Sjukskriven

Idag har jag träffat läkaren. Känns dumt för jag vill inte klaga, jag vill bara vara lycklig och glad, men illamåendet bryter ner mig. Vi pratade en stund, hon tyckte egentligen inte att det var så konstigt, vid tvillinggraviditet är det tämligen vanligt mer svårt illamående. Vi bestämde att jag blir sjukskriven i två veckor på heltid och därefter en vecka på halvtid för att trappa upp lugnt. Om jag under dessa veckor skulle må bättre kan jag självklart avbryta sjukskrivningen och börja jobba om jag vill. Efter dessa tre veckor ska förhoppningsvis illamåendet börja avta. Och det är vad jag hoppas på!
 
Så nu känner jag mig lättad, men jag har väldigt dåligt samvete :s Känner mig dum som ska vara borta från jobbet för något som är ett vanligt och helt normalt gravidsymptom (om än extra starkt), vill verkligen inte klaga, vill egentligen bara bita ihop och "ta" det. Men... Och det är ju det alla säger till mig, när de frågar hur jag mår säger jag att jag mår bra, men jag mår hemskt illa. Då möts jag alltid av svaret ja men det är ju bra! Och jag blir glad i alla fall! Då känns det ändå mer som att det är jag som är klen. Men OM dessa personer kände sig konstant bakis och kräkig så undrar jag hur länge DE skulle vara glada ändå? Jag är ÖVERLYCKLIG över graviditeten, men djupt olycklig av symptomen :(
 
Så nu blir det till att ta det lugnt och låta kroppen vila! Fast jag kommer gå till jobbet imorgon i alla fall, för "jag ska bara..." - måste avsluta vissa saker och delegera andra innan jag går på sjukskrivning.
A
2014-01-08 @ 18:33:37
URL: http://ilngtansvrld.blogg.se

Även om jag förstår att det tar emot så är det nog bäst med sjukskrivning just nu. För både dig och bebisarna. Bebisar tar ju vad de behöver men din kropp behöver vila när du mår sådär. Själv har jag bara en liten i magen men jag blev sjukskriven i vecka 8-9 och fram till vecka 19. Hoppas det värsta går över inom ett par veckor för dig. Man blir helt sänkt av att må sådär. Både fysiskt och psykiskt. Och även om det beror på en glädjefull sak (i ditt fall två ;)) så är det ändå jobbigt.

Svar: Du förstår såå väl :) Tack för din fina kommentar! Kram
Fertilitetsresa

Tackan
2014-01-08 @ 18:49:10
URL: http://farhuset.blogg.se/far/

Hoppas du kan slappna av och rå om dig själv lite. Att må skit är jobbigt och man får klaga även om man kämpat för sina små :-)

Svar: Tack :) Kram!
Fertilitetsresa

C
2014-01-08 @ 18:51:46
URL: http://spyor.blogg.se

Vissa kommer säkert inte ha förståelse men det är ju självklart att man kan må ruskigt dåligt av att vara gravid. Är ju inte många som frivilligt vill vara sjukskrivna utan det är ju mer så att man blir frustrerad när man inte får jobba som man är van. Hoppas du kan ta det lugnt nu under sjukskrivningen och att illamåendet ger med sig. Kram

Svar: Tack snälla Du! Kramar
Fertilitetsresa

JZ79
2014-01-08 @ 19:48:19

Jobbigt med illamåendet :( , men bra att dr tar det på allvar och sjukskriver dig. Va rädd om dig vännen och hoppas det värsta illamåendet ger med sig snart... Kram!

Svar: Ja det hoppas jag också, för jag längtar till att få njuta av graviditeten. Fast så länge som jag är illamående känner jag också att jag fortfarande är gravid.... Kram!
Fertilitetsresa

Karin E
2014-01-09 @ 00:05:48

Tänk om detta blir din enda graviditet.
VAD gör några veckor till eller från, i ett långt yrkesliv?
Njut av ledigheten.

Svar: Nej så är det ju. Nja njuter gör jag inte men jag slipper lida med att "hålla masken" på jobbet i alla fall... :) Tack för peppen! :)
Fertilitetsresa

Hanna
2014-01-09 @ 08:18:33
URL: http://lifegoeson79.blogspot.se/

Du ska INTE ha dåligt samvete (men jag vet hur du känner, jag är likadan....) Detta är det viktigaste i ditt liv! Det är HEMSKT att må illa och försöka koncentrera sig på att jobba. Jag hade 12 hemska veckor när jag var gravid. Mådde illa från det jag vaknade till jag gick och la mig och skulle vara som vanligt på jobbet där de inte visste att jag var gravid. Så jag är glad för din skull att du fick möjligheten att vara hemma.
Kramar till dig!

Svar: Ja så är det, kunde du vara sjukskriven då då?
Fertilitetsresa




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

fertilitetsresa.blogg.se

Jag och min man var ofrivilligt barnlösa i flera år, jag har mycket lågt AMH-värde ( 0,2 ) . Vi lämnade hormonbehandlingar, missfall och misslyckade ivf:er . Genom äggdonationsbehandling i Finland fick vi sommaren 2014 våra älskade tvillingar!! Nu hoppas vi att en av snöflingorna i frysen ska ge oss ett syskon ♥ ♥ ♥

RSS 2.0