Känslor från förr och nu

Alltså nu växer magen typ från en dag till den andra! Och nu börjar den ta form, och jag börjar så smått tycka om den. Det jag menar är att innan kände jag mig mest tjock, nu börjar det bli mysigt :)
 
Kom på mig själv igår att NU som först uppskattar jag gratulationerna till graviditeten. NU blir jag glad när folk grattar och det känns skönt att säga tack. Tänk ändå, de första tre månaderna började jag gråta varje gång jag sa att jag var gravid och blev bara oerhört ledsen. Det var som om jag sa "Jag kan inte bli gravid" och inte "Jag är gravid", alla jobbiga känslor vällde upp. Antar att det dels berodde på alla hormoner som var i omlopp och dels på att jag fortfarande själsligt befann mig i ofrivilligt-barnlös-fasen?
 
Jag är så oerhört tacksam för att jag befinner mig här nu. Och jag vill från botten av mitt hjärta säga till alla er som läser min blogg som fortfarande är i den sorgfulla fasen att jag känner såå för er! Det är ett rent helvete som tar i stort sett all ens koncentration och energi. Usch det är jobbigt att tänka tillbaka bara en sekund på det. Jag önskar så att ingen människa skulle behöva uppleva det. Tänk så många efterlängtade barn det finns?
J
2014-03-12 @ 21:50:00

Du vet att jag går och väntar på bilder från dig....:). Puss på maggen!

plockigt
2014-03-13 @ 05:41:11
URL: http://www.plockigt.wordpress.com

<3 kramar till dig

Liv
2014-03-13 @ 09:50:37

Så otroligt skönt att läsa om dina tankar, det normaliserar en omvältande onormal situation.

Jag kommenterade din blogg i februari någon gång. Min man och jag har gjort vårt första äggdonationsforsök och förre veckan fick vi vårt underbara pluss! Den uppblåste magen ska bara bli större, vilket känns helt overkligt. Den ena stunden vågar jag titta på barnvagnarna runt om mig och hinner en kort stund fundera vilken typ av vagn vi skulle kunde ha. Men tankarna bryts väldigt snabbt av det jäkla negativa trollet som har funnits med så allt för länge. Trollet som står för sorgen, besvikelsen, den outhärdeliga längtan, fertilitetsskammen, tystnaden. Trollet som gjorde att jag inte drömde om barn längre, men som samtidigt någonstans triggade mig till att kämpa på. Inte ge upp.

I natt drömde jag att två medelålders kvinnor på bussen viskade till varandra..."hon som sitter där troooor att hon är gravid...hohoho". På morgonen kom tviveln. Var allt bara en dröm? Ett sista test visade såklart att jag fortfarande var gravid. Vågar knappt att tänka på det, samtidigt som jag vill ropa det ut för hela världen: VI KAN!! Nu ska detta lilla mirakel bara stanna kvar. Långa dagar och veckor fram tills v 12. Om två veckor är vårt första ultraljud. Våga tro. Våga hoppas. Bara vara.

Tack för din underbara ärliga blogg! Dina ord ger stöd och tröst!

Svar: Åh vad glad jag blir att läsa dina fina värmande kärleksfulla ord!! Jag blir SÅ glad att höra att jag har gett stöd och tröst med min blogg - det är verkligen min förhoppning!! Och grattis till graviditeten - så väl unnat den är :) :) Skriv gärna tillbaka igen och berätta hur det går! Många kramar
Fertilitetsresa

Flisan
2014-03-13 @ 21:39:18

Jag kommenterade på din blogg i december förra året vi hade kommit till slutet av våra egna ivf försök och var i färd med att ställa oss i kö för äggdonation i Finland. Jag skrev till dig för att du gett oss modet och hoppet att påbörja en sån resa. Men gissa vad, mirakel kan ske och när alla tankar på att lyckas på egen hand släppt var det precis det som hände. Helt plötsligt blev vi gravida, månaden efter vårt sista misslyckade försök. Vi hade bokat tid i Finland och allt. Men nu är jag i vecka 14 och jag kan fortfarande inte förstå att vi faktiskt är här. Efter en avbruten graviditet i v18, 6 ivf försök och 4 års kämpande. Jag fyllde 40 i januari och under kan ske. Först nu vågar jag faktiskt börja tro på att detta kan gå vägen. Det finns i alla fall ett hjärta som tickar där inne. Jag följer dig fortfarande med spänning och jag önskar er all lycka i framtiden med era två små solstrålar!

Svar: Åh vad roligt att höra och TACK för att du hörde av dig och meddelade detta!! Stort lycka till håller alla tummar och tår jag har för att det ska gå bra för er!! :) Kramar
Fertilitetsresa

Liv
2014-04-06 @ 01:22:41

Tyvärr gick det inte vägen för oss denna gången. Vi fick missfall i vecka 8. Odramatisk, lugnt och väldigt sorgligt. Men vi limmar ihopa oss och kämpar på vidare. Förhoppningsvis får vi en ny donor innan sommaren. Samtidigt fortsätter vi vår adoptionsprocess. Har inte tid att stoppa upp, låta sorgen komma för fullt eller låta kroppen få pausa. Men vi tappar inte modet och kärleken.

Svar: Jag beklagar Liv, verkligen. Hårda tag och jag förstår precis vad du menar med att det "bara är att fortsätta". I efterhand är det värt det. Mitt i är det jävligt jobbigt :( Önskar Dig all lycka till och vet att jag håller tummarna för er!! Många kramar
Fertilitetsresa




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

fertilitetsresa.blogg.se

Jag och min man var ofrivilligt barnlösa i flera år, jag har mycket lågt AMH-värde ( 0,2 ) . Vi lämnade hormonbehandlingar, missfall och misslyckade ivf:er . Genom äggdonationsbehandling i Finland fick vi sommaren 2014 våra älskade tvillingar!! Nu hoppas vi att en av snöflingorna i frysen ska ge oss ett syskon ♥ ♥ ♥

RSS 2.0