Såhär gick undersökningen till

Det gick bra hos läkaren i fredags och min man var med och höll handen hela tiden :)
 
Läkaren och barnmorskan förklarade först vad som skulle hända, vi hade inga frågor direkt utan ville få det gjort. Först kollade de med vaginalt ultraljud, allt såg bra ut. Höger äggstock var (som vanligt) svår att få på bild. Sedan förde de in en liten kateter då gjorde lite ont men tog bara tyo 2 sek. Smärtan kan jämföras med att sätta in en spiral fast här gick smärtan över på en gång. Sedan fördes det vaginala ultraljuds-staven in igen. De sprutade in kontrast och tittade hur kontrastvätskan tog sig upp i ggledaren. Det gick jättebra inga hinder alls. Därefter sköljde de igenom med koksalt. Första gången de sköljde gjorde det lite ont (men absolut ingen smärta) resten av undersökningen gjorde inte ont men var väl lite halv-obehaglig som gynundersökningar brukar vara.
 
Efteråt fick jag ta två tabletter antibiotika och fick med mig fyra tabletter, ska ta en om dagen. De sa att man kunde få lite ont några dagar efteråt, lite spänt har det kanske känts men det har inte gjort ont alls!
 
Jag är nöjd med allt och nu har remissen till ivf gått iväg nu är det bara till att hålla tummarna och hoppas att vi får tid snaaart!! :)
Hanna
2012-08-27 @ 10:18:17
URL: http://lifegoeson79.blogspot.se/

Skönt att det gick så bra! Håller tummarna att ni får komma igång snart!!

Svar: Tack snälla du!
Fertilitetsresa

Ingrid
2012-08-27 @ 11:04:24

Hej igen,
Förlåt med namnet jag såg fel.

Vad skönt att det gick bra med spolningen, har hört att det kan göra jätteont så vad bra att det gick ok för dig.

Jag har ingen blogg men jag ska försöka att hålla dig uppdaterad. Just nu sitter jag på jobbet och väntar på min mens. Jag har gått en dag över BIM så jag har svårt att tänka på annan. Jag har varit skengravid några gånger förut och varit säker på att jag är gravid så jag försöker förbereda mig på att det är så även denna gång. Jag ska ju börja ta sprutor på andra mensdagen så jag spänner mig nog bara. Det är så jävla jobbigt att hoppas hela tiden för att sedan bli besviken, du vet ju vad jag pratar om.


Svar: Tyvärr vet jag precis vad du menar. Vad står BIM för?
Fertilitetsresa

M
2012-08-27 @ 16:26:16
URL: http://varvagtilldig.blogg.se

Skönt att allt gick bra. Vi får hålla tummarna att ni äntligen kan få gå vidare till nästa steg nu.
Själv har jag 2 låååånga veckor framför mig nu av ovisshet=)

Svar: Åh häftigt och läskigt på samma gång!! Hoppas det fastnar ordentligt där inne!! ;)
Fertilitetsresa

Ingrid
2012-08-28 @ 08:26:56

Hej, ville bara tala om att tant röd har kommit på besök nu på morgonen. Jag mår skit och är ledsen att jag inte är gravid men det känns skönt att jag ska börja med IVF.

Svar: Åh trist! Men du, försök att se det som en början istället - NU kan du ju komma igång med IVF! Och skriv tillbaka jag vill veta hur det går för dig!! Första sprutan på torsdag då alltså?
Fertilitetsresa

Ingrid
2012-08-29 @ 13:49:52

Hej igen!
Kom på att jag glömde att svara på vad BIM står för. Slangmässigt så brukar man säga att det står för Beräknad Icke Mens.

Svar: Aha, då har jag lärt mig något nytt :)
Fertilitetsresa




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

fertilitetsresa.blogg.se

Jag och min man var ofrivilligt barnlösa i flera år, jag har mycket lågt AMH-värde ( 0,2 ) . Vi lämnade hormonbehandlingar, missfall och misslyckade ivf:er . Genom äggdonationsbehandling i Finland fick vi sommaren 2014 våra älskade tvillingar!! Nu hoppas vi att en av snöflingorna i frysen ska ge oss ett syskon ♥ ♥ ♥

RSS 2.0