du en bra blogg som jag kan rekommendera just när man funderar på vagn: http://www.barnvagnsblogg.com/vandbara-syskon-och-tvillingvagnar/

Svar: Tack för tipset! :)
Fertilitetsresa

Anne
2014-02-15 @ 22:18:03

Sorry, det blev visst fel vagn som jag länkade till! Men om du kollar runt där så hittar du deras "vanliga" tvillingvagnar.

Här är annars en bra blogg just när man funderar på vagn: http://www.barnvagnsblogg.com/vandbara-syskon-och-tvillingvagnar/

Svar: Tack för tipset! :)
Fertilitetsresa

Camilla
2014-02-16 @ 08:47:13
URL: http://omlivetefter.blogspot.se

Tänkte på det du sa med gammaldags vagn. Menar du med fixa hjul där fram? Jag tror att det kan bli ganska tungt att köra omkring en tvillingnvagn utan svirvelhjul lite längre fram.
Har själv börjat kolla runt lite på singelvagnar och var nog ganska bestämd att jag inte skulle ha svirvelhjul från början, då jag redan äger en Bugaboo cameleon somalltod haft terrängdäcken på. Men nu litar det ändå åt en Bugaboo Buffalo, mest pga ergonomiska sittdelen.

Svar: Ja inne i stan är svänghjul det bästa, men på landet funkar det inte med gropiga grusvägar ;) Nja helst vill jag ha en ny vagn i gammeldags stil om du förstår vad jag menar? Men jag börjar ge upp det... Denna barnvagnsdjungel alltså ojoj!
Fertilitetsresa

LindaViola - mamma till två!
2014-02-19 @ 11:33:59
URL: http://lindaviola.blogg.se/

Har tyvärr inga tips på tvillingvagnar så, men mitt tips är att ge sig ut och provköra så många som möjligt i affären. Så gjorde vi, eftersom utseendet på bild inte alltid stämmer överrens med hur de ser ut i verkligheten samt att det är viktigt att vagnen är skön att köra :).

Svar: Klokt tips :)
Fertilitetsresa




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

fertilitetsresa.blogg.se

Jag och min man var ofrivilligt barnlösa i flera år, jag har mycket lågt AMH-värde ( 0,2 ) . Vi lämnade hormonbehandlingar, missfall och misslyckade ivf:er . Genom äggdonationsbehandling i Finland fick vi sommaren 2014 våra älskade tvillingar!! Nu hoppas vi att en av snöflingorna i frysen ska ge oss ett syskon ♥ ♥ ♥

RSS 2.0