Blöjor...

26kommentarer

Japp jag har börjat ge mig in i blöjtäsket... Vilka är bäst? Bäst är såklart de som passar bebisen bäst och det beror ju på om det är en kille eller en tjej, kroppsform med mera.. Jag tror att Libero och Pampers är de bästa på marknaden. Tidigare har jag haft en teori om att Libero generellt passar tjejer bäst och Pampers är bäst generellt för killar. Men det var många år sedan jag hade den teorin och den är inte så jättebeprövad... Vad säger ni som har barn/har erfarenhet? Vilka ska man satsa på? Jag tänker nog att jag ska testa alla blöjor om några månader och jämföra...
 
Sedan kommer vi till kostnaden, två bebisar måååånga blöjor - det blir mycket pengar!! Så jag funderar även på hur jag kan hålla nere de kostnaderna så mycket som möjligt? Tips någon? Jag har gått med i Libero- och Pampersklubben för att få poäng och erbjudanden. Vad mer kan man göra? Säljs de billigare i några affärer eller på nätet? Vet någon t.ex. om Libero/Pampers säljs på Ullared eller andra lågprisvaruhus? Vore ju toppen!
 
Har du tips dela gärna med dig =D
Libero, Liberoklubben, Pampers, Pampersklubben, billiga blöjor, blöjor, tvillingar,

26 kommentarer

Hanna

16 Jul 2014 18:12

Jag ha tyckt pampers varit bäst då dom varit nyfödda och små då dom ha ju typ ett "nät" där bajsen stannar och inte smetas ut och upp över hela ryggen.. Sen när dom börjar med up & go så är libro bättre då dom är mindre och lättare och ha mycke bättre passform..

Svar: Tack för din kommentar! :)
Fertilitetsresa

Hanna

16 Jul 2014 18:31

Till mina pojkar har bara libero funkat. De har kissat igenom pampers på nolltid plus att min minsting fick jätteutslag på ryggen av pampers.

Libero har blöjor för prematura bebisar och de brukar säljas på Apoteket.

Svar: Usch vad otäckt att de får utslag av så "fina" blöjor? :(
Fertilitetsresa

Malin

16 Jul 2014 19:11

Använde pampers till storasyster från början och kompletterade sedan med liberos byxblöjor. Lillebror är 4 månader och använder bara pampers än och jag antar att vi kommer göra likadant med hans blöjor. Tycker liberos blöjor är för hårda, förutom up&go som sitter bättre än pampers byxblöjor.

Coop har rabatt på pampers om man är medlem. Var på ullared igår och såg många gå omkring med lådor med libero så jag antar de var billigare, glömde dock kolla på blöjor själv ;) Har man tur kan man hitta kuponger på tradera. Samlar man många poäng i klubbarna kan man göra riktiga fynd, jag fick ett presentkort på 1500 på BR för några år sedan!

Lycka till i blöj- och bebisdjungeln :)

Svar: Oj! HUR lyckades du få det presentkortet??
Fertilitetsresa

Linn

16 Jul 2014 19:17

Blöjor är billigare i Norge! Nu kommer ni ju inte iväg dit just nu men ifall ni har vänner som har vägarna förbi. De har priskrig på blöjor så nån affär har satsat på att locka kunder med billiga pamperblöjor och nån annan libero (minns inte vilka affärer det var dock). Vi använde för övrigt pampers stk 1, de tyckte vi bättre om än liberos men efter det gick vi över till libero (dottern är 1 år nu). Libero är ju svenska och svanenmärkta :)

Svar: Vi ska försöka ta en roadtrip till grannlandet och bunkra! ;)
Fertilitetsresa

tanniz

16 Jul 2014 20:02

Vi använde först Libero, då det var de som användes på bb. Sen när vi (eller mannen) började jämföra så halkade vi in på pampers som är billigare. Finns ett maxipaket som är billigare än de mindre förpackningarna, finns idag inte till Libero men jag har hört att det är på gång.
Fick även tips om ett märke som Lidl sålde, så den testade vi faktiskt. Skulle vi inte ha gjort. Tredje dagen fick hon små sår på rumpan så hädanefter håller vi oss till någon av de beprövade.
Är även medlem i klubbarna men har inte registrerat något tyvärr. Lycka till, snart är bebisarna här :)
kram

Svar: Hmm jag trodde Pampers var den allra dyraste blöjan? Där ser man! :)
Fertilitetsresa

leah

16 Jul 2014 20:09

Pampers upp till storlek 2 sen gick vi över till libero då Jason helt plötsligt inte tålde materialet i nästa storlek. Men det är bara att prova sig fram :D

Svar: Tack för din kommentar :)
Fertilitetsresa

Camilla

16 Jul 2014 20:25

Jag hade pampers som favorit som allra första blöjorna då Libero är lite stummare och formar sig sämre kring små rumporna.
Men en gång fick jag en dålig batch av pampers som luktade extremt starkt av plast. Min medvetne kompis upplyste då att Libero var att föredra då de inte har massa lotions och skit i sina blöjor.
Men jag har trots detta varierat ganska mycket mellan märken. De skiljer mycket mellan dem i storlek också, så ett märke som funkar i 3 v, kanske inte funkar i samma storlek av ett annat märke.
Willys har billiga blöjor som är helt ok, även Lidl. Men dessa har jag bara provat i storlek 4 och uppåt.

Svar: Tack för din kommentar Camilla! Jag hade inte en aning om att Pampers hade lotion i sina blöjor??
Fertilitetsresa

-Jenny-

16 Jul 2014 20:51

Vi har kört på libero nästan hela tiden. Dels för att pampers innehåller lotion men också för att det känns så mjuka och svampiga när bebisen kissat. Libero har aldrig gett utslag heller. Det är en smaksak.

Svar: Tack för din kommentar :)
Fertilitetsresa

Maria

16 Jul 2014 20:54

Jag kör på pampers på min kille, då han kissar hinner inte libero med!
Köper pampers på coop forum 79 kr paketet, sedan drar jag medmera kortet och får då 20% då kostar dom 65 kr!
Pampersklubben skickar även ut kuponger ofta med 30kr rabatt på ett paker eller 60kr rabatt vid köp av 2 paket!
Min bror använder sig av Libero så vi båda är med i båda klubbarna så får han våra Libero kuponger och vi hans pampers.

Svar: Tack för dina tips! Pampersklubben har jag missat!! :)
Fertilitetsresa

alexandra

16 Jul 2014 20:56

tycker libro är bäst till vår pojke. tycker inte pampers har lika bra passform som libro. På Ullared säljer de både Libro och pampers billigare.

Svar: Finns det alltid Libero/Pampers till försäljning på Ullared? Vet du till vilket pris? TTack för din kommentar! :)
Fertilitetsresa

Sara

16 Jul 2014 21:05

I storlek 1+2 var storfavoriten faktiskt hugger från storlek 3 har Pampers varit favoriten och den som alltid användes nattetid. Dagtid har det varierat mer, har bl.a. faktiskt gillat ett märke som Lidl säljer väldigt billigt.
Sen har vi använt tygblöjor sedan dottern var 4 mån, till min förvåning var det betydligt smidigare och mindre jobb än förväntat. nattetid har vi kört engångs men dagtid allt mer tygblöjor. Till nästa barn blir det nog ännu mer tygblöjor.
Det är helt klart ekonomiskt, lindrade min ångest över det sopberg som vi producerade.

Svar: Åh Huggins har jag faktiskt inte hört något om alls. Men det ska jag testa då, tack för tipset! :)
Fertilitetsresa

Sara

16 Jul 2014 21:07

Inte hugger utan huggies ska det ju stå, sketans autokorrect

Svar: Haha ;)
Fertilitetsresa

C

16 Jul 2014 21:33

Jag föredrar Libero. Har alltid gillat det märket bäst då jag även på jobbet upplevt att det är den blöjan som blir minst svampig liksom.
Alltså här i Sundsvall har de på Coop att om man handlar för 500:- så får man köpa ett stort blöjpaket från Libero eller Pampers för 1:-. Vi får massor med blöjpaket från min familj som alltid köper ett när de överskrider 500. Vet inte hur det är där ni bor men för oss är det perfekt då vi inte ens behöver köpa blöjor själva. Du kanske känner någon som bor uppöver om inte annat för det är ett väldigt bra erbjudande om man ändå handlar där :) Tänk att de snart är här. Satsa på imorgon nu tycker jag ;) Kram

Svar: Tack för COop-Pamperstipset det ska jag kolla upp! :) Kramar tillbaka!
Fertilitetsresa

Mary

16 Jul 2014 21:34

Jag har ju ingen erfarenhet av prematura, men vill ändå slå ett slag för ICA basic när de passar. Vi har behövt variera blöj-sort pga skav och de har varit väldigt bra.
Bäst på vår smala tös är annars utan tvekan Libero.

Svar: Tack för din kommentar och tips! Vi varvar Libero & Pampers nu. Men maken köpte ICAs i stl 2 så de kommer jag testa snart :)
Fertilitetsresa

A

16 Jul 2014 22:41

Då kommer jag med något helt annat. Vi använder tygblöjor. I början all-in-one och one size. Märket heter Poops och är nog billigast på den svenska marknaden. Nu testar vi oss fram med annat också.

Den genomsnittliga kostnaden för blöjor för 1 barn är 11 000 kr genom hela blöjperioden. För att inte tala om sopberget som blir. Och alla kemikalier som finns i engångsblöjor. Vi har hittills betalat 3000 :- och mer behöver vi inte betala. Och det extra pysslet som blir med tvätten är väl värd det. Ett annat plus är att barn som använder tygblöjor blir i regel torra tidigare.

I början använde vi engångs. Pampers, Icas blöjor, Ica basic och Libero. De luktade alla och Milo som har känslig hud hade problem med röd stjärt. Vi smörjde och smörjde och luftade och luftade men det gick inte över. Nu när vi använder tygisar på heltid så slipper vi detta helt.

Jag förstår helt och hållet att tygisar inte är för alla och med två bebisar så kanske man tänker "Absolut inte!". Jag vill inte predika och låta som en pretentiös moraltant. Jag tänkte bara passa på och slå ett slag för den billigaste varianten.

Svar: Jag håller med dig i allt och jag är väldigt positiv till tygblöjor och hade jag fått ett barn hade jag gärna provat - av alla skäl som du angav :) Men som tvillingmamma måste jag tänka var jag kan spara tid och det gör man med engångsblöjor. Så nej det blir inte tygblöjor denna gång! Tack för din kommentar, den kanske inspirerade någon annan? :)
Fertilitetsresa

Karin

16 Jul 2014 22:45

Tygblöjor! Började själv använda dessa blöjor när jag kände att vi fått lite rutin på tillvaron. Funkar kanon!

Svar: Tror också att de är bra. Fast kanske inte som tvillingmamma, det blir ändå lite mindre tid och jag måste nog prioritera hårt var jag väl lägga min tid. Men jag är positiv till tygblöjor generellt! :)
Fertilitetsresa

christina

17 Jul 2014 00:04

vi började med libro till vår tjej, funkade i strl 1-2 sen blev de för korta i ryggen så bytte till pampers. de passade bättre men de luktar väldigt äckligt även som oanvända. nu kör vi coops egna och inte en enda blöja har läckt på minst 2 månader. heja coop midi

Svar: Då ska jag också testa Coops - tack för tipset! :)
Fertilitetsresa

Elin

17 Jul 2014 00:09

Vi har kört Libero för de var de enda allternativet i vår butik i stl.1, sen har det bara rullat på + att de va de bb hade vilket gjort att det känns naturligt på något vis. Älskar indikatorn de har som visar att bebisen har kissat eller bajsat, jättebra när de inte luktar i början!! Kottens nr2 började ganska nyligen lukta så det har varit jättebra när man inte vill öppna upp blöjan (risk för översvämning). Nu är vi uppe i nr3 och då finns inte indikatorn kvar och behövs väl eg inte längre för nu luktar allt.

Vi prövade pampers nr2 blöja en gång, inte igen. Vi upplevde de som väldigt "blöta" när kotten kissat, som om de gick igenom hela blöjan. Det gillade varken han eller vi.

Nu har kotten stora problem med blöta blöjor, så kostnaderna är höga. Vi försöker att hålla ner på antalet blöjbyten genom att "vänta in" honom, men han vägrar kissa om blöjan redan är blöt (om än väldigt lite). Blir han på något sett störd när han gör sina behov och avbruten så vill han ha en ny blöja. Det aspekten hade vi inte räknat med ;)

Blöjvärlden är stor, men vi håller oss till det som vi vet funkar för oss. Man behöver inte krångla till det för mycket.

Svar: Alltså jag fattar inte indikatorn? Och kan man se om de kissat ELLER bajsat? Hur??
Fertilitetsresa

Karin E

17 Jul 2014 01:40

Som flera andra: pampers i början och sedan libero i större storlekar.
Tycker inte att tvillingmammor ska fundera så mycket på tygblöjor i början. Kanske sedan.

Svar: Tack för tipset! Och nej, jag håller med som tvillingmamma får man generellt tänka lite mer effektivt och tidskrävande än de med ett barn :)
Fertilitetsresa

S

17 Jul 2014 08:23

Våran son fick testa dom flesta märkerna när han va liten, libero funkade bäst!!! Pampers och deras nät gjorde att han fick rött kasslermönster i rumpan och tillsammans med kemstanken avskräckte oss. Lågprismärkerna har läckt efter ett tag, men har ändå kört det av snålhet i perioder.
Efter han blev typ 6 månader har vi kört Pampers på natten, väldigt sällan det läcker faktiskt å oftast libero på dagen, nu är han nästan 2 år så då blir det mycket up&go och dom är libero verkligen bäst på, alla andra är för dålig resår runt mage och ben på.

Tyvärr kommer ni få testa er fram, inte ens säkert båda era barn passar i samma blöja.

Svar: Tack för din kommentar :)
Fertilitetsresa

Åsa

17 Jul 2014 08:48

Våra tjejjer är iosf stora nu och det är många år sedan vi slutade med blöjor. Vi använde Libero till båda, testade Pampers men varenda blöja läckte. Du kommer ganska snart att komma på vad som passar bäst för just era barn. Lycka till!!!

/Åsa

Svar: Tack! Kram
Fertilitetsresa

Jessica

17 Jul 2014 11:57

Här använder jag bara Libero till vår flicka. Vi har prövat pampers också men jag tyckte att själva blöjan hade en konstig kemisk(?) lukt och så läckte blöjorna igenom väldigt fort även hon inte alls var så våt. Det som är bra med pampers är att de har en indikator som visar hur våt blöjan är så det saknar jag på liberos blöjor. Men det är så stor skillnad på vad man tycker om och vad som passar barnen så det är bara att prova sig fram. Priset kan jag inte säga något om för jag bor i Finland så jag har ingen aning om vad de kostar i Sverige :)

Svar: våra blöjor har också läkt på framförallt tjejen, fast vi har provat med både libero och pampers... ja det är inte lätt heller :) Tack för din kommentar!
Fertilitetsresa

Ninni

17 Jul 2014 17:16

Jag tycker mest om libero till min 2 veckors tjej. Men pampers är helt ok och denna veckan har willys en kupong i deras reklamblad som ger 99 kr rabatt på 3 paket blöjor! Vilket gör att 3 paket pampers nr 1 kostar 30 kr istället för 130! :D

Svar: Jösses ja det var skillnad det!! Ja nu gäller det att börja kolla efter erbjudanden för det finns mycket pengar att spara :)
Fertilitetsresa

Millis

17 Jul 2014 18:39

Jag kör med både pampers och libero men Liberos blöjor är enligt mej bäst , bra uppsugningsförmåga och passar mycket bra. Pampers blöjor är bra men har bebis kissat mycket så luktar det en del urin. Kram

Svar: Tack för din kommentar! Kram
Fertilitetsresa

Azielle

18 Jul 2014 09:09

Vi använder City Gross egna märke, med bamse på.
De luktar inte kemikalier till skillnad från t.ex. pampers som innehåller petroleum-baserad lotion.
Liberos blöjor läckte och sprack så att de uppsugande kulorna hamnade mot Vildas hud. Det kändes inte bra.
City Gross blöjor fungerar bra för oss. De läcker inte, de har bra uppsugningsförmåga och priset är bra.

Vi köper tvättlappar där också. Vi använder bara papperstvättlappar och aldrig färdiga tvättservetter. Det är superlätt att göra egna våtservetter genom att blöta några tvättlappar och droppa på lite vegetabilisk olja. Stoppa i en platspåse och ha i skötväskan. De möglar om de ligger för länge, men det brukar inte vara något problem.

Svar: Tack för flera bra tips :)
Fertilitetsresa

Anna i gbg

20 Jul 2014 21:35

Vi testade både Libro och Pampers till vår tös i början. Pampers gick bort direkt pga det där nätet som fastnade i rumpan och som jag tyckte var otäckt. Libro funkade bra och dom använde vi tills dom gjorde om designen- och därmed höjde priset! Priset var detsamma, men antalet blöjor minskade i paketen, så den fulingen gjorde mig så arg, så jag tittade mig om efter andra blöjor. Hittade då Coops egna, som jag tror görs i Libros fabrik för dom är ganska lika ;-) Men en ytterligare fördel- dom är vita!!! Har bara en kant upptill. Jag fattar inte detta med att sätta massa figurer, färger osv på blöjorna som lyser igenom tunna eller ljusa kläder. Jättedumt tycker jag. Så jag förespråkar Coops egna ;-) Vita (nästintill) och billigare och lika bra som Libro :-)

Anna i gbg....

Svar: Tack för tipsen!! :)
Fertilitetsresa

Kommentera

Publiceras ej