Kärlek och tack - mitt i tankekaoset!

Tack alla ni fantastiska kvinnor som har skrivit och kommenterat till mig! Det har betytt oerhört mycket!! Bara en sådan sak att ni alla visar att ni stöttar mig i det jag känner - hur jag än känner, att ni inte har dömt mig! Jag känner inte riktigt att jag är redo att skriva ned hur jag känner och tänker. För allt är ett totalt virr-varr! Jag var INTE beredd på min egen reaktion och nu endast en dag efteråt kan jag nog ändå se att det blev något av en krisreaktion för mig, jag gick flera steg tillbaka i processen. Det blev så uppenbart: jag kommer INTE få ett genetiskt barn. Jag trodde jag var hyfsat klar över det. Och det tror jag egentligen att jag är, men detta blir på något vis det yttersta valet i sammanhanget och det blev mig övermäktigt att göra valet.
 
Jag kommer inte välja nu. Jag känner inte min magkänsla när hela känslolivet är i uppror, jag måste vänta några dagar till. Det börjar till viss del sjunka in och jag tror nog att vi kommer gå vidare, men jag kommer INTE ta några förhastade beslut. Jag måste vara säker. Och lugn.
 
Jag vill dock betona att jag är inte - överhuvudtaget - orolig för att jag inte kommer älska barnet eller något sådant. Jag är HELT ÖVERTYGAD om att när jag har barnet i min famn (kanske redan när det växer i min mage) spelar genetik och var äggcellen kommer ifrån ingen som helst roll, då kommer det bara vara kärlek jag känner! MEN mitt beslut måste fattas i harmoni och med säkerhet. Så jag behöver lite tid. Tror det blir lättare i helgen när jag kan få tid och tystnad runt omkring?
 
Jag kommer snart berätta mer, men jag har svårt att formulera min tankar och känslor...
Stort, stort tack för ert fantastiska kärleksfulla stöd, här på bloggen, på FL och på mailen
- ni är underbara!!
Onskan
2013-09-18 @ 19:01:29
URL: http://onskanomattbligravid.blogg.se

Låter som en bra plan <3

Camilla
2013-09-18 @ 20:43:08
URL: http://omlivetefter.blogspot.se

Jag tvivlar inte en sekund på att du inte kommer älska barnet. Du älskar det redan nu, innan det är fött <3
Kram

Svar: Nej det gör inte jag heller - jag känner starkt att jag kommer älska det <3 längtan är stor! Kram
Fertilitetsresa

Dina
2013-09-18 @ 20:44:41
URL: http://dinasthlm.blogspot.com

Jag ska själv göra äggdonation. Jag är singel så det blir även spermiedonation.

Jag har inte hur mycket pengar som helst så jag har varit tvungen att välja. Ett barn eller en äggdonator som liknar mig. Det är ett tufft beslut som jag har pratat med vänner,familj och kurator med. Det viktigaste är ett barn. Så äggdonatorn och jag kommer inte ens ha samma hudfärg.

Det är en stor sorg. Men jag kan inte göra något åt det. Bara acceptera och gå vidare får jag göra.

Jag kan inte råda dig till vad som är rätt eller fel.

Om jag hade möjligheten så skulle jag också försöka välja någon som liknar mig.

Svar: Nej det är ju som då säger: det handlar om att acceptera och gå vidare. Hur lång har själva "processen" tagit dig? Kram och stort lycka till!!
Fertilitetsresa

Dina
2013-09-18 @ 21:02:09
URL: http://dinasthlm.blogspot.com

Jag vill också säga att oavsett vilket beslut du tar så kommer det att vara ett bra beslut. Man behöver landa i det beslut man tar.

Du har mitt stöd och jag hoppas verkligen att ni får barn.

Många kramar

Svar: Tack snälla du!!! Kram
Fertilitetsresa

Crosan
2013-09-18 @ 21:24:03

Hej igen!:))

Jag vill bara dela med mig av en tanke jag fick hjälp att tänka när jag stod inför ÄD-behandlingen! Psykologen sa till mig att jag kunde tänka mig en Graviditet som en legobyggsats jag fått i uppdrag att sätta ihop. En del av byggsatsen kommer från min man och den andra från donatorn. Hur sedan resultatet av "bygget" blir är det jag som bestämmer, eftersom det "byggs/byggdes" i min kropp.., Hade embryot växt i någon annans kropp hade resultatet inte blivit detsamma.

Intressant. Och en väldigt skön känsla och tanke att ta fram då dagar känns lite jobbiga. Vi har faktiskt varit tre personer som har "tillverkat" vår lilla dotter och även om de andra två har den avgörande rollen så hade ju faktiskt inte just hon funnits utan mig!❤

Kram och lycka till!

Svar: Tack för dina ord och för att du delar med dig! Ja tänk vad goda ord från bra psykologer kan hjälpa oss? <3 Kram och tack!!
Fertilitetsresa




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

fertilitetsresa.blogg.se

Jag och min man var ofrivilligt barnlösa i flera år, jag har mycket lågt AMH-värde ( 0,2 ) . Vi lämnade hormonbehandlingar, missfall och misslyckade ivf:er . Genom äggdonationsbehandling i Finland fick vi sommaren 2014 våra älskade tvillingar!! Nu hoppas vi att en av snöflingorna i frysen ska ge oss ett syskon ♥ ♥ ♥

RSS 2.0