Det är inte roligt när man är blåslagen

Varje gång jag är hos dietisten så gråter jag? Jag sa det till henne denna gången att jag fattar inte varför och att jag faktiskt inte gråter heeeela tiden i vanliga fall. Hon däremot tyckte inte att det är så konstigt - det var ju här allt började. Och det är sant. Idag är det ett år sedan vi började på Sahlgrenska. Det känns så tragiskt att det inte har gett frukt på något vis :( Jag berättade alltid lite om vad som är på G i mitt liv när jag är hos dietisten och jag berättade om hur jag fick en donator men hur ledsen jag var över min egen reaktion. Att jag hade velat bli GLAD när vi fått det beskedet men inte blev det. Hon gjorde denna liknelse (ungefär) till mig:
tänk att du Åker skidor men du ramlar och slår dig varje gång du åker nerför backen (liknas med mina misslyckade behandlingar) men du åker upp i liften och åker nerför backen igen (hopp och förtvivlan). Du har fullt med blåmärken på kroppen efter alla gånger du ramlat. klart att det inte är roligt att ge sig upp i liften för att åka ner för backen igen! Och det spelar ingen roll om människor säger att det är roligt att åka skidor! För du har ont. Det är inte roligt att åka skidor när man är alldeles blåslagen. 
 
klokt tycker jag. 
 
Under ganska lång tid har jag gått omkring och haft dåligt samvete för att jag inte är "glad" eller ser fram emot att behandlingen börjar och att jag snart ska få åka till Finland för ägginsättning. Häromdagen (efter mitt besök hos dietisten) slog det ned som en blixt för mig: VARFÖR skulle jag vara glad? Varför har jag över huvud taget haft de förväntningarna på mig?? Vilken människa är glad för en BEHANDLING? Ofrivillig barnlöshet är en sjukdom äggdonation är en behandling för att boka sjukdomen. Jag ser inte fram emot att behandlas för sjukdomen jag längtar tills den dagen jag är botad!!
tanniz
2013-10-20 @ 18:18:24
URL: http://tanniz.bloggo.nu

Mycket klok dietist/psykolog :) precis så är det. Klart man inte vill bli behandlad, man vill bli gravid.. tänker på dig och hur du mår efter klimateriesprutan. Hoppas att du det går bra.
kram

Jakteneftertotallycka
2013-10-20 @ 20:00:54
URL: http://jakteneftertotallycka.blogspot.se/

Ja det var kloka ord av dietisten. Nej, att se fram emot en behandling är ju egentligen helt galet- men ändå inbillar man sig att man måste det. För det är ju då, och bara då, man har chansen att få åka ned för backen UTAN att ramla. Emellan behandlingarna får man snällt vänta i liftkön med mössan på sned, och kroppen full av blåmärken.

Låt tårarna komma när de behövs.
Jag håller tummarna för er..
Stora stöttande kramar

Svar: Du förstår så väl - på gott & ont <3
Fertilitetsresa

Karin
2013-10-21 @ 08:17:23
URL: http://Hurslutardet.wordpress.com

Vilken klok och sympatisk dietist! Jag tänker också att om man visste att behandlingen skulle lyckas, om det fanns en garanti, ja Då kanske man skulle kunna bli lycklig. Men nu har vi ju alla skräcken för att det inte ska funka varje gång det är dags för behandling, inte så jäkla lätt att vara lycklig då.

Men jag måste även säga att jag verkligen tror på er och Finland! Pepp från mig!

Svar: Tack för peppen!! :) Kram
Fertilitetsresa

mochms
2013-10-21 @ 14:44:05
URL: http://mochms.wordpress.com

Vilken fantastiskt bra liknelse! Det är ju precis så det är men det är så svårt att sätta ord på det ibland inför andra. När man ska förklara för de som inte gjort några behandlingar är det så otroligt svårt att beskriva blandningen mellan ångest och glädje inför varje behandling. Det är inte alltid folk förstår att det är lite ångestfyllt som hoppfullt.

Svar: Ja, liknelser är bra, speciellt när de träffar rätt i hjärtat :)
Fertilitetsresa

C
2013-10-21 @ 19:53:43
URL: http://spyor.blogg.se

Wow vilka kloka ord du får från vissa i din omgivning. Jag blir helt rörd över hur de kan finna ord som beskriver saker på de sätten. Kramar

Svar: Eller hur? Och det är såå stor hjälp :) Kram
Fertilitetsresa




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

fertilitetsresa.blogg.se

Jag och min man var ofrivilligt barnlösa i flera år, jag har mycket lågt AMH-värde ( 0,2 ) . Vi lämnade hormonbehandlingar, missfall och misslyckade ivf:er . Genom äggdonationsbehandling i Finland fick vi sommaren 2014 våra älskade tvillingar!! Nu hoppas vi att en av snöflingorna i frysen ska ge oss ett syskon ♥ ♥ ♥

RSS 2.0