Karma? Eller ödets nyck?

JAAAA den har kommit!! Helt sjukt egentligen att jag skriver och berättar om så privata saker som att min mens har kommit! Men så är ju läget nu, allt kommer till ren forplantning - alla delar som behövs helt fysiologiskt och anatomiskt. För att kunna börja med hormonbehandlingen måste vi kunna utgå ifrån mensens första dag och den har nu kommit och jag är glad :)
 
Min vikt har ju stått still i ver en vecka, oerhört drygt när det nu är sista veckan som jag går helt och hållet på pulver, vore ju roligt om jag åtminstonde kunde gå ned ett hekto?! Hursomhelst, sist vägde jag mig i fredags morse, sedan kom ju mensen och det brukar ju bidra till att man går ner lite i vikt (kan också vara orsaken till att vikten stått still i en vecka i väntan på mensen då man samlar på sig vätska), så det var lite extra spännande att se vad vågen skulle visa när jag ställde mig på den imorse! Men vad händer? Ingenting! För vågen har gått sönder (funkade inte att byta batteri). Vilken dålig taiming! :(
 
Så nu är det mer spännande än någonsin att få reda på vad jag väger när jag har mitt besök på Sahgrenska imorgon! I´ll let you know :)
JZ79
2013-01-20 @ 14:35:56

Vad spännande att dunka till su imorgon! Du har inga mer träffar med Marianne nu? Bara Disa framöver? Du kommer ju hamna under BMI 25 eftersom det är några veckor till studien är slut. Helt galet att nu når målet!! Jag ska vara lika duktig som dig har jag bestämt :)
8 dagar kvar till min vägning hos Marianne och idag står vågen på 82 kg och BMI 30,1!! Den 28:e SKA vägen stå på 80 eller BMI <29,9 =)
Haft ett usel humör de sista dagarna. Ledsen, arg och allmänt galen på min man som just nu verkar vara från en annan planet :/ Han kämpar på med sin egen viktnedgång å vi förstår varandra inte alls just nu...Hur har ditt humör varit under dieten?
Grattis till mens!!!! Ville. Dag börjar du spraya?
En annan sak..är det krångligt med buss/spårvagn till su? Sist tog jag mig dit på annat vis men denna gång får jag nog ta ta mig dit kommunalt...inte min grej att åka runt i Gbg..
Hur många dagar har du kvar nu?
Kramar

Svar: Ja jag vet, det ÄR spännande! Och nu har jag mailat Linda på RM ang att jag fått mens, så nu hoppasja gatt jag snabbt får svar på när jag kan börja hormonbehandlingen :)Ja nu har jag till11 feb tills de mäter min slutvikt. Om jag utgår från den längd som de mätte sist så har jag 25,4 i bmi nu. Men det är 1 cm kortare än vad jag brukar mäta utgår jag från att jag är en cm längre har jag 25,1 - så jag får väl sträcka på mig lige extra! ;)
Jag träffar Marianne för sista gångne (tror jag?) den 11 feb, då ska jag även ta blodprov. Ojojoj mitt humör? Alltså allt går bra på jobbet, men väl hemma har jag ingen enegi över för fem öre :( Min mat tar mitt usla humör, han vet ju vad det beror på. Men nu såhär nära slutet berättade han att han faktiskt var beredd på att det skulle varit värre, så det blev lättare än han trodde i alla fall! Alltså låt er båda ha dåligt humör, det är ju övergående och det är fruktansvärt det du går igenom. Punkt slut.
Jättelätt att ta sig till su med spårvagn! Dit tar nr 6, 7 eller 8. Hem får du kolla vilken du ska, eller åker du till tågstationen som jag?
Jag har TVÅ dagar kvar nu!! :D
Kramar
Fertilitetsresa

JZ79
2013-01-20 @ 15:01:31

2dagar!!! Underbart :) jag kommer från tåg/busstationen. Får studera karta när det närmar sig så jag vet vart spårvagnarna finns, haha!

Svar: Kollade lite extra åt dig när jag åkte denna gången. Du går till hållplatsen vid torget (mellan posthotellet och Eggers), tar nr 7 till Sahlgrenska Huvudentrén, tar 14 min.Tillbaka tar du nr 13 och stiger av vi Centralstationen, samma som du steg på på morgonen. Ja du idag blir det mat - hur kan det kännas konstigt att få äta?
Fertilitetsresa

L
2013-01-20 @ 15:16:17
URL: http://drommenomenliten.blogg.se

Jaaaa, vad bra att den äntligen kommit och att ni nu har ett datum att utgå ifrån. Jag går alltid upp lite i vikt innan mens och sen ner när den har kommit. Du kommer säkert väga in på ett kanonresultat imorgon:-)

Svar: Ja det gjorde jag också!! Supernöjd!! Och så får jag äta ett mål mat idag , vilken dag (och vilka låga förväntningar?)! ;)Kram!
Fertilitetsresa

Viktkamp
2013-01-20 @ 17:38:36
URL: http://viktkamp.webblogg.se

Ja man blir lite störd i denna resan =)

La till dig bland mina länkar, var det ok? =)

Svar: Vad roligt att du vill länka, absolut jag blir bara glad :)Själv har jag inte tagit tag i läkningen, men jag sak, jag ska bara... ;)
Fertilitetsresa

onskan
2013-01-21 @ 10:49:08
URL: http://onskanomattbligravid.blogg.se

ja det är inte alls kul att det ska behöva går så här långt och jag hoppas du slipper det!

Och jag beundrar dig! Kämpa på nu dom sista dagarna!! =)

KRAM!

onskan
2013-01-21 @ 10:49:09
URL: http://onskanomattbligravid.blogg.se

ja det är inte alls kul att det ska behöva går så här långt och jag hoppas du slipper det!

Och jag beundrar dig! Kämpa på nu dom sista dagarna!! =)

KRAM!

Svar: Tack vad snäll du är! Idag är första dagen jag får äta - ska bli såå gott!! :)Kramar tillbaka!
Fertilitetsresa

Sindyrella1983
2013-01-21 @ 11:11:06

Skönt att den har kommit =) Ja det är mycket märkligt att man helt plötsligt delar de mest intima saker i livet med en hel drös människor =)

Ja om du ska berätta det för fler så var tydlig med att det är på dina villkor, eller var beredd på att svara att du inte tänker prata om det när frågor kommer, för det kommer frågor. Det är en ny värld för många och såklart är dom nyfikna och undrar vad som händer nu och hur allt går till osv. Även om jag kan tycka det bli jobbigt med frågor ibland så hade jag inte orkat hålla allt inom mig.

Nej jag bloggar inte, eller jo på Familjeliv.se =) Men inte i övrigt...

Mina tankar om allt det här är många, alla tankar kommer och går men det är samma som snurrar runt för jag lever fortfarande med känslan att det känns overkligt att jag inte själv ska kunna få välja hur och när jag vill försöka bli gravid. Att allt helt plötsligt är i läkarnas händer.
Jag känner en stor orättvisa, jag är arg för det som hänt och det är verkligen något av det viktigaste för mig som tagits ifrån mig.

Men samtidigt så är jag nervör och förväntansfull, spänd inför det som komma skall. Däremot så gillar jag inte att jag inte kan få en garanti på att IVF komemr att fungera.

Vad gör jag om det inte fungerar? När/om ska jag i så fall sluta försöka? Hur mycket pengar har vi råd att lägga på detta.... Många tankar och många frågor och väldigt få svar. Därför är det skönt för mig att läsa om andras tankar och funderingar...

Och förresten, mitt i allt detta så ska livet fortsätta som om ingenting hade hänt??? HUR ska det gå till?

Massa svammel, men det är jag haha....

Kram

Svar: Jag finns också på familjeliv, men jag har inte förstått mig på det riktigt... Usch ja alla dessa "OM", jag har gått ner mig ganska mycket i de tankarna emellanåt. Just nu är jag i en fas där jag har mycket framför mig på ganska kort tid så nu är jag positiv, men sedan kommer den där hemsak väntan och DÅ bubblar alla jobbiga frågor upp igen. Frågor som jag aldrig verkar ha några svar på... :(
Kramar tillbka till dig!
Fertilitetsresa

Libra
2013-01-21 @ 12:59:48
URL: http://www.minbebis.com/blogg/libra/

Vad dumt att vågen gick sönder. Hoppas det är därför den stått stilla på senaste tiden. Blir spännande att höra resultatet sen. :)
Kram

Svar: Haha det tänkte jag aldrig på? Nu har jag införskaffat ny våg i alla fall - och fått nya siffror :)Kram tillbaka
Fertilitetsresa

Önskan om ett barn
2013-01-21 @ 13:01:08
URL: http://onskanomettbarn.spotlife.se

Jipiiieee! Härligt!

Svar: JAAAA :D
Fertilitetsresa

JZ79
2013-01-22 @ 20:50:36

Tack gulliga du som kollade extra åt mig ang spårvagnar och sånt, kram!! <3

Svar: Japp nu kan du åka - med lätthet, smidigt och snabbt :)
Fertilitetsresa




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

fertilitetsresa.blogg.se

Jag och min man var ofrivilligt barnlösa i flera år, jag har mycket lågt AMH-värde ( 0,2 ) . Vi lämnade hormonbehandlingar, missfall och misslyckade ivf:er . Genom äggdonationsbehandling i Finland fick vi sommaren 2014 våra älskade tvillingar!! Nu hoppas vi att en av snöflingorna i frysen ska ge oss ett syskon ♥ ♥ ♥

RSS 2.0