Bm-besök

Idag har jag varit hos barnmorskan. Thyroideaproverna var hårt pressade sist så jag fick ta nya, tillsammans med glukos (6,1) och järnvärde (114). Sist jag tog järnvärde låg det på 115 så det var ganska oförändrat. De säger att jag ändå inte ska öka järndosen (1 tablett/dag tillsammans med apelsinjuice), tydligen ska det öka naturligt nu. Någon som vet något om detta? Eller ska jag bara lyssna på dem och göra som de säger? Har inte lyckats hitta någon bra info på egen hand..
 
Mitt blodtryck låg denna gång på 150/70, ovanligt högt övertryck, men huvudsaken är ju att undertrycket är bra :) Symfysmåttet visade på 33. Skulle vara kul att veta vad andra som väntar en bebis har i vecka 30?
 
Barnmorskan kunde inte känna hur bebisarna låg i magen, men jag vet ju i och med ultraljudet förra veckan. Hon lyssnade på dem med doppler: Ettan hade 136 hjärtslag och Tvåan 148.
 
Det var det besöket det, nästa vecka gör vi om alltihop :)
N
2014-05-21 @ 22:58:34

Härligt med hjärtljud :D
Gissar på att ettan är en pojke o tvåan en tjej utifrån pulsen!

Svar: Ja så har jag också tänkte, men jag vet inte... Ettan har också haft 155 vid annan undersökningstillfälle... ;)
Fertilitetsresa

karin
2014-05-22 @ 08:33:06
URL: http://villbli3.bloggplatsen.se

Ang järnvärdet. Till mig sa de att 120 var gränsen när man INTE är gravid och 100 när man är gravid. Jag kunde på slutet gå ner till ett par tabletter i veckan (pga magen) från att ha tagit varje dag, jag sjönk ändå inte så mycket i järnvärde. Det där med apelsinjuice handlar om att kroppen tar upp järn bättre när man äter/dricker c-vitamin efter intag. Det gäller även mat, c-vitaminrik frukt är kalas efter mat alltså. Ett "lätt" sätt att själv försöka öka järnvärdet utan att krångla alltför mycket.

Åh magmåttet kommer jag förstås inte ihåg utantill.. Men jag slutade på 36 eller 37 när jag hade passerat bf.. Tror inte att jag var så långt ifrån ditt mått i samma vecka. Något lägre kanske för jag ökade med 2cm vid varje kontroll runt vecka 30 och sedan 1cm vid varje kontroll sista typ 3 kontrollerna (bebis sjönk neråt).

Hjärtljuden tyder väl på en pojke och en flicka.. Men vår tjej har haft hjärtljud som en pojke hela tiden, så man vet aldrig ;)

Kramar

Svar: Fast hjärtljuden har varierat väldigt! Ettan som hade 136 denna gång har som högst haft 155... ;) Kram!
Fertilitetsresa

Elin
2014-05-22 @ 09:38:53
URL: http://somniafilios.wordpress.com

Mitt sf mått va 29 i v30, men jag har legat lite över "normalen" hela graviditeten 😊

Svar: Ja det måste du gjort för jag ligger ju klart över kurvan jag :)
Fertilitetsresa

Madeleine
2014-05-22 @ 21:03:30

Mitt mått låg på 29 v30...:) Men jag bär bara på en! :)
Om du får problem med magen eller vill komplettera med järn kan du ta blutsaft eller Solgars Iron som är mycket bra upptag på men som inte gör magen hård! :)

Svar: Jag har faktiskt haft tur och klarat magen bra, tar en matsked loppfrön/dag så funkar det :) Tack för tipsen dock!
Fertilitetsresa

Mary
2014-05-29 @ 23:13:24

Ser på bloggen nu att jag hade sf-mått 33 cm i vecka 34, och det var alldeles normalt. Och sen blev inte min mage större, för Bubblan kom ju!

Svar: Se där ja! :) Jag mätte 34 cm när jag var 29+6 - så jag hoppas den blir större!! Kram
Fertilitetsresa




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

fertilitetsresa.blogg.se

Jag och min man var ofrivilligt barnlösa i flera år, jag har mycket lågt AMH-värde ( 0,2 ) . Vi lämnade hormonbehandlingar, missfall och misslyckade ivf:er . Genom äggdonationsbehandling i Finland fick vi sommaren 2014 våra älskade tvillingar!! Nu hoppas vi att en av snöflingorna i frysen ska ge oss ett syskon ♥ ♥ ♥

RSS 2.0