Första provtagningarna

Efter vårt första besök på fertilitetsmottagningen följde provtagningar i olika omgångar - våren 2011. Jag fick med mig remiss och sedan bokade jag bara tid för provtagning på min vårdcentral och gav dem remissen. Sedan ringde de från fertilitetsmottagningen med provsvaret. Jag har bland annat hypothyreos, underfunktion sköldkörtlen, och tar Levaxin för detta. Det är mycket viktigt att detta hormon ligger bra annars är det inte möjligt att bli gravid. Så nu följde en tid med extra många provtagningar och ändrade medicindoser.
 
Min man har fått lämna spermaprov. Han fick då en remiss och en burk att lämna "provet" i. Själva provet fixar man hemma, sedan får man åka på en gång till sjukhuset för att lämna det, mannen rekommenderas att förvara bruken i skjuortfickan eller likanande så att provet inte kyls men heller inte blir för varmt. Min man fick själv boka tid för när han skulle lämna provet på sjukhuset, vi var inte alls beredda på att det var flera månaders kötid för att få lämna provet! Men när han väl fick lämna provet så var allt bra :)
 
Härefter följde åter en väntan utan att det hände något. Jag ringde då upp dem på sjukhuset och frågade vad som ska hända härnäst. Efter lite om och men fick vi en läkartid efter sommaren - dvs. idag! Innan sommaren fick jag två remisser hemskickade till mig för att kolla om jag har ägglossning. Sjuksköterskan hjälpte mig att räkna ut min menstruationscykel och vilka dagar som jag ska ha ägglossning. Utifrån MIN cykel innebar det att jag skulle boka in tid för provtagning på vårdcentralen dag 23-25 (mensen första dag räknas som dag 1), detta för att kolla om hormonnivån som då kan avgöra om ägglossningshormonet har frisatts. Jag fick remisser för att göra detta testet två gånger.
 
IDAG ska vi för första gången träffa läkaren och nu hoppas jag att vi får tydligare svar på hur vår fertilitetsresa kan tänkas se ut och vad vi har att vänta. I synnerhet vill jag ha tidsperspektiv, jag behöver tider att hänga upp denna resan på! :)



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

fertilitetsresa.blogg.se

Jag och min man var ofrivilligt barnlösa i flera år, jag har mycket lågt AMH-värde ( 0,2 ) . Vi lämnade hormonbehandlingar, missfall och misslyckade ivf:er . Genom äggdonationsbehandling i Finland fick vi sommaren 2014 våra älskade tvillingar!! Nu hoppas vi att en av snöflingorna i frysen ska ge oss ett syskon ♥ ♥ ♥

RSS 2.0